• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nejznámější český vězeň se stal spisovatelem a kuchařem: Kajínek píše kuchařku!
    http://www.blesk.cz/...amejsi-cesky-vezen-se-stal-spisovatelem-a-kucharem-kajinek-pise-kucharku.html
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    AFRI: nám přistály na stole se smetanou v Toskánsku i v Apulii(v Apulii mi přišlo, že rvou smetanu úplně do všeho), Italové běžně kašlou na to jak má podle středoevropanů vypadat pravá italská kuchyně a dělají si to tak jak jim rovna chutná.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    O víkendu jsem dělal pařížský krém na roládu (v podstatě tak, že jsem rozpustil čokoládu ve smetaně a druhý den ji po vychlazení našlehal), ale tentoktát mi nechtěl pořádně ztuhnout. Kamarádka tvrdila, že je to tím, že se tam bijí dva tuky - mléčný a ten z čokolády.. Je to možné? A bylo by potom příště vhodnější použít řekněme 70% čokoládu?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A nekdy je nejlepsi si objednat kafe picollo, i kdyz si normalne davate svoje ristretto. Znechucenej pohled zmrdu od vedlejsiho stolu, kteri vypadaji, ze jim z vasi objednavky praskne zilka, je k nezaplaceni.
    DIVER
    DIVER --- ---
    SKAFF: ale tak ja jsem to stejne snedl. stejne jako jsem si dal carbonara u nas v podnikovy restauraci, i kdyz jsem tam tu smetanu videl. ale lepsi to rozhodne neni :)
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Celej zivot jsem slychal, jak je italska pizza tenka a propecena a kdesi cosi, po tom, co jsem v jedny malinky sicilsky vesnici mel nejlepsi pizzu ve svym zivote, ktera byla tlusta, prehnana a celkove naprosto neodpovidajici evropskym parametrum, tak si rikam, ze tyhle ty variace muzu nekdy pozitivne prekvapit, jen se clovek nesmi zavrit se svou pravdou do svy krabice od pizzy, nekdy je dobry kouknout, co si dava soused :]
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    AFRI: dle mě to je tolerovaná změna. Byť bez smetany je to originálnější. Jde ale hlavně o ZP, který neustále o originalitě u klasických receptů pěl.

    Nicméně v důsledku jde samozřejmě o co, o nic:)
    AFRI
    AFRI --- ---
    Ja mel carbonara se smetanou v Neapoli, coz teda moc turisticky mesto neni... Striktne tam ta smetana asi byt nema, ale je to tak obvykla variace (nikoliv prasarna: to je opravdu nutne brat to takhle puristicky?), ze se to da tezko povazovat za nejakej ulet.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Jestli ono to nebude jako s tím jediným pravým receptem na bramborový salát. Hele Google, jak ho hezky italsky smetana nepřekvapí:


    DIVER
    DIVER --- ---
    WITTGENSTEIN: neni. smetana tam proste nepatri. bylo to v bibione, takze predpokladam, ze to delal nejakej sezonni kuchar evropskou slichtu :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DIVER: Není-li to náhodou tím, že v Piemontu se vaří úplně jinak než na Sicílii. (Na severu nerostou rajčata, zato jsou tamější obyvatelé bohatší...)
    DIVER
    DIVER --- ---
    na druhou stranu - smetanu mi do nich nacpali i v italii :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MC_KALAPU: Tak hlavně kdyby majitele jedné restaurace nezjebal PRÁVĚ za to, že do italských těstovin dává smetanu...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MC_KALAPU: Neříkal náhodou smetanu které značky, a nepomrkával přitom významně do kamery?
    DIVER
    DIVER --- ---
    MC_KALAPU: palec za ty carbonara. smetana je prasismus :)
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    BRUKEV: bych se prave nedivil, kdyby neslo ani o penize - kdyz mas nekde 10 hodin stat (a oni si tam urcite nemuzou treba sednout a cist knizku), tak paradoxne i to neljemplovatejsi hovado bude radsi pracovat (neco delat), nez aby trpne stalo

    Jinak z jinyho soudku a nevim, jestli tu uz nahodou neprobehlo - zahlid sem na streamu recept na carbonara, kde pohlreich rika, ze v nasich koncinach tam prece klidne tu smetanu dat muzem a nicemu tim neublizime. No po tomhle sem to vypnul. Ale to si dela prdel? 5 let tady v televizi sjizdi kuchare nekde v horni dolni, ze kdyz necemu rika cesar (apod., zkratka, ze kdyz je neco jak on rika "klasickej" recept, tak se MUSI dodrzovat, jinka to neni ten recept), tak tam musi byt to a to, a pak necemu rika carbonara, uci to "celej narod" a nasere do toho smetanu (na kterou taky zhusta v ano sefe nadaval)?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DAWIDOS: by mě zajímal plat. Pokud má někdo slíbené nějaké procenta z prodeje, tak se zoufalým pohledům nedivím:)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Tak uz mam za sebou taky pruzkum bojem. Julius Meinl. Asi nejzoufalejsi prodejna potravin, co jsem v zivote navstivil. Hned u vstupu smrad, jako by se v obchode - damy prominou - nekdo kvalitne vysral. Nicmene byly to syry z druheho patra.

    Ceny uz se tady propiraly nekolikrat - neskutecne napalene. Spousta veci k rychle spotrebe (ryby, maso, uzeniny), co nikdo nekupuje.

    Personal za pultem je nejzoufalejsi - ocima tak zoufale prosi "tak se u nas aspon zastavte", ze mi jich bylo regulerne lito a radsi jsem zdrhal. Z cca osmi pokladen jela jedna.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOKUZONTA: myslíš ty finest?
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    DOKUZONTA: zkoušela jsem je před pár týdny a dost mi chutnaly. Běžně kupuju Barillu, i když taky jen tak jednou do měsíce jako zálohu, jinak preferuju čerstvý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam