ZUZKAOU: to je přesně ono - v klasické (nejen) české se běžně zužitkovalo celé kuře v podstatě od zobáku po pařát, dneska si městský gurmán koupí prsíčka v igelitu a pařátky mu nevoněj. Vyhazovat je to šílená škoda, tak se z toho dělá aspoň separát na výrobu uzenin. Na tom není nic špatného, jsem naopak rád, že se to využije, zdravotně závadné to není (rozhodně není nijak špatný ten separát - s chemií v uzeninách je to už horší, ale to je jiná pohádka), naopak je na tom jen škoda, že kvůli tomu se pak tyhle části v běžném obchodě nedají prakticky vůbec sehnat, přitom jsou mnohdy pro určité velmi chutné úpravy tyhle "odpadní" kousky naprosto nenahraditelné.
Mimochodem - jako dítě si pamatuju, že se u řezníka dala normálně koupit syrová vepřová hlava. Viděl jste ji někdo v obchodě v poslední době?