• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PAN_SPRCHA: Ale jo, v itálii se to taky stane, hlavně na jihu.

    Když jsme u té itálie - byl jste někdy někdo na poledním menu v Aromi? mají na ceduli cenu 195 kč, to mne zaujalo, vzhledem k ostatním cenám, není v tom nějaká kulišárna?

    Mimochodem Zdeněk P. tam bývá docela často viděn.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    TERVITCH: zato vždycky když na trhu chci čtyři rajčata a výslovně řeknu čtyři, ukážu čtyři, dostanu jich minimálně deset. Ale to je taková hra, už jsem se ji naučil a vždycky to co chci dělím dvěma a dostanu jenom o něco víc než jsem původně chtěl.
    Na narafičenou shnilou zeleninu jsem v Itálii nenarazil, ale třeba ve španělsku a v belgii jo, není to nějaký český specifikum.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    zkus www.gordon.ura.cz tam sou vsechny jeho porady
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    nemel by pls nekdo Gordon's Great Escape - Season 1 v 720p+?
    TERVITCH
    TERVITCH --- ---
    PAN_SPRCHA: Co je ovsem znat, aspon z pobytu na severu a verim ze i jinde, ze jsou na jidlo i suroviny dost hrdi, pocinaje obchody. Takze se mi nepodarilo najit veci jako plesnivou papriku otocenou zdravou stranou nahoru, jak se casto postesti u nas.
    Bolonskou omacku (inspirovanou neitalem Gordonem samozrejme) davam na co mi a hostu chutna, nenecham se preci zblbnout nejakym taljanem:) Lasagne, spagety... noky jsem s tim kupodivu jeste nezkusil:) I autenticnosti asi s mirou.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Ukradeno odvedle:

    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    DIVER: on si taky málokdo uvědomuje, že Itálie na evropský poměry velká země a všichni jsou tam lokální patrioti. Takže když někdo z Parmy tvrdí, že správně italský je jedině tohle, znamená to, že o pár km dál v Bologni už budou tvrdit úplně něco jinýho, natož někde v Tarantu. V každé italské provincii si myslí, že jejich kuchyně je ta jediná prává italská, zbytek regionu jsou kulinářští barbaři a ve zbytku Itálie neumí vařit vůbec.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ja by som povedala ze je to hlavne reklamna zalezitost istej nemenovanej firmy jasnej uz z nazvu spolocnosti :-) My sme ti najchytrejsi ktori tomu najviac rozumeju
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    GIANT: já ho tam leju když vařím zrovna jednu porci v malým hrnci aby to nepěnilo a neprskalo ven.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GIANT: imho to je spis praxe, kdyz koupis nudle tesco value, ci low end alberta atp., aby se to neslepilo v jednu kouli (rozumnej pytel do 10kc)

    ale trosku zasnu, jak vam dava pofiderni clanek z Novinek do tela, pod tim podpis Famous (ci co, kdyz sem to cet), priste vas budou drasat moudra z Blesku - Novinky proste necist, to je taky takova vejmrda, hlavne aby tam neco denne pribejvalo (typicka vyhra kvantity nad kvalitou ;)
    GIANT
    GIANT --- ---
    nechapu k cemu by se mel lejt olej k testovinam pri vareni. To vymysleli vyrobci oleju aby zvysili spotrebu?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bolognese_sauce - tam je to celkem shrnuty
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: zajimavy...

    tohle delam: "Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)" :)

    a tohle rikal Ridi trochu jinak: "Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)" tusim, ze prave vysvetloval, ze bolognese neni k testovinam, ale jako ragu s nokama...
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    PAN_SPRCHA: tak prej ne
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    BRUKEV: co je to za kokotinu?

    vymet jsem všechny možný kouty itálie a klasický kostkový červený ubrusy jsem viděl i v malejch vesničkách., Těstoviny jako příloha, se běžně objevují na jih od Říma. Cappuccino pijou Italové kdy chtějí klidně i po obědě, nebo odpoledne. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.).......těstoviny s kuřecím maj taky po celý itálii.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CLUBEER: tahle pekárna dělá i donuty, když si je objednáš http://www.sweetlife.cz/cz/o-sweet-life
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    testoviny nejsou priloha, ale faux pas .. supr)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To mají Italové blbý, že neznají červenobílé prostírání. Takový velký národ, a kompletně barvoslepý. Aneb to je zase snůška kydů :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Deset největších prohřešků proti italské kuchyni – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/312837-deset-nejvetsich-prohresku-proti-italske-kuchyni.html
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CLUBEER: twl a nechceš si obvolat pekárny ? nabídnout zakázku ? nebo se podívej kdo to nabízí k snídani a počkej si ve 4 ráno před rampou, kdo jim to sváží... :-]
    CHORCHE: nicméně ten pořad je tragédie, není divu, jestli si ČT vybírá dramaturgy takhle: http://ceskatelevize.jobs.cz/pd/660502524/?rps=233§ion=positions
    VANEK: pak tedy jak říkáš mě osobně dráždí "středočeský interdialekt" a jeho nemístné pokusy o německé "ā" a "ē"... severočeština a západočeština na mě působily zvukově a rytmicky velice přijemným dojmem, jihočeština už má trošku nakročeno, ale je to svérázná krajina a chápu to
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    ZUZKAOU: sme americka restaurace takze jedine donuty koblihy by po nas hodil
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLUBEER: a navrhnout mu normální koblihy asi nejde, co? Možná že ten, kdo dodává mražený polotovary supermarketům by byl ochotný dodávat i čerstvé....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam