• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Knedlíky jsou tragické. Chlouba české kuchyně v testu MF DNES pohořela - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/test-knedliku-v-mf-dnes-07n-/test.aspx?c=A131017_154603_test_spi
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TOOMIX: Rozpačité, bolestivé a poteče krev? :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...lreichem-zivy-prenos-dsm-/hobby-domov.aspx?c=A131015_160540_hobby-domov_mce
    KEEE
    KEEE --- ---
    uf, černá Winterová s černou Rybovou mi snad přijdou ještě protivnější než Dita :-(
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    87HIGHFLYER:, WITTGENSTEIN: To je právě ten problém, že v tom manifestu by o to mělo plus mínus jít (sociálně angažovaný kuchař, udržitelný rozvoj etc.)
    On je kritizuje za to, že si hrajou na co v žádném případě nejsou, ale dobře se to poslouchá.
    Tady máte prakticky to samé, bez toho levicového patosu http://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2011/sep/13/reality-check-please
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    hlavně mi přijde zvláštní, že nadává kuchařům za to, že neřešej hladomor a využívaj jídlo chudejch...jako kdyby se k tomu nějaký kuchaři zavázali a tvrdili že ten hladomor řešej...to jako kdyby nadával stájím F1, že neřešej dopravní situaci v centru bangladéše.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAR_TINA: A ejště bonuz pro kikoti & dmenti:

    Na sérii otázek od reportéra pořadu BBC HARDtalk Stephena Sackura, které se točily kolem toho, zda se dá od vrcholných kuchařů očekávat, že by dnes hráli aktivní roli v koncipování veřejné politiky stravování, totiž [Redzepi] jasně odpověděl, že určitě ne.

    A to už si fakt dovolil hodně.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WITTGENSTEIN: Že si dá vůbec někdo tu práci, aby něco takovýho sesmolil. Nad tím mi opravdu zůstává rozum stát.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: díky za shrnutí
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAR_TINA: Bohatým za to, že jsou bohatí a nestydí se své prostředky využít, a kuchařům za to, že vaří bohatým.
    Zvlášť vypečená je tahle pasáž: V případě NOMA (a dalších restaurací, které tento trend následují) už nejde pouze o to nechat se okouzlovat představením, ale také o možnost zažít – a především si užít – vlastní neschopnost. Jedná se o perverzní obrat v rámci vrcholné gastronomie. Lidé s velkým jměním a pozicemi čelí nebezpečí, že ztratí kontakt s „realitou“, že se z repertoáru jejich jednání vytratí nejběžnější úkony, které jsou nutné k přežití. Příprava jídla je nepochybně jedním z nich, takže za možnost vyzkoušet si ji sami rádi obětují obrovské sumy. Za samozřejmé asistence (malé děti se nikdy neponechávají bez dozoru!) s nadšením platí za to, že se mohou při přípravě vlastní krmě (vajíčka smaženého na rozpálené kovové misce) lehce popálit, že se třeba nadechnou páry unikající z hrnce plného autentických mořských kamenů a škeblí, že si dají salát z rostlin, které rostou volně podél cest a jichž si nikdo jako zdroje potravy nevšímá. Chutě jsou takové, jaké skutečně jsou. Jako by se bohatí znovu učili jíst a někteří si i možná poprvé v životě něco uvařili sami. V nabídce jsou přitom také inovativní pokrmy, například s využitím hmyzu, na který se sází mimo jiné i v boji proti hladu.
    Tak... to se mu to teoretizuje, když tam nebyl.

    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: autor je... aristolog :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: nedaří se mi to ani přečíst. Motá to tak, že stále netuším, komu to nadává.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WITTGENSTEIN: ja to nebudu cist :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WITTGENSTEIN: No ty pičo.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Cynismus elitních kuchařů | A2larm
    http://a2larm.cz/2013/10/cynismus-elitnich-kucharu/

    (Šmarjá, to JE ale dement.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja tu kucharku mam taky, koupila jsem si ji celkem nedavno a beru to spis jako urcitou nostalgii a neco, kdyz budu potrebovat klasiku a budu se potrebovat odpichnout.. z escoffiera a ferrana ji varit asi nebudu :) fotky a recepty me nijak neurazi, zbytek nectu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    toho pořadu Dity P. docela lituji. Knihu Deník mám, je hezky nafocená a spíš inspirativní než jako doslovný návod a příjemně se v ní listuje v posteli s čajem a domácíma sušenkama* . Porcelán mě nadchl a toužím po něm. Ale při koukání na ten pořad pořád cítím křeč a takovou trapnost. Asi jako když jsem v pubertě neco svého předváděla / představoval a anebyla si vůbec jistá ani tou věcé ani sama sebou - bez ohledu na kvalitu obého.
    To, že je Dita malá a nevychrtlá jí bohužel na obrazovce a fotkách přidává kila, ale u mě jí to vůbec nijak neshazuje.

    *dosaď jiné libé místo a jídlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: zkontroluju to, až budou u řepy, třeba ji budou kvasit.

    Jinak originál zde

    Herbář — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/213522160050001/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Já bezinkové květy nechal louhovat 24 hodin a pak je svařil. Bez svaření bych měl obavy o dlouhodobou stabilitu sirupu.

    Jo, už vím, co se mi nezdálo: u toho marockého kuře dávaly ty dobré ženy do základu spoustu lístků koriandru. Možná jsem škarohlíd, ale nebude z nich po 40 minutých dušení jen zelené bláto bez valného aromatického účinku? Koriandr se snad dává až nakonec, těsně před servírováním, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam