• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: jestli víš o nějaké jiné české hospodě s podobným doporučením, tak sem s ní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: co to má bejt?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Heston doporučuje Ambiente - kvůli pizze!


    Heston Blumenthal on gourmet fast food restaurants in London - GQ.COM (UK)
    http://www.gq-magazine.co.uk/entertainment/articles/2013-03/06/gourmet-fast-food-pizza-kebab-reviews/viewgallery/2

    It's funny, the only place I've had a pizza like that outside of Naples was, bizarrely, in Prague in a place called Ambiente Pizza Nuova (ambi.cz). If someone gets that right in this country, it will really take off.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja mam doma runstuka studeny pokrmy, protoze ano, museil jsme si to poridit do skoly..
    teply mam v nejakym programu, ale v podstate jsem na to koukla jen jednou, kdyz jsem se chtela podivat, jak se podle norem delala rajska omacka

    nicmene ve skole se s tim pracovalo akorat tak, ze jsme se podle toho naucili psat normy na jidlo (driv byly zavazny recepty, dneska si to dela kazdy sam) a mohli jsme se podivat na receptury veci, ktery nas cekaly na zkousce, jako takove odpichovatko, kdyz to bylo neco zcela neznameho.. (pro me napr. knedliky s uzenym..)

    ty studeny receptury jsem pouzila asi 4x, kdyz jsem se potrebovala podivat, jak se delaji zakladni dresinky a uprimne, to pouzivam dodnes.. slo mi o pomer a suroviny.. pak si je uz nastavuju podle sebe, ale k tomuhle to bylo dobry

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: v RVP jsou velmi obecné kecy

    http://zpd.nuov.cz/RVP/H/RVP%206551H01%20Kuchar%20cisnik.pdf

    z toho co se týká vaření

    - vyžívá znalosti o potravinách a výživě při výběru vhodných surovin
    a technologických úprav pro přípravu pokrmů;
    - orientuje se ve způsobech předběžné úpravy a přípravy surovin;
    - vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy tepelných úprav pokrmů a umí je využít;
    - dohotovuje a expeduje pokrmy;
    - připravuje teplé a studené nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku;
    - charakterizuje zásady přípravy dietních pokrmů podle různých typů diet;
    - orientuje se v kuchyních cizích zemí, charakterizuje používané suroviny a způsob zpracování a podávání;
    - sestaví nabídku pokrmů pro příslušníky různých etnických společenství podle jejich tradic a náboženských zvyklostí;
    - pracuje s normami, recepturami a odbornou literaturou;
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    GENTIANA: Hele na kachně v šouletu není nic špatného. Je to super jídlo když se správně udělá. Jen to potom chce vyrazit na celej den házet lopatou, protože k lehkému dietnímu jídlu to má daleko.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: předpokládám, že někde na ministerstvu si lze najít rámcový vzdělávací program pro obor kuchař - číšník a vůbec by mě neudivilo, kdyby se na onu bichli hojně odkazovalo.

    Jako, většina těch věcí není a priori špatná, když se teda množství soli omezí tak na třetinu a nezajebe se to všecko moukou, zbyde taková solidní, v dobrém smyslu slova nudná česká kuchyně, možná poněkud staromódního ražení, protože kachnu v šouletu by asi nikdo nechtěl ani vařit, ani jíst.

    Nicméně je zajímavé, že krmné dávky a podobné věci zpracovávali opravdoví výživáři a že v jedné z těch bichlí receptur, která je přímo určena pro závodní stravování, jsou krmné dávky ve třech velikostech, podle námahy vyvinuté pracovníkem. Pro ouředníky byla určena porce s 50 g masa.
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOOMIX: Že se "bichle Receptura teplých pokrmů" nelíbí Holcovi, dává smysl; že Vaňkovi, prosím; ale že i ředitel školy?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mladí kuchaři bývají často nevzdělaní, líní a mají komunistické návyky | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/49884/mladi-kuchari-byvaji-casto-nevzdelani-lini-a-maji-komunisticke-navyky.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Boloňa, lančmít, tuk, peklo na talíři. Kuchařské školy produkují diletanty | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/49867/bolona-lancmit-tuk-peklo-na-taliri-kucharske-skoly-produkuji-diletanty.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :) "nejrozsirenejsi cesky koreni je strouhanka" :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOOMIX: Co asi tak může být "crying steak z pupku doplněný líčky"? Steak z pupku je přece "flank steak", ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    taky dobrý... :)
    Špaček: Když za sebe nechá muž zaplatit? To je vrchol buranství | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/spacek-kdyz-za-sebe-necha-muz-zaplatit-to-je-vrchol-buranstvi-ptj-/dobra-chut.aspx?c=A130315_132008_dobra-chut_mc
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    My jsme byli U Štěpána na svatební cestě, 2 večeře. Jídlo dobrý až výborný, na to si nemůžu stěžovat. Třeba telecí roláda, pstruzi, super. Stejky v normě. Jenže moc hostů, obsluha vůbec nestíhala, večer přijela banda cca 20 cyklistů, srazili si stoly a krom jídla hojně panákovali, řvali a vůbec se chovali jak v putyce. Totéž další velká skupina o kus vedle. Buď chce mít Štěpán příjemnou restauraci s vynikající kuchyní anebo nalévat panáka rumu a zelené za 14 Kč. Obojí naráz nejde.

    Večer předtím jsme jedli u Anguse v SOběsukách a to je o dvě třídy lepší, tam se rádi vracíme. A ti si ty býky fakt zabíjí sami svoje. Docela věřím, že je majitel škrtí vlastníma prackama. :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jinak samozrejme nemuze to bio mit z vlastnich krav, to je nesmysl. Bere maso z jatek Klatovy, cooz ale neni velky problem. Spis by me zajimalo kde bere ty "bio" stejky :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    TOOMIX: no jo, kdyz se serve jemnuje nejezto.cz, asi tam moc chvaly nebude.

    Jako jsem z mesta 10 km od Petrovic a musim rict ze se |Stepan zhorsil .. ale tezko rict, lidi dost pomlouvaji. Podle vseho je to tak 50 /50 nekdo spokojenej nekdo nasranej. A pri tom treba ve stejny vesnici je hospoda u Luhanu kde varej vytecne a stejky maj fak vymazleny. Ale zase jejich teta se nezna s produkcnim poradu v tlevizi, takze nemaji takovou reklamu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    nějak na to asi začínaj srát...

    Hodnocení Hospůdka U Štěpána, Vojetice 9, 342 01 Sušice | Nejezto.cz
    http://www.nejezto.cz/hospudka-u-stepana-10124/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    čas 25:28

    Události: 18. 3. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/213411000100318/
    ALI
    ALI --- ---
    tak vanek se se smakuladama dostal do dnesnich udalosti
    MALKE
    MALKE --- ---
    STEPNI_VLK: Spropitné považuju za spornou instituci (lépe řečeno, souhlasím s argumentem, že prodavačka v krámě ho taky nedostává, takže dávat číšníkům málo s tím, že to zaplatí někdo jiný, by zasloužilo přehodnocení; a krom toho ty daně, nu). Na druhou stranu je to instituce zavedená, takže spropitné v podstatě automaticky dávám, stejně jako bych nešla na pohřeb v červené mini, protože jsem rebel.

    Dávám kolem deseti procent (zaokrouhluju, většinou na sta, někdy obsluha o něco prohraje - dneska účet 1280 na 1400; jindy na tom vydělá), výjimečně víc, ale to už musí být obsluha velmi nadprůměrná. U oběda dávám cca o těch deset korun víc.

    Když je obsluha protivná, nemusí dostat nic, ale to už se mi dost dlouho nestalo. Buď se vylepšili číšníci, nebo se nedostanu do těch správných lokálů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam