• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: jako Radotinak ti musim dat palec :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    87HIGHFLYER: Jak je to ve srovnani s Msenskym chlebem nebo Radotinem? Zatim jsou tyhle dva pro me top, i kdyz porad nedosahujou te vlacnosti, jako chleby z malejch moravskejch pekaren, na ktery sem byl zvyklej...
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    HUGGI: sranda je, ze i kdyz ty housky a de facto i ostatni veci co tam maji nestoji korunu jako v tescu, tak je tam vecne narvano a fronta konci az u cinana v protejsim krame :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Ty housticky jo..vytahují to tam z trouby..a spoluzacka tam byla pred par rokama na brigade
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Zacal americkej MasterChef Junior, a po prvni episode musim rict, ze se potvrdilo to, co jsem si vzdycky myslel - zakaz detsky prace je blbost... :-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: a ses si jistej ze tam i kdyz to tam primo pecou, ze maj normalni slození?
    1023
    1023 --- ---
    EVILMIND: Tak určitě. Proto, jak zmínil kolega HUGGI: , a na co já zapomněl, je nejlepší, když si ty rohlíky koupíš přímo v pekárně kde ty rohlíky dělají, nebo v obchodě kam je ta pekárna dodává.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chleba má zoulek nejlepší, alespoň co jsem ochutnal (a počítám do toho i většinu těch farmářských pecnů atd).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    HUGGI: maj... V ulici Na Slupi u zastávky Albertov.


    Pro upřesnění - to pekařství provozuje Zoulek a syn a mají jednak pekárnu ve Václavské pasáži a před několika lety pak udělali novou provozovnu o kus dál u Albertova. Stejní lidé, stejná receptura. Osobně tam mám nejraději kořenový chleba a koblihy. Málokde jsem narazil na lepší koblihy a kořenový chleba jsem nikde ani lepší nenašel (ale třeba má někdo jiné chutě). Ale pečivo od nich (kromě chleba a preclíků) nelze skladovat. Sníst jedině čerstvé.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Proto stoji za to si to pečivo obcas koupit v pekárně kde ho delaj "normalne" čímž doporucuju pekárnu dole ve Vaclavsky pasáži na Karlově namesti..takovy housticky jinde nemaj..
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    1023: nejhorsi je, ze ty za 2.60 se na mnoha mistech pravdepodobne nebudou o moc lisit...
    1023
    1023 --- ---
    PEPAZZ: Jo, to je tak, když se kupuje rohlík v Kauflandu v akci za korunu. U nás stojí opravdové rohlíky 2,60.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOOMIX:
    V64l72a29d40a36n 76Č15e90r64n81o63h75o49r59s68k18ý 2567685271916

    Rohlíky už nějaký pátek nežeru. To prostě nejsou rohlíky, ale parodie na rohlíky. Rohlíky jsou většinou gumové, nevalné chuti. Ke všemu si vemte tento příklad.

    Přijde do pekárny manažér přes pečivo z Kauflandu a majiteli řekne. "Budeme od Vás odebírat 5 000 rohlíků denně, ale za 0,60 Kč kus. Na to majitel, že výrobní cena je 0,80 Kč a to na tom nemá ani prd. Na to však manažér, že si nějak poradí, že jinak nebude kšeft." A co udělá pekař, aby se dostal na tu cenu? Semele staré rohlíky na strouhanku a šup je zpět do těsta. A rázem máme rohlíček jak malovaný za 0,60 Kč za kus. A co na to zákazníci Kauflandu, když je tento krásný rohlíček v akci za 1 Kč? Je třeba kupovat a rvát to do mrazáku. Není totiž nad čerstvý rohlíček z mrazáku s masem a zeleninou :-/

    P.S: S tou strouhankou se to dělá zcela běžně. Stejně tak i s chlebem. Dělám už x let pro jednu velkou pekárnu. Dobrou chuť Rv
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mouka, voda, sůl a droždí nestačí. Dnešní rohlíky mají i přes 30 látek - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...je-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.aspx?c=A130924_122036_ekonomika_spi
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Je tady vydatný mejdan a tentokrát nezaperlili poddaní, pouze provozák (mírně) a nejmenované Makro.

    Pořadatel a plátce mejdanu si vybral víno, já jsem si říkala, že v rámci likvidity jakož i místa ve sklepě to objednám na úterý, co mi to tu bude zavazet a tak. Nu, objednala jsem. A v úterý ráno volá nějaká makrožena, že na kdy potřebuju těch 60 lahví Dornfelderu a 36 Malveriny, že mají čtyři a jednu, že by mi to objednali. Na zítřek, pravím. No co už, tak když nemáte Dornfelder, dejte Neronet, ale ať je ho minimálně 30 lahví, a když nebude Neronet, dejte André pozdní sběr, také aspoň 30 lahví.

    Takže tu mám čtyři a půl kartonu Neronetu, 19 Dornfelderů a hromadu Andrého. A jeden Modrý Portugal, který se vmísil mezi Neronety. Zítra budu velice sarkastická a budu se dožadovat refundace cenového rozdílu mezi portugalem a neronetem ve výši 5.21 Kč bez DPH.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: to se mi libi
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak Dita dnes překvapila informací, že "kuřátko nechá péct dvacet minut na 200 stupňů, aby se zatáhlo a šťávička zůstala uvnitř". Některé pověry mají fakt tuhý kořínek. (Pozoruhodné je, že se předtím zmiňuje o suchých kuřecích prsech, ale ten protimluv jí nedochází.)
    A jinak by jí nějaký soucitný člověk (Marek Prchal?) mohl koupit zester; ten strašlivý bazmek, co tam měla, jistě pamatuje přinejmenším Husáka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Uvařili jste moc velkou večeři? Prodejte porci sousedům | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...prodejte-porci-sousedum-pix-/dobra-chut.aspx?c=A130924_140256_dobra-chut_mc
    zajímavý
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WITTGENSTEIN: Ten server je známýho z Brna. Nakonec to teda založil. Držím mu palce!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EVILMIND: sem si to představovala jako Ramsayho kampaň back to kitchen z F words - tedy že někam přijde a bude tematicky vařit spolu s běžným občanem. Táta má Pohlreicha rád a navíc má v říjnu narozeniny, takže se rodinná sešlost bude konat tak jako tak. Takže by se mu to mohlo dát jako dárek, že by za ním na chatu přijel vařit Pohlreich. I myslela jsem si, že by to třeba šlo vydávat za tu rubínovou svatbu, byť to fskutečnosti budou narozeniny . Ale teda po shlédnutí cookalong tyto představy vzaly za své a navíc se to letos bude slavit už za dva týdny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam