• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PAN_SPRCHA: A neříkalo a neříkalo! :-D :-p
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je fakt. Ale stejně se tomu říkalo podravka aby se to odlišilo od vegety od vitany

    hosting obrázků img24.eu
    vs
    hosting obrázků img24.eu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PAN_SPRCHA: Wiki praví:
    Vegeta byla vytvořena v roce 1958 v laboratořích společnosti Podravka týmem profesorky Zlaty Bartl, pocházející z bosenského Sarajeva. Výrobek byl uveden na trh v Jugoslávii v roce 1959 pod názvem „Vegeta 40“ a záhy se stal velmi populárním.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KATJUSHKA: na to ani nemusí člověk jezdit někam do Jeseníků stačí zajet do Říčan http://www.restaurace-cajovna.cz/index.html dal jsem si tam noky s hříbkovou omáčkou a táhla z toho vegeta na sto honů. Což fakt nechápu, protože noky byly domácí(ty sekaný válečky), smetana pravá, hříbky nějaký sušený....a celý to přerazili vegetou. Žena si dávala špagety s něčim a špenátem a to samý...ve špenátu vegety, že vůbec nebyl cítit špenát.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KOCHANSKA_CH: snad Podravku, ne?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pamatuju si z dětství, jak ženy v naší rodině chtěly po tetě Zdeně, aby jim z Jugoslávie přivezla hlavně tu Vegetu! :-))
    KATJUSHKA
    KATJUSHKA --- ---
    GENTIANA: Tak to je na zabiti..kdyz ja to bez ty podravky nedochutim:-)
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    ALONSY: jop klasickej oukrop je nejvic, a kdyz nemam sadlo dam maslo :). Jenom me to bavi vic s oprazenou houskou na masle. A vubec vylejt vodu od varenejch brambor je desna skoda.
    Mozna je to prasarna ale cesnek rozkňahňám i s majorankou.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TOOMIX: recept na česnečku bez vývaru by mě zajímal.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    TOOMIX: zrovna do cesnecky vyvar jo.a nejlip uzenej
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Viz GENTIANA: "Jo, hlásila se o místo provozní, ale upřímně řečeno, nedokážu si představit, jak by tady něco uřídila." Tj. to místo bude volné taky, a to zjevně dosud, jinak bychom byli už informováni.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GIANT: kuchařka od Gentiany i spousta lidí na netu a v mém okolí je bohužel příkladem tech bezhlavých
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    do bramboračky nebo česnečky jakejkoliv vývar fakt ne, jsou daleko lepší způsoby, jak ten vývar spotřebovat
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Ale tak ono to chuť zvýrazní a zlepší, to zase jo. A když je to vývar domácí a ne Maggi z kostky, tak nic proti. Jenom v tom veřejném stravování to není tak úplně košér, nacpat v zákulisí živočišný produkt do bezmasého jídla.
    GIANT
    GIANT --- ---
    nj tak ale chce to pouzivat to co cloveku roste na krku. rovnou na zacatku rika, ze to neni bezna bramboracka, tak snad kazdymu kretenovi dojde, ze to nebu lejt i do ty "zeleninovy"
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tohle mi hezky nahrálo.
    Já totiž už delší dobu přemýšlím, proč ku*va má tolik lidí potřebu do všech jídel valit vývary??? Ano, pod maso klidně, do guláše taky, i ten zeleninový má svůj smysl, ale proč všude? I na místních klubech o jídle se pár let zpět po odvysílání prvních pořadů s Pohlem najednou vyrojilo plno domácích odborníků, kteří razili jedině oliváč, jedině vývary do jídla, jedině bez kečupu,...

    Takže poté, co je volné dostupné tohle video http://www.youtube.com/watch?v=yspJxPYRylk, kdy i božský Zdenda přece dává do bramboračky vývar, se nedivím, že ho všude cpe každý druhý.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Peklo na talíři: Čerstvé maso - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 799741)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/799741-peklo-na-taliri-cerstve-maso
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Bramboracka z kureciho vyvaru je vrchol :)
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    CLUBEER: i kdyz v tomhle hotelu nuda nebude asi nikde
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    ZUZKAOU: kdyby to nebylo tak daleko tak bych hned posilal Cv. ale recepce je nuda
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENTIANA: tlouk bych to tou největší pánví
    GENTIANA: za tenhle seznam bych je hezky pěkně poslal do prdele ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: no hledaj recepční ;-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    GENTIANA: Ty taky nevíš co chceš. Když tam dá krapet vývaru, tak se ti to nelíbí. Když tam dá podravku, tak se ti to taky nelíbí. Tak z čeho to má získat tu chuť "jako od maminky"? :-))
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    GENTIANA: jak to tak xtu porad tak bych tam rad delal provozaka. bych je tam srovnal
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GENTIANA: + GENTIANA: Ano, tloukli.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Ty důry z kuchyně si neřeknou, co potřebujou, ale napsaly mi to na pidilísteček, kterej zamíchaly mezi nějaké poznámky, dodáky a podobné věci, které si tam navíc tři dni sušily, přestože mi to mají dávat co nejdříve.

    Nákupní seznam začínal: Podravka, magi, sójovka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SYNTHY: modrá hladina... cožeto?

    Dneska jsem sbírala nádobí a v talíři dojedené bramboračky host nechal kus kuřecí kůže. Zeptala jsem se kuchařky, co to kurva je, co dělá kuřecí kůže v bramboračce.
    - No, já do ní dala kuřecí vývar.
    - A proč?
    - No aby to bylo chutnější, přece, a jenom dva šufánky, takhle z vrchu hrnce. A dyk tam nemohla být kůže, já ten vývar cedila.
    - A tohle je co? Na co doprdele máte receptury, když na ně zvysoka kašlete? A proč si myslíte, že se do zeleninový polívky nedává maso? Protože je bezmasá a protože to pro někoho může být rozhodující hledisko, jestli ji jako bude jíst nebo ne.
    - Copak tady máme nějakýho vegetariána?
    - Pani, neserte mě. Vám nic není po tom, co kdo jí nebo nejí a proč,v bramboračce nemají kusy zvířat co dělat.
    - No dyk se nic nestalo, dyk tu polívku kromě tý kůže snědli.


    No netloukli byste to?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Český česnek se vrací, ale prohrává s Čínou, Španělskem i s počasím - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/cesky-cesnek-v-supermarketech-dks-/ekonomika.aspx?c=A130312_132735_ekonomika_spi
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    GENTIANA: ... máš pocit a nebo minimálně tušíš? ( pokud jsi modrá jako hladina... :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam