• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PAN_SPRCHA: koukám, že Spaghetti Barilla sstojí dnes prakticky stejně :-D
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAR_TINA: parmazán a čedar....v každým větším městě byla prodejna výběrového zboží Eso. Tam měli prakticky všechno co na západě. Ty ceny byly dost šílený, chodili jsme to akorát tak očumovat a když jsme byli hodný, koupila nám máma plechovku cocacoly.

    hosting obrázků img24.eu
    hosting obrázků img24.eu
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Pohlreich dostal dost provazu... A oběil se. Fakt slušná sbírka mimořádně nesympatických názorů:
    Doba je plytká a my jsme její pokusní králíci, říká Zdeněk Pohlreich - iDNES.cz
    http://xman.idnes.cz/zdenek-pohlreich-0kh-/xman-styl.aspx?c=A130530_121214_xman-styl_fro
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MAR_TINA: a světe div se, vydání z roku 2012 taky žádný sračky neobsahuje:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak přátelé, v České kuchařce od J. Fialové z roku 1989, 5. přepracované vydání (první vydání 1969), je například 6 receptů na lilky, z toho jeden masový (mleté vepřové) a u dvou je zmíněn parmazán a čedar (kde to asi lidi sehnali? :)).

    Listuji kapitolou zelenina, nikde žádný salám, točeňák ani uzenina, druhů zeleniny spousta, i ty lilky, černý kořen a pastiňák. Běžné zeleniny jako kapusta, květák, paprika mají 10-20 receptů každá, od prostých typu podusíme na másle, po vydatné a složité. Maso používáno buď mleté hovězí a vepřové nebo slanina nebo třeba obrané telecí nožičky a jiné pokrájené zbytky. Zapékání se sýrem se děje v množství 50g sýra + 50g strouhanky na pekáček pro 4 osoby. Nevidím vývary z kostky, nevidím polotovary ani konzervy ani Ceres Soft.

    Ze sladké sekce si snad nepamatuji ani Heru, zato z omáčkové si pamatuji na to překvapení, že hnědá omáčka může být z dlouho dušené zeleniny pod masem, podle potřeby lehce zahuštěná jíškou.

    Slušná česká kuchyně existovala a naštěstí ji vařila třeba moje maminka :). Jenže učňáky, jídelny a hospody šly jinou cestou. A může za to Runštuk, usmažme ho na Ceresu a podusme s kostkou knorru :)))
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU: aspon ze ty ecka co do toho davaj sou celkem ok. nejvic me desi ten "hovezi extrakt"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: srovnala bych onen recept na "česká klasika zahuštěná moukou" s tímtéž ze Sandtnerky nebo J. Fialové, bohužel (bohudík) však toho Rundštuka nemám.
    Mně se ty postupy nezdají. Klasičky české kuchyně mají v receptech docela slušně zeleniny, méně mouky a mnohem méně blafů. A taky se mi nezdá výběr jídel, které se roky vaří jako hotovky, dobrých 75% české kuchyně se nevaří tak dlouho, až jsou skoro neznámá.
    PERI
    PERI --- ---
    TAPINA: Jako podle mně základní myšlenka bude - "Ty pitomý lidi si nás budou asociovat s Pohlreichem a tim pádem si nás pak v krámě koupěj, až nebudou mít sváteční náladu vařit to složitý consommé, místo Vitany, kterou Pohlreich určitě nemá rád protože v tý reklamě nebyla!".... tak to vidim já :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nechápu myšlenkové pochody sponzora, jako že zasponzoruju pořad, ve kterém se bude od začátku do konce říkat, že se můj produkt nemá používat, ale asi znají svoje bydlenky - kouknou na Šéfa, uvaří z masoxu. Ze strany tvůrců pořadu nemám výhrad.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: reklama na zelný salát je má oblíbená. A taky na med z jednoty.
    PERI
    PERI --- ---
    ZUZKAOU: To jen dokresluje tu absurditu no... :) Jako já to nijak neobhajuju, to ne, ale když zaplatili viď...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Tak víš co, doba pokročila, dnes už se nedělají reklamy na jablka, med nebo zelí, tak holt zbývají než ta dochucovadla :o)
    Ty nejlepší socialistické reklamy :) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=yc_eF6PIWBo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PERI: no a hned po té slogan o tom že v tomto pořadu nezabíjíme chuť žádnými umělými dochucovadly. Vrátím se ke své praxi večerníčku přes internet...
    PERI
    PERI --- ---
    ZUZKAOU: Tak někdo tu srandu platit musí ne? Nic k radostnému poskakování to není, ale prachy v tomhl případě holt nesmrděj...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sponzorem pořadu je Knorr bohatý bujón !!!?!!

    Bohatý Bujón Hovězí
    http://www.chemievjidle.cz/bujon/bohaty-bujon-hovezi-knorr-unilever
    voda
    jedlá sůl ( 22% )
    hovězí tuk ( součást hovězí složky 7,1% )
    hovězí extrakt ( součást hovězí složky 7,1% )
    kvasničný extrakt
    cukr
    mrkev ( 1,8%, součást zeleniny 2,3% )
    pórek ( 0,5%, součást zeleniny 2,3% )
    česnek ( součást zeleniny 2,3% )
    aromata ( obsahuje mléčnou složku )
    rostlinný tuk
    E415 Xanthan
    E410 Karubin
    E150 Karamel
    petrželová nať ( 0,4% )
    maltodextrin
    rozmarýnový extrakt
    zeleninové koncentráty ( jablečný, cibulový, mrkvový )
    směs koření
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ty vole, vyučenej kuchař a nikdy neporcoval kuře a nedělal vývar, vždycky jenom z masoxu...mám pocit, že tam je, aby se ukázalo to, na co poukazoval Vaněk
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOIRAIN: No, je to taková ta česká klasika zahuštěná moukou. Když jsem neuměla vařit vůbec, ale jako že vůbec, netušila jsem, jak se to udělá, a z čeho, že vznikne hnědá nebo béžová omáčka, tak jsem se to učila z toho, a bylo to lepší, než kdybych dělala podle mimibazaru omáčku ze sojovky a tatarky, ale teď už dělám i většinu normálních receptů jinak.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    MOIRAIN: ale píču
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    FOZO: ale zas tak ty naprosto základní a normální recepty v tom nejsou nic proti ničemu, blbý je, že tam začal být někdo "kreativní"
    FOZO
    FOZO --- ---
    COMMANCHE: Kuchaři střední a starší generace publikaci nazývají "Bible kuchařů"; vyrostly na ni celé generace kuchařů.
    A zde je vysvětlení proč to tu v gastronomii vypadá, tak jak to vypadá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam