• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRUKEV: Že by z 15k vyšetřili na jídlo jen 1k? Tomu se dá těžko věřit.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    otázka je, jestli ta finační situace neni tak trochu daná tou leností...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: jde to velmi těžce. Ale souhlas, musí se to naplánovat. Na týden, na měsíc, jako ve škole.
    Nicméně už s tisícovkou na měsíc pro čtyři to je strašlivé zlo. Pětikilo si nedokážu představit.
    TESSS
    TESSS --- ---
    DIVER: nekdy loni jsem na nove videla reportaz, kde se pro 4 clenou rodinu planovalo jidlo na tyden s podobnym rozpoctem. Slo to, muselo se trochu premyslet, nakoupit zakladni suroviny a varit. A jasne vetsinou se kupovaly znacky supermarketu, tedy ty nejlevnejsi, ale furt lepsi aro maslo, nez vyrobni salam...
    DUCK
    DUCK --- ---
    DIVER: Protoze jsou lini, to je jednoduche. Pritom casu maji zrejme velky nadbytek.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: DUCK: me slo spis - at nejsme OT - o to vareni. ja chapu, ze mit stovku na den na jidlo, by nebylo nic extra ani pro me samotnyho. natoz pro ctyri lidi. ale at mi nikdo nerika, ze se tak varit neda (z konzerv teda ne). z testovin alio olio se precpe cela rodina ani ne za pade. dal: rejze, mrkev, cocka, fazole, hrach... - kua, z toho se daji navarit kotle ruznych polivek. a bochnik chleba navrch.

    ale ta krava koupi konzervy...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Keramické pánve: kuchaři je označují za nesmyslný marketing - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DUCK: Kondomy jsou drahý? Nebo možná tehdy ještě práci měli? Nebo co já vím...
    DUCK
    DUCK --- ---
    BRUKEV: Ano to je tragicke kdyz radeji utraci za cigara nez za jidlo pro deti.
    DUCK
    DUCK --- ---
    DIVER: Take nechapu proc si porizuji dalsi dite, kdyz nedokazou zabezpecit ani to prvni ...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: Neviděl jsem, jak je to s prací nesoudím. Ale pokud kouří, at si nestěžuje.
    DIVER
    DIVER --- ---
    krava. sedi doma s detma, stezuje si, ze nema prachy a vari z konzerv...

    Nejchudší Výměna manželek: Čtyřčlenná rodina v 1+1 má 16 korun denně na jídlo | Ahaonline.cz
    http://www.ahaonline.cz/...i-vymena-manzelek-ctyrclenna-rodina-v-1-1-ma-16-korun-denne-na-jidlo.html

    „Někdy máme na měsíc 500 Kč, někdy 1000 Kč, někdy 2000 Kč, záleží, co musíme ten měsíc všechno platit. Za stovku koupím čtyři konzervy a mám čtyři obědy.“
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Knedlíky jsou tragické. Chlouba české kuchyně v testu MF DNES pohořela - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/test-knedliku-v-mf-dnes-07n-/test.aspx?c=A131017_154603_test_spi
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TOOMIX: Rozpačité, bolestivé a poteče krev? :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...lreichem-zivy-prenos-dsm-/hobby-domov.aspx?c=A131015_160540_hobby-domov_mce
    KEEE
    KEEE --- ---
    uf, černá Winterová s černou Rybovou mi snad přijdou ještě protivnější než Dita :-(
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    87HIGHFLYER:, WITTGENSTEIN: To je právě ten problém, že v tom manifestu by o to mělo plus mínus jít (sociálně angažovaný kuchař, udržitelný rozvoj etc.)
    On je kritizuje za to, že si hrajou na co v žádném případě nejsou, ale dobře se to poslouchá.
    Tady máte prakticky to samé, bez toho levicového patosu http://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2011/sep/13/reality-check-please
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    hlavně mi přijde zvláštní, že nadává kuchařům za to, že neřešej hladomor a využívaj jídlo chudejch...jako kdyby se k tomu nějaký kuchaři zavázali a tvrdili že ten hladomor řešej...to jako kdyby nadával stájím F1, že neřešej dopravní situaci v centru bangladéše.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAR_TINA: A ejště bonuz pro kikoti & dmenti:

    Na sérii otázek od reportéra pořadu BBC HARDtalk Stephena Sackura, které se točily kolem toho, zda se dá od vrcholných kuchařů očekávat, že by dnes hráli aktivní roli v koncipování veřejné politiky stravování, totiž [Redzepi] jasně odpověděl, že určitě ne.

    A to už si fakt dovolil hodně.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WITTGENSTEIN: Že si dá vůbec někdo tu práci, aby něco takovýho sesmolil. Nad tím mi opravdu zůstává rozum stát.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: díky za shrnutí
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAR_TINA: Bohatým za to, že jsou bohatí a nestydí se své prostředky využít, a kuchařům za to, že vaří bohatým.
    Zvlášť vypečená je tahle pasáž: V případě NOMA (a dalších restaurací, které tento trend následují) už nejde pouze o to nechat se okouzlovat představením, ale také o možnost zažít – a především si užít – vlastní neschopnost. Jedná se o perverzní obrat v rámci vrcholné gastronomie. Lidé s velkým jměním a pozicemi čelí nebezpečí, že ztratí kontakt s „realitou“, že se z repertoáru jejich jednání vytratí nejběžnější úkony, které jsou nutné k přežití. Příprava jídla je nepochybně jedním z nich, takže za možnost vyzkoušet si ji sami rádi obětují obrovské sumy. Za samozřejmé asistence (malé děti se nikdy neponechávají bez dozoru!) s nadšením platí za to, že se mohou při přípravě vlastní krmě (vajíčka smaženého na rozpálené kovové misce) lehce popálit, že se třeba nadechnou páry unikající z hrnce plného autentických mořských kamenů a škeblí, že si dají salát z rostlin, které rostou volně podél cest a jichž si nikdo jako zdroje potravy nevšímá. Chutě jsou takové, jaké skutečně jsou. Jako by se bohatí znovu učili jíst a někteří si i možná poprvé v životě něco uvařili sami. V nabídce jsou přitom také inovativní pokrmy, například s využitím hmyzu, na který se sází mimo jiné i v boji proti hladu.
    Tak... to se mu to teoretizuje, když tam nebyl.

    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: autor je... aristolog :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: nedaří se mi to ani přečíst. Motá to tak, že stále netuším, komu to nadává.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WITTGENSTEIN: ja to nebudu cist :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WITTGENSTEIN: No ty pičo.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Cynismus elitních kuchařů | A2larm
    http://a2larm.cz/2013/10/cynismus-elitnich-kucharu/

    (Šmarjá, to JE ale dement.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja tu kucharku mam taky, koupila jsem si ji celkem nedavno a beru to spis jako urcitou nostalgii a neco, kdyz budu potrebovat klasiku a budu se potrebovat odpichnout.. z escoffiera a ferrana ji varit asi nebudu :) fotky a recepty me nijak neurazi, zbytek nectu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    toho pořadu Dity P. docela lituji. Knihu Deník mám, je hezky nafocená a spíš inspirativní než jako doslovný návod a příjemně se v ní listuje v posteli s čajem a domácíma sušenkama* . Porcelán mě nadchl a toužím po něm. Ale při koukání na ten pořad pořád cítím křeč a takovou trapnost. Asi jako když jsem v pubertě neco svého předváděla / představoval a anebyla si vůbec jistá ani tou věcé ani sama sebou - bez ohledu na kvalitu obého.
    To, že je Dita malá a nevychrtlá jí bohužel na obrazovce a fotkách přidává kila, ale u mě jí to vůbec nijak neshazuje.

    *dosaď jiné libé místo a jídlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam