• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    VANEK
    VANEK --- ---
    GEISHA: To se právě stává, když se těsnost naruší třeba už při výrobě a pak džus pár týdnů čeká na zákazníka.
    FLLIP: Před pár lety kolem toho bylo v Americe haló:
    Kraft Foods vs. the slime mold moms / We Are Social
    http://wearesocial.net/blog/2010/06/kraft-foods-slime-mold-moms/
    Myslel jsem, že se to překládá http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlenky , ale na Wikipedii to vypadá poněkud jinak.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    FLLIP: Shoggoth!
    FILUS
    FILUS --- ---
    FLLIP: zažalovat RAUCH hrozně !!!
    GIANT
    GIANT --- ---
    FLLIP: nevim, nestiham, du blejt :-)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Tudle dobrotu objevila přítelkyně v juice, ste schopny to někdo identifikovat? Je to dost nechutné...

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZCR: to je u těchle výrobků bohužel dneska normální. Zrovna jsem přišel z Tesca - uzená rolka 55% maso, zbytek voda a chemie
    ZCR
    ZCR --- ---
    btw včera přěkvapila jakási balená uzená krkovička (výrobce jsem zapomněl, ještě se podívám) - obsah masa slabě nad 60 % a tuku max 15... vcelku horší výkon než leckteré párky...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAWIDOS: Hm, ve Sparu bych mletinu nekoupil uz od ty doby, co jsem si jednou precetl slozeni - nejde o cisty maso, toho je tam jenom 95 %. Zbytek jsou s***ky.

    btw chudak kočka
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Entre les Bras
    Step Up to the Plate

    Dokumentární / Rodinný
    Francie, 2012, 86 min

    http://www.csfd.cz/film/322940-entre-les-bras/
    http://www.imdb.com/title/tt2141717/

    http://dinersjournal.blogs.nytimes.com/2012/09/11/two-new-films-peer-into-celebrated-kitchens/

    A documentary on French chef Michel Bras and his decision to hand over his restaurant to his son, Sebastien, who has been working with him for 15 years.

    In 2009, the three-Michelin-stars French chef Michel Bras decides to hands his restaurant over to his son Sebastien, who has been working with him for 15 years. Step up to the plate tells the story of these extraordinary dishes prepared by a father and a son, in the hilly landscape of Aubrac region. We follow this gastronomic transmission, and enter intimately in their family ties. Between Jonathan Nossiter's Mondovino and Raymond Depardon's La Vie Moderne, this documentary draws a moving and joyful portrait of this outstanding family devoted to the Haute Cuisine for three generations...

    http://uloz.to/xVrKQgW/step-up-to-the-plate-2012-festival-dvdrip-xvid-fico-avi
    http://uloz.to/xH9AupM/step-up-to-the-plate-2012-festival-dvdrip-xvid-fico-idx
    http://uloz.to/xtYEZas/step-up-to-the-plate-2012-festival-dvdrip-xvid-fico-sub
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    DOCKINEZ: Ja udelal naposled chybu s mletym hovezim ze Sparu. V nadeji, ze je to jedno z mist, kde se da koupit lepsi maso (vsak je propaguje Zdenda) jsem se pustil do peceni sekane.

    Maso plny krupek a tvrdych casti. Prvni chyba, ze jsem to hned nevyhodil a druha, ze jsem ji kus prece jenom vzal tchanovi, ze se blejsknu, jak si dcera dobre vybrala a jak se umim postarat.

    "No, dame to kocce," znela mi v usich jeho uprimna odpoved po te, co ochutnal...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Dneska přijel nový šéfkuchař. Tipuju, že brzy dojde na vlnu neschopenek, protože krasavice pilné a inteligentní se tváří jak Erínye.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    únor 2010 :: Poznamky dědinskeho kantora
    http://kantorbloguje.webnode.cz/archiv/unor-2010/

    Připomnělo mi to naše krasavice inteligentní, hlavně tu, co šla do důchodu a po které tu zbyly věci, za které by jeden v obléhaném Leningradě získal třeba nějaké ty pěkné diamantové náušnice, až na to, že nejsme v obléhaném Leningradě, ale ve století ovocného netopýra, takže šly do popelnice a jistě si je nějaký přičinlivý poddaný odvlekl domů.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: zkusím se někdy zeptat našich učnic, jestli je něco takovýho někdo učil. Denisa zrovna sedí u wifiny a dělá domácí úkol do občanské nauky, píše sívíčko a láme si hlavu, co tam furt psát, já ji utěšovala, že ve svém věku mám životopis na pět řádků plus publikační činnost a ona nevěděla, co to ta publikační činnost je, takže tuším, že k odborné literatůře ani nečichla. Na druhé straně unese šest talířů:D
    MAR_TINA: tohle by hlavně mělo zůstat utajené před krasavicema inteligentníma, ony by byly schopné zkusit to snad i s drátěnkou.
    KOCHANSKA_CH: Já tě zabiju.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    JELLYBEAN: taky mám pocit, že ceny některých věcí jsou za normálních okolností za takovou cenu, že to fakt ani nemůžou myslet vážně, to tam dávají jen proto aby to mohli dát za týden do akce (která bývá tak ob týden)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: jj, právě sem zjistila, že můj oblíbený obchod vede i vejce a bere je z Cítova (10km X čtyřnásobný dovoz celou Evropou) a má je za 3,8 Kč/ kus, velikost L :)
    A musím se pochlubit, našla sem dodavatele naprosto vynikajícího panenského slunečnicového oleje o vesnici vedle. 120Kč / litr a krásně voní a je čistě místní.

    Supermarkety mi zbyly na mléčné výrobky, mouku a na některé zapomenuté věci.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nebo bojkotovat kokotni supermarkety a maso kupovat u reznika (stejne nejsem tak odvaznej, abych napr. mlety hovezi kupoval ve Sparu apod.), maslo a sejry v syrarne, zeleninu u zelinare...

    Kdyz si clovek zvykne o nakupovani premyslet, tak to nezabira vic casu nez navsteva supermarketu, spis naopak.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MAR_TINA: tak to je samozřejmě riziko...ale člověk to musí pořád zkoušet...a hlavně číst:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TOOMIX: na to se můžu víš-co. Je rok 2013, ne 1983, abych vstávala, aby měli mlíko.

    87HIGHFLYER: lpím na značkách právě proto, kolik potraviných klamů se děje. Tedy mám vytipované druhy kysané smetany, bílého jogurtu bez škrobu, másla z Čech atd. Naštěstí u nás snad ty slevové fronty nejsou takové šílenství (ale já ráno nikdy nevstanu, tak to nevidím :))), jen mě občas naštve, že něco nemají. Bojovat s tlupou důchodců bych nedokázala.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    87HIGHFLYER: nedavno jsem nekde cetla, ze vetsina ceskych zakazniku uz ani jinak nenakupuje....ze se prodava v podstate pouze to, co je prave ten tyden v akci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam