• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DIVER: Taky jsi tam mohl dát ten spoiler box jako Toomix, hade! :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    Tak mám z prace zákulisní info o ty výměně: ty dva se nakonec rozvedli
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEYHAM: chcípni ;)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    MAR_TINA: čisto a krásně je trochu přehnaný :) ale rozhodně si myslím, že existují horší lokality ....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVER: koukám na to úvodní video nebo co to je. Nejlépe by té matce vyšlo, kdyby manžela vyhodila. Dostane příspěvky od sociálky a nebude ho muset krmit a kupovat mu cigára.

    DIVER: Pindy, bůhví co zas měřili. Je tu čisto, krásně a nejhezčí zelenina. Spolana už roky neprovozuje rizikový provozy. Jen se tam přebalují nějaké výrobky a fabriku drží vlastník spíš kvůli faktu, že jen blázen by se vzdal pozemků, na kterých je povoleno provozovat chemickou výrobu. Takové nové povolení už nikdo v Evropě nevydá.
    TESSS
    TESSS --- ---
    ja bych jim ani nevycitala, ze kouri, ale proc si aspon nebali tabak?
    ZCR
    ZCR --- ---
    ad olovo - olovnatý benzín skončil před 12 lety a navíc k přenosu do plodů většinou nedochází, nebo jen v minimální míře (u hub je to jiné)... problém je hlavně zevní znečištění prachem, a to je řešitelné.
    Jinak pokud by zapojili hlavu - silné vývary z morkových kostí, těstoviny, jednoduché placky, bramboráky, špenát z kopřiv (což je klasika)... času spousta... ty cigarety, to už je napřesdržku rovnou...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKRU: bude to ještě zajímavý...
    Co jsem koukal do ukázek, tak jí manžel řekne, že mu těch 10 dní vůbec nechyběla a žádnej citovej vztah k ní nemá.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: V tomto typu kuchyní závěsná klec u stropu a v ní malý pozorovatel. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GEISHA: Jestli jsou oba doma, pak jo. Pak je ovšem někde chyba, když nemají na jídlo a jsou oba doma. Já už pomalu chtěla radit, že by mohla jít i matka do práce, a on nechodí ani otec. Ono hlídání malého dítěte stojí peníze a stojí hodně peněz, ale většinou přece jen o malinko míň, než kolik se vydělá v práci. O pár tisíc, za které by přecesoudný člověk nešel pracovat, když může být doma. O těch pár tisíc, které dělají rozdíl mezi tím, jestli budou mít měsíčně na jídlo litr nebo čtyři (a za čtyři tisíce měsíčně se dá uvařit rodině už velmi dobře).
    SKRU
    SKRU --- ---
    no proste ten vykutalenej parecek hleda duvody, proc nic nejde a ceka, az jejich situaci vyresi nekdo jinej, nejlepe tim, ze jim bude davat spoustu penez za nic. to se zatim nedeje, a tak se dou exponovat do TV za 70 klacku, aby pak mohli dva mesice kourit marbóra, nacez jim dojdou prachy a strasne se pohadaj, ze si meli dat neco stranou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GEISHA: Každé dítě je jiné. Některé si v deseti měsících spokojeně hrajou v postýlce a některé se můžou první dva roky života vyřvat z podoby, když se jim někdo nevěnuje. A jiné, to mám já, nepotřebujou, aby se jim někdo věnoval, prostě jdou a vymyslí nějakou nebezpečnou kravinu, které se budou věnovat samy. Ovšem nesnesou omezení pohybu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Aha. Tak já nedisponuju kuchyní, do které by se dětská ohrádka vešla (asi víš, jaké u nás jsou) a ono taky vařit za setrvalého řevu není dvakrát příjemná činnost. Ale kdyby šlo o jedinou možnou obživu rodiny, pak snad :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: U nás máma takto ovoce a jiné věci zpracovávala. Ovšem nás strkala do klece zvané dětská ohrádka. V kuchyni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ovšem tedy - plánování jídelníčku, nakupování s rozvahou a vaření ze základních surovin by jim pomohlo, to ano. Ale teď dočítám, dětem je 1 a 2 roky, zapomeňte na to, že v téhle rodině je možné jezdit na sběr ovoce k silnicím a zpracovávat ho na uskladnění, pokud děti netrpí spavou nemocí. Taky jsem měla předsevzetí, jak budu z našeho ovoce vařit přesnídávky. No, nevařím. Roztáhnout si doma takovouhle nějakou prostorově náročnou a potencionálně nebezpečnou (opaření, pořezání rozbitým sklem)práci je možné jen když dítě mladší tří let spí, a po nocích to nelze dělat moc často, když se zas v sedm ráno musí vstávat, protože je nesamoobslužné dítě vzhůru. Takže i s tím stáním celý den u plotny to nebude tak žhavé. Navařit kotel něčeho nízkonákladového a jíst to tři dny, to by bylo řešení.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Hlavně ovoce bývá u takových těch silnic, kde projede jedno auto za hodinu. Nebála bych se toho.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: tak nejak.

    btw. podle nekolik dnu stare zpravy o zivotnim prostredi v CR je nejhorsi ovzdusi v okoli neratovic (spolana). shodou okolnosti je to tradicni pestitelsky kraj melnicko :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DIVER: tak z jablek u cesty (letos u nás hojně sbírané jistým etnikem do výkupu) se dělá výborný Bohemia mošt :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GEISHA: To neni vec vozu, ale paliva
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: pac to jinak cestarum vsechno sezerem!!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam