• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Ad zelí & brambory: Poslušně hlásím, že u nás na Slovácku se úplně běžně vrzlo na pekáčku do trouby jelito a jitrnice. K tomu se uvařilo zelí a brambory, přičemž ty brambory se někdy také lehce osmahly. Dohromady byla tahle čtyřkombinace jedním z mých nejoblíbenějších jídel. I když těžko mi z toho skoro vždycky bylo fest; proto se tohle jídlo také typicky dělalo v sobotu, kdy se makalo ostošest a člověk to během pár hodin spálil.

    Dalším geniálním jídlem chudých je u nás šumajstr. Když tenhle název někomu řeknu, tak na mne jen valí bulvy a nechápe. Ale je to docela jednoduché. Fazula (fazole), kroupy a erteple (brambory) se uvaří zvlášť a vše se následně smíchá dohromady. Do hrníčku se dají škvarky a trocha sádla a nechají se ohřát. Každý si nabere co hrdlo ráčí a na talíři si pak dle chuti omastí. Jako příloha jsou ideální domácí kvašáky. Téhle dobroty jsem se vždycky mohl užrat..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BOO: děkuji za vyčerpávající odpověď ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRUKEV: Brambory se zelím a myslím i drůbeží (nebo spíš sekanou?) se dělávaly docela běžně u mých hanáckých prarodičů; u jihočeských se na ně dívali podobně jako Dita.
    BRUKEV: Vo tom to je, že Jirka Babica se přece jen pár let pohyboval v kuchyni.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ALONSY: zvlastni vim, ale doufam ze si mezi sebou reknou ze je to vlastne poklona... :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    GANBOY: Počkej. Ty chceš po sluníčkových lidičkách, aby někomu řekli, že není naprosto dokonalej a úžasnej? To neprojde :)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BOO: btw kdyz znas Vladkyni Temnot... nechces ji rict ze je docela siroke publikum lidi co je presvedcene ze to sere jak z praku a ze by nebylo vubec od veci kdyz bych treba ja mel vlastni varici porad?
    rozumej je to primo genialni napad! mi, kulinarsti fasiste kteri umeji krajet a kure vykostit bychom meli vlastni porad a bydlenku by mohli spokojene dal lestit svaba a hormon u dity...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GANBOY: ten můj byl tak dovedně skryt, že pochopí jen osvícení :D
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: ach pardon.... du si dat kafe a hledat kam sem sakra zalozil rozpoznavaci modul pro sarkazmus jinych... :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GANBOY: myslím to ironicky. Kuře se zelím a bramborem vařím naprosto běžně, je to zcela obyč jídlo, rozšířené celou republikou. Šílené přijde asi jen Ditě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GRANTORINO: tak schválně. Vem Ditu, Babicu, dej jim suroviny a recept. A zmáčkni stopky.
    Nechť má Jirka B. pověst jakoukoliv, rozhodně to rychleji nakrájí, upraví na ohni a celkově se v té kuchyni bude pohybovat rychleji a fundovaněji.
    U Dity mám kolikrát pocit, že kdyby dělala omeletu na cibulce a žampionech, tak než svým vražedným vláčným tempem oloupe a nakrájí cibuli, žampiony stihnout narůst.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: ale tak nemusime ditu lincovat za to ze ma prchal zvlastni chute...
    bramobry a zeli k sobe jdou, coz nam dokazuje existence nemcu a hanaku, no a ze je tam kure misto husy/kachny zase dokazuje ze marek ma bud avangardni chute, nebo je dita ackoliv modrovoka bloncka, docela solidni zid :D
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BOO: verime ze pro bezvkuse osubky frikulinskeho razeni jako ty to muselo bejt uzsny.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    GRANTORINO: tak poznamenavat nemuzes protoze clovek kterej kraji jako kraji ita proste varit neumi.

    me desne bavi ten rozdil mezi jejim nandani jidla a pote vyumelkovanym vytvore na foceni kterej urcite neni z jeji ruky:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WITTGENSTEIN: to je fakt šílený jídlo, ty potraviny k sobě vůbec nejdou, to snad ani nejde pozřít...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    STEPNI_VLK: Tak Pita D. se netají, že své kuchařky chce prodat 50k kousků; o plánech prodeje vyšívaného porcelánu zatím nemáme jasno.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Já myslím, že cílovými ovčany jsou v tomto případě především Dita a její široká rodina. Vždyť ono je to ve své podstatě něco jako domácí video na pokračování, jen trochu lépe natočené (rozuměj vymazlené). Ostatní onen paskvil s prvky soap opery a teleshopingu buď sere, nebo u něj slintají blahem - záleží na naturelu..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KASUMI: To je vlastně to, co je na celým pořadu to nejžalostnější. Nedozvíš se z něj NIC. Když už vaříš, tak po jednom díle poznáš, že hlavní protagonistka je kuchyní nepolíbená, afektovaná kráva, která neumí s nožem, vařečkou ani pánví, zmrví na kameru polívku i maso, neumí udělat vajco, všechno za ni dělá někdo jinej a ona jen mrká těma svejma znuděnejma, napuchlejma víčkama do kamery, a když teda nevaříš, tak si můžeš do notýsku zapsat, že do něčeho, čemu ona říká chodský koláč, patří (na neznámé výsledné množství) 235 g mouky, 195 ml mlíka, 3 žloutky, 2 vajca a lžička prdopeče. Celý je to úplně k hovnu. Exhibice od začátku do konce, žvanění o babičkách a jejích o dvacet let mladších falešnejch sourozencích, propagace pražskýho teenagerskýho newspeaku a ve finále žvanění tří krav a jednoho buzeranta o mrdačce v sedm večer na ČT1. Celej ten projekt je šílenej; se divím, že ji ještě nekdo na ulici fyzicky neatakoval. A jako hovězí lejno na dortě celýho toho Prchalovskýho patosu: futrál vší falše Boo. K zblití. Zajímal by mě cílovej občan tohohle pachtění, to snad už nemůžou bejt ani ty maminy, co míchaly kapii se sojovkou dle Babicy. K zblití.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Tušíte někdo, v jakém příbuzenském vztahu je Dita P. a Ivana P., majitelka nakladatelství Meander, která Dítě byla na svatbe? Shlédla jsem svatební dil a zůstávám lehce šokována ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: "Nigella Lawsonová, která je fascinující, přestože je afektovaná a vlastně nesnesitelná"!!!
    Misrs P., meet projection.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    STEPNI_VLK: Všichni kuchaři kradou recepty jako straky, to není nic neobvyklého. Skutečných inovátorů jako Heston nebo Ferran je dost málo.

    A ještě jedna odpověď z jiného rozhovoru:

    Vaříte svému muži? Které jídlo má od Vás nejraději?

    Moc nevařím, chodím domů hodně pozdě, naštěstí mě za to nikdo nelynčuje. Ale když se pak do vaření pustím, dělám to strašně ráda a nikdy nic neuvařím jen tak. Marek má nejradši šílenou kombinaci – pečené kuře, zelí a brambory, což mu ráda čas od času uvařím a pak jsem pochopitelně za princeznu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam