• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    STEPNI_VLK: Zřejmě neměli dávat psát scénář mamince.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BRUKEV: Jo, to máš recht. Rodinné historky jsou tam pořád. Ovšem těm od Haliny se aspoň čas od času dalo zasmát. Ty Ditiny nejsou ani zajímavé, ani vtipné..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEPNI_VLK: já to nesleduju, ale jakože něco podobného pořadům Haliny Pawlovské? Které at už byly na jakékoliv téma, tak se tam musela vecpat historka o tom, co prožil či řekl Halinin otec, strýc, praděda, děda, atd.?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Před chvílí mě paní "BombaPeckaBožíVychytávka" Dita odrovnala krupičnou kaší na závěr, kterou kupodivu výjimečně ničím "nevytúrovala". Pomalu ale jistě začínám přemýšlet nad tím, jestli je leitmotivem jejího pořadu opravdu vaření, nebo spíše samolibá onanie nad Ditinou minulostí, potažmo minulostí celé její rodiny. Pomalu ale jistě přestávám chápat smysl tohoto seriálu..
    GIANT
    GIANT --- ---
    CAPTAIN_TACUD: protoze je tak tezky sehnat dobrej, kdyby ne, tak ho zeres casto ;-)

    BRUKEV: to mas pravdu, ale od ty doby, co jsem videl ten prvni "hovezi" tak pred 10ti lety, tak radsi kureci, pac to se dalo aspon zachranit dobrym nakorenenim.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Rozdíl je dle mě v použitém masu (zvířeti) a koření. Pro mě už je třeba nesmysl kuřecí kebab. to je dle mě šizení kvůli levnější ceně. Kebab bych chápal jako jehněčí.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    jen by me tedy zajimalo...kdysi mi chutnal gyros s takovym krupavym masickem, ale nikde ho nemuzu sehnat. vsude maj ty kebaby. mela jsem za to, ze gyros je proste recka obdoba, lehci a ne tak tucny...ale plno lidi mi uz reklo, ze je to vlastne kebab. ale to maso je proste jiny. je tohle ten rozdil, o kterem se bavite?
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    GEISHA: u Fledy uz se toci taky jen hmota..

    Vsiml jsem si, ze ikdyz 90% hoveziho kebabu je prave jen ta hmota, kureci je ve vetsine pripadu masovy. Pokud je hmota i kureci, tak to bude uz hodne zoufaly kebab okno. V Brne je dobry pomer cena/vykon na krizovatce Kotlarska/Pionyrska, ale tam je to nazyvano recky gyros a ne klasicky Doner o kterem je tady rec.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ja gyros nežeru a taky žiju :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GEISHA: Je to smutné, ale čemu se vlastně autor diví? Řekněme, že by tenhle Adam Hrubý měl kupříkladu pekárnu na tvarohový závin. Prodává si takhle závin za 50Kč/kus, náklady jsou 35Kč/kus. A zjistí, že když tam místo dobrýho tvarohu od kraviček z vesnice 30km od jeho bydliště dá tvaroh za třetinovou cenu z místního Penny marketu, tak je na výrobní ceně 21Kč/kus. Ano, chuť tvarohu není tak plná, sladká a tvarohová, ale tak tam holt dá o hrst víc rozinek a trochu přicukruje, což je cenově zanedbatelné. Chuťově lehce rozdílné, ale v podstatě málokterý zákazník něco pozná.

    Opravdu by si Adam Hrubý zakládal na své cti profesionálního pekaře a neudělal by to?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NENUFER: Jak kde..mel jsem ho tam asi na 10mistech..vetsinou stejnej jako v Praze, jen s lepsi zeleninou, ale jeden byl uplne špičkového..o nekolik tříd jinde..(a samozrejme nevim přesný umístěni toho stanku;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ZOIDBERG: U Sikorova mostu jak je zastavka na ty dlazdeny ceste
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    To je jako s hamburgery. Když to neošidíš, je to jednoduché, ale dobré. Jak začneš špekulovat, kde ušetřit, tak je konec... Já bych potřeboval tip na dobrý kebab v Ostravě.
    GIANT
    GIANT --- ---
    rikam furt, je to sracka, radsi gyros :-)
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    uprimne, my v Bristolu mame kebaby taky stejny...a uprimne nektery mi i vic chutnaly v Praze (min tucny)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NENUFER: Jako v čem?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    NENUFER: ve Berlíně nevim, ale třeba tady v Bruselu maj v kebárnách úplně ty samý sračky co v čechách. Mám trochu úchylku na tu jejich margaritu z falešnýho sejra. a na rožni se jim tu točí taky ta hmota, žádný pravý maso.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    PAN_SPRCHA: to ze je to fastfood suhlas ale s kvalitou v ziadnom pripade. Je velky rozdiel medzi kebabmi v Berline a v Prahe :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EVILMIND: Hodně dobrej rozhovor, škoda že není ještě podrobnější. Zajímalo by mě jestli trio posuzuje jen na základě jídla, resp. jestli berou v potaz i "režijní"instrukc, nakolik komunikujou při rozhodování s produkcí apod.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    STEPNI_VLK:doner kebab je normální fastfood, nic jinýho. a to všude v evropě, v čechách je lautr stejnej jako v Rotterdamu u nádraží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam