• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Proto si kysané zelí ještě pořád děláme sami. Na podzim koupíme již nakrouhané a doma si ho natlačíme, v soudku ve sklepě vydrží opravdu dlouho do dalšího roku. Žádná velká věda.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    CHESUS: tohle je klasika... ptam se kdo ho zrusil a proc?

    Co mají tyto chemické látky společného se staročeskou tradicí, na to jsme se podívali do šedesát let staré státní normy ČSN 56 9340 pro kysané zelí z roku 1953. Doslova tam stojí, že kromě soli, kmínu a cibule „není přípustno používat žádné jiné přísady, zejména chemikálie jakéhokoli druhu, bělící a konzervační činidla, ocet ani kyselinu mléčnou“. Zákaz chemických konzervantů i bělících činidel u nás platil až do roku 1997, kdy byl zrušen.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GANBOY: To jo, ale pokud možno jak ve smyslu pozitivním, tak negativním. Jezdila jsem do zemědělského družstva, kde měli lidi prémie za odchované tele a srážky za uhynulé. Hýčkali je jako vlastní děti, skákali kolem nich neskutečně a i ten nejposlednější údržbář cestou přes stáj sledoval, která kráva má říji, aby se co nejúspěšněji inseminovalo a telat bylo co nejvíc. V druhém podniku existovaly jen ty srážky za úhyny a stálo to tam za prd, lidi se naučili počítat s tím, že mají peněz prostě míň, protože nějaké tele tu a tam uhyne i při nejlepší péči, a podle toho se taky minimálně angažovali. No a třetí příklad jsem tehdy byla já, zaměstnanec na pozici s víkendovými pohotovostmi a fixním platem, který nezohledňoval, jestli jsem se o pohotovostním víkendu celý den koukala na televizi, nebo řešila průsery. V první řadě jsem si přirozeně přála, aby nastala varianta a), což je pravý opak než to, co by potřebovala firma, a v druhé řadě jsem, jak jen to bylo možné, odešla do soukromého sektoru, abych byla placena za skutečnou práci.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    jo a GENTIANAiu poprosim aby pokracovala ve svem pusobeni tady... je to zabava cist.

    ps: zamestnanec nejlip funguje kdyz se mu sahne na prachy.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MACHALIK ma zakaz zapisu. proste me sere...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CHESUS: koukám, vyhrálo zelí z Lidlu, a v senzorickém testu Otické zelí...shodou okolností kupuju obě dvě, podle toho, ve kterým krámu se zrovna vyskytnu :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak to je dobry. Ja beru zeli za zdroj cecka a casto kupuji to rakousky effko, kde c neni. Vyborny :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: neříkám kvality - furt je to jídlo z automatu, ale že to nejspíše bude lepší než většina placatých věcí, co se v čr vydává za pizzu ;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Hned po instalaci už to nestihnu, a než se prodej pořádně rozjede, takže zbytky nezůstanou v dížce moc dlouho (nebo to zas někdy důkladněji vyčistí), je teď zrovna taková nevhodná doba :-) Ostatně, výslovně o certifikaci nic nepíšou, a i kdyby, bude spíš technologická (plus vendor lock-in jako s cartridgemi -- v "kalkulaci návratnosti" jsou suroviny na 26,5cm pizzu za 50 Kč bez DPH, a to cudně obcházejí, že i při minimálním zatížení to žere 24 kWh denně) než záruka kvality; v Itálii se taky vyrábějí blafy.
    A http://letspizza.cz taky není moc "reklamní a marketingová podpora", ani způsobem "jsme Italové, takže píšeme 'Let’s Pizza hnete testo, vyválí ho, ochutí se rajcatovou omáckou a prísadami dle aktuální nabídky a pak to všechno pece prímo pred Vašimi oci!', a všechen talent na rozpoznání kvality nám pámbů vrazil do přípravy pizzy, takže nám žádný nezbyl na objednávání webu".
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: čím dřív to člověk zkusí, tím méně špinavé to bude ;-) Ingredience v tom budou nějak zavakuované.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Do Harfy to máme snesitelně blízko, ale nevím, jestli to teda skrývají v garážích či kde, a poněkud bych se bál o čistotu mechanismu a čerstvost ingrediencí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    COMMANCHE: no jsem si celkem jistá, že výsledek bude lepší než všechno co se prodává jako pizza do ruky z okýnka a vzhlede k té větě, že se tam smí dávat jen certifikované suroviny, tak bude i lepší než 2/3 těch, co se prodávaj v pizzerii.

    Bych to i otestovala, bohužel teda všechna zmiňovaná místa má hodně z ruky.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    V Česku jsou první automaty na pizzu. Hnětou i pečou do tří minut - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/v-cesku-se-objevily-prvni-automaty-na-pizzu-fz2-/ekonomika.aspx?c=A130213_102755_ekonomika_fih
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák - iDNES.cz
    http://cestovani.idnes.cz/tatarak-ve-svete-02s-/kolem-sveta.aspx?c=A130212_125346_kolem-sveta_tom
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PANTAREI: no právě:)
    GIANT
    GIANT --- ---
    DAHY: njn ja vim, ale vono nejde o inteligenci samozrejme, von pohlreich je proste taky jenom obyc kuchta, kterej to ale mel - aspon jak se zdalo v hlave srovnany. kdyz to reknu cernobile tak dobrej kapitalista-manager to vyhazi a socialista-stat se ma postarat nebo nejlepe tomu predejit aby takavej clovek nevznik a dostal se k praci na kterou ma coz u nas prave nefunguje a tahle debata sem opravdu nepatri
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    JELLYBEAN: Doufáš naprosto správně... :-))... i když, ... citace přece cti netratí... :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ALONSY: to nemôže byť pravda, veď predsa Česi sú najpracovitejší národ na svete neasi!!!!1111
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    SYNTHY: ted jenom doufam, ze jsem vyhodnotila spravne vsechny ty smajliky na konci...a ze si delas srandu. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam