• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rozdíl je dle mě v použitém masu (zvířeti) a koření. Pro mě už je třeba nesmysl kuřecí kebab. to je dle mě šizení kvůli levnější ceně. Kebab bych chápal jako jehněčí.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    jen by me tedy zajimalo...kdysi mi chutnal gyros s takovym krupavym masickem, ale nikde ho nemuzu sehnat. vsude maj ty kebaby. mela jsem za to, ze gyros je proste recka obdoba, lehci a ne tak tucny...ale plno lidi mi uz reklo, ze je to vlastne kebab. ale to maso je proste jiny. je tohle ten rozdil, o kterem se bavite?
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    GEISHA: u Fledy uz se toci taky jen hmota..

    Vsiml jsem si, ze ikdyz 90% hoveziho kebabu je prave jen ta hmota, kureci je ve vetsine pripadu masovy. Pokud je hmota i kureci, tak to bude uz hodne zoufaly kebab okno. V Brne je dobry pomer cena/vykon na krizovatce Kotlarska/Pionyrska, ale tam je to nazyvano recky gyros a ne klasicky Doner o kterem je tady rec.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ja gyros nežeru a taky žiju :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GEISHA: Je to smutné, ale čemu se vlastně autor diví? Řekněme, že by tenhle Adam Hrubý měl kupříkladu pekárnu na tvarohový závin. Prodává si takhle závin za 50Kč/kus, náklady jsou 35Kč/kus. A zjistí, že když tam místo dobrýho tvarohu od kraviček z vesnice 30km od jeho bydliště dá tvaroh za třetinovou cenu z místního Penny marketu, tak je na výrobní ceně 21Kč/kus. Ano, chuť tvarohu není tak plná, sladká a tvarohová, ale tak tam holt dá o hrst víc rozinek a trochu přicukruje, což je cenově zanedbatelné. Chuťově lehce rozdílné, ale v podstatě málokterý zákazník něco pozná.

    Opravdu by si Adam Hrubý zakládal na své cti profesionálního pekaře a neudělal by to?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NENUFER: Jak kde..mel jsem ho tam asi na 10mistech..vetsinou stejnej jako v Praze, jen s lepsi zeleninou, ale jeden byl uplne špičkového..o nekolik tříd jinde..(a samozrejme nevim přesný umístěni toho stanku;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ZOIDBERG: U Sikorova mostu jak je zastavka na ty dlazdeny ceste
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    To je jako s hamburgery. Když to neošidíš, je to jednoduché, ale dobré. Jak začneš špekulovat, kde ušetřit, tak je konec... Já bych potřeboval tip na dobrý kebab v Ostravě.
    GIANT
    GIANT --- ---
    rikam furt, je to sracka, radsi gyros :-)
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    uprimne, my v Bristolu mame kebaby taky stejny...a uprimne nektery mi i vic chutnaly v Praze (min tucny)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NENUFER: Jako v čem?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NENUFER: ve Berlíně nevim, ale třeba tady v Bruselu maj v kebárnách úplně ty samý sračky co v čechách. Mám trochu úchylku na tu jejich margaritu z falešnýho sejra. a na rožni se jim tu točí taky ta hmota, žádný pravý maso.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    PAN_SPRCHA: to ze je to fastfood suhlas ale s kvalitou v ziadnom pripade. Je velky rozdiel medzi kebabmi v Berline a v Prahe :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EVILMIND: Hodně dobrej rozhovor, škoda že není ještě podrobnější. Zajímalo by mě jestli trio posuzuje jen na základě jídla, resp. jestli berou v potaz i "režijní"instrukc, nakolik komunikujou při rozhodování s produkcí apod.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    STEPNI_VLK:doner kebab je normální fastfood, nic jinýho. a to všude v evropě, v čechách je lautr stejnej jako v Rotterdamu u nádraží.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Po čerstvém döner kebabu v Česku pátrali i Turci. Neuspěli | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...tra-nedostanou-povoleni-pyb-/dobra-chut.aspx?c=A131114_144301_dobra-chut_mc

    Tohle je fakt vtipné..
    GIANT
    GIANT --- ---
    DOCKINEZ:
    ALONSY: jo blbe se v tom hleda a obcas to tam davaj se zpozdenim dne az nekolika dnu
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jelikož jsem z Ditina deníku donedávna viděl jen první díl, jal jsem se doplňovat "vzdělání", abych byl v obraze ohledně kritiky, která se na ní snáší. A musím tedy říct, že - více než její údajně hrubý hlas či porno styl natáčení - mne fascinuje, kolik cukru už za těch pár dílů, co jsem viděl, spotřebovala.. a to nejen při vaření. Na začátku dílu Teplé sladkosti si totiž v kavárně též nahrne do kávy docela solidní porci cukru. Madam bude nejspíš v pokročilém stupni závislosti. :) Také mě dostalo, když nad kramblem z téhož dílu zahlásí "ono je to snad i zdravý", což si ten produkt patrně vysloužil pouze tím, že jsou v něm ovesné vločky a ovoce (pokud to tedy Dita nemyslela sarkasticky).

    Jo, a její úzká slovní zásoba, neustále extatické "rozněžňování se" nad dokonalostí vyhotovených pokrmů a poměrně častá zvolání ohledně vlastní kuchařské dokonalosti (ať už jsou myšlena vážně, nebo v legraci) mě už tedy po pár dílech docela solidně nudí..
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DOCKINEZ: Blbě se to tam hledá odjakživa :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam