• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TOOMIX:
    V64l72a29d40a36n 76Č15e90r64n81o63h75o49r59s68k18ý 2567685271916

    Rohlíky už nějaký pátek nežeru. To prostě nejsou rohlíky, ale parodie na rohlíky. Rohlíky jsou většinou gumové, nevalné chuti. Ke všemu si vemte tento příklad.

    Přijde do pekárny manažér přes pečivo z Kauflandu a majiteli řekne. "Budeme od Vás odebírat 5 000 rohlíků denně, ale za 0,60 Kč kus. Na to majitel, že výrobní cena je 0,80 Kč a to na tom nemá ani prd. Na to však manažér, že si nějak poradí, že jinak nebude kšeft." A co udělá pekař, aby se dostal na tu cenu? Semele staré rohlíky na strouhanku a šup je zpět do těsta. A rázem máme rohlíček jak malovaný za 0,60 Kč za kus. A co na to zákazníci Kauflandu, když je tento krásný rohlíček v akci za 1 Kč? Je třeba kupovat a rvát to do mrazáku. Není totiž nad čerstvý rohlíček z mrazáku s masem a zeleninou :-/

    P.S: S tou strouhankou se to dělá zcela běžně. Stejně tak i s chlebem. Dělám už x let pro jednu velkou pekárnu. Dobrou chuť Rv
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mouka, voda, sůl a droždí nestačí. Dnešní rohlíky mají i přes 30 látek - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...je-vice-nez-30-latek-f14-/ekonomika.aspx?c=A130924_122036_ekonomika_spi
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Je tady vydatný mejdan a tentokrát nezaperlili poddaní, pouze provozák (mírně) a nejmenované Makro.

    Pořadatel a plátce mejdanu si vybral víno, já jsem si říkala, že v rámci likvidity jakož i místa ve sklepě to objednám na úterý, co mi to tu bude zavazet a tak. Nu, objednala jsem. A v úterý ráno volá nějaká makrožena, že na kdy potřebuju těch 60 lahví Dornfelderu a 36 Malveriny, že mají čtyři a jednu, že by mi to objednali. Na zítřek, pravím. No co už, tak když nemáte Dornfelder, dejte Neronet, ale ať je ho minimálně 30 lahví, a když nebude Neronet, dejte André pozdní sběr, také aspoň 30 lahví.

    Takže tu mám čtyři a půl kartonu Neronetu, 19 Dornfelderů a hromadu Andrého. A jeden Modrý Portugal, který se vmísil mezi Neronety. Zítra budu velice sarkastická a budu se dožadovat refundace cenového rozdílu mezi portugalem a neronetem ve výši 5.21 Kč bez DPH.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: to se mi libi
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak Dita dnes překvapila informací, že "kuřátko nechá péct dvacet minut na 200 stupňů, aby se zatáhlo a šťávička zůstala uvnitř". Některé pověry mají fakt tuhý kořínek. (Pozoruhodné je, že se předtím zmiňuje o suchých kuřecích prsech, ale ten protimluv jí nedochází.)
    A jinak by jí nějaký soucitný člověk (Marek Prchal?) mohl koupit zester; ten strašlivý bazmek, co tam měla, jistě pamatuje přinejmenším Husáka.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Uvařili jste moc velkou večeři? Prodejte porci sousedům | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...prodejte-porci-sousedum-pix-/dobra-chut.aspx?c=A130924_140256_dobra-chut_mc
    zajímavý
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WITTGENSTEIN: Ten server je známýho z Brna. Nakonec to teda založil. Držím mu palce!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EVILMIND: sem si to představovala jako Ramsayho kampaň back to kitchen z F words - tedy že někam přijde a bude tematicky vařit spolu s běžným občanem. Táta má Pohlreicha rád a navíc má v říjnu narozeniny, takže se rodinná sešlost bude konat tak jako tak. Takže by se mu to mohlo dát jako dárek, že by za ním na chatu přijel vařit Pohlreich. I myslela jsem si, že by to třeba šlo vydávat za tu rubínovou svatbu, byť to fskutečnosti budou narozeniny . Ale teda po shlédnutí cookalong tyto představy vzaly za své a navíc se to letos bude slavit už za dva týdny.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ALI: jsem si dal par tech dilu Cookalong Live, a prestal jsem chapat, na co Prima shani ty ruzny divny lidi... zrejme bude licence zase nejakym velice specialnim zpusobem prekroucena, jak je u nas zvykem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Food and Science | Lecture 1 (2012) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_Ft0cwxjBKE&list=PL546CD09EA2399DAB
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: loňská changova

    Science & Food: A Microbe in My Ramen? - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ASRBg4Ks7WY
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: na ten harvadskej jsem se prihlasila. Jsem zvedava:)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Komu dát Řád šunky zlaté? Itálii, za její vyhlášený pršut - iDNES.cz
    http://cestovani.idnes.cz/italie-sunka-c9j-/kolem-sveta.aspx?c=A130921_225120_kolem-sveta_skr
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CHORCHE: Ze je tady na nyxu, neprekvapive jako MAREK_PRCHAL, tak se muzes zeptat primo. S tou konzervou to bylo nejak takhle: "Otevru noviny - je tam Lenin. Otevru televizi - je tam Lenin. Mam doma plechovku a bojim se ji otevrit..."
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PISKVOR: neni to poprve, ale moc nerozumim, co se snazis rict...

    ZUZKAOU: ted nevim, zda to ma byt zajimavejsi, ci je to pro me zmatenejsi... no oukej
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CHORCHE: Se ho zeptej, je mistni ;) Ale teda v souvislosti s tim starym vtipem "otevru noviny..." - oni tam vari z konzerv? To si snad pustim.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    VANEK: kdo to vlastne je? http://cs.wikipedia.org/wiki/Marek_Prchal ? to je fakt dost zoufalej scenar, 40letej capek, co na nekoho takhle naskoci, vrazi kytku, nerekne popel a utece - sem ochotnej jit do sazky, ze kdyz to udelam ja, tak prede mnou budou zensky utikat... protoze jim to prijde uchylne (+ ta hlaska v druhem dile o rozeni deti)

    btw nemam telku, ale to je ted normal, ze tam zacni ten jingle tolikrat? muze to nekdo spocitat, kdo se teprv bude koukat? sem si na to vypestoval uz slusnou alergii a mam pocit, ze to tam padne 5x+
    VANEK
    VANEK --- ---
    Brilantní herecký výkon MAREK_PRCHAL se opravdu musí vidět.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Budou začínat další zajímavé kurzy (science in gastronomy byla sice polopatická, ale velmi názorná.)

    na Coursei New nordic diet https://www.coursera.org/course/newnordicdiet

    A v říjnu taky ten na edx s Davidem Changem, Feranem Adriou a spoustou dalších fascinujících jmen!
    https://www.edx.org/course/harvard-university/spu27x/science-cooking-haute-cuisine/639
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam