• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DAWIDOS: by mě zajímal plat. Pokud má někdo slíbené nějaké procenta z prodeje, tak se zoufalým pohledům nedivím:)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Tak uz mam za sebou taky pruzkum bojem. Julius Meinl. Asi nejzoufalejsi prodejna potravin, co jsem v zivote navstivil. Hned u vstupu smrad, jako by se v obchode - damy prominou - nekdo kvalitne vysral. Nicmene byly to syry z druheho patra.

    Ceny uz se tady propiraly nekolikrat - neskutecne napalene. Spousta veci k rychle spotrebe (ryby, maso, uzeniny), co nikdo nekupuje.

    Personal za pultem je nejzoufalejsi - ocima tak zoufale prosi "tak se u nas aspon zastavte", ze mi jich bylo regulerne lito a radsi jsem zdrhal. Z cca osmi pokladen jela jedna.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOKUZONTA: myslíš ty finest?
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    DOKUZONTA: zkoušela jsem je před pár týdny a dost mi chutnaly. Běžně kupuju Barillu, i když taky jen tak jednou do měsíce jako zálohu, jinak preferuju čerstvý.
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    FLLIP: Zkouseli jste nekdy tu nejdrazsi radu testovin Tesco? Nevim, jak moc velky ne/jsem gurman, ale me to prijde jako skvely pomer cena/vykon :)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    Když už se bavíte o těstovinách, docela by mne zajímalo, který italský podnik dělá těstoviny pro Lidl... Nevíte někdo?
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    PAN_SPRCHA: Díky, až pojedu na Smíchov stavím se tam a vyzkouším.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    FLLIP: zkus něco z winefoodu, ceny tam odpovídaj těm italskejm, a přijdou mi nejlepší v poměru cena/výkon co se tady dá dostat.

    hosting obrázků img24.eu

    hosting obrázků img24.eu

    a to občas i v itálii maj šílený ceny
    hosting obrázků img24.eu
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    Granoro testoviny jsou docela super, kupovalajsem je u vietnamcu na smichaci, obcas na ne jde narazit
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    STRANGERD: nevim jak barilla, ale treba prave dececco vyrabi i ruzny tvary jako "al uovo", do tech se vejce dava a maj smaozrejme vajecnejsi chut...
    ale hlavne teda me bohuzel bavi tvary, ktery se tu nedaj moc sehnat, jako treba fedelini, coz je imho nejlepsi dlouha pasta vubec, tak musim jet pres ten web, no
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MC_KALAPU: hmmm, diky, tim se to vysvetluje:))
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    STRANGERD: tak ono v tech barillach totiz zadny vejce neni. ja osobne povazuju cerstvy testoviny za neco trochu jinyho, cekam od toho neco jinyho, nez od suchejch
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MAR_TINA: De Cecco sou taky na bronzu tusim, navic, kdyz se clovek zasnazi a trochu si pohleda, tak zjisti, ze na smichove v Cipa je maj asi za 25 Kc balicek..
    Ja kazdopadne obejdnavam z DeCecca tak jednou za ctvrt az pul roku (naberu vzdycky naky znamy a lidi z prace k sobe) primo od nich z webu. Kdyz se objedna pres 50kg (coz kdyz si naberete i fakt dobry rajcata co delaj, jde docela snadno), tak je postovny zadara. Jiny testoviny uz me vylozene nebavej - kdyz nepocitam samozrejme naky maly rodinny vyrobce...
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    K8Z: 40-50kč za druhy které v tesku nebo Bille nemají mi přijde OK. Zrovna v sobotu jsem si kupoval do zásoby v supermarketu v Itálii a Barilla premium za cca 1,30EUR, což už není takový rozdíl. Samozřejmě, že se čerstvým rovnat nemůžou, ale z toho co je v čr běžně k dostání mi prostě vycházejí chuťově nejlíp.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MAR_TINA: imo cerstvy jsou chutove lepsi (chutnaji vic po vajicku, nez treba ta barilla), ale tady heston pise (v podkapitolce o vareni testovin) "You can tell good dried pasta by its surface texture. One that feels slightly rough and feels almost sandpapery to touc is likely to have been prepared carefully. The roughness suggests it has been forced through traditional bronze dies rather than modern nylon or Teflon ones, and will hold on to a sauce far better as a result. And don't get sucked into thinking that fresh pasta is somehow superior to dried. In fact, for many dishes, the reverse is true. Dried pasta tends to produce better al dente texture, which is the benchmark of a skillfully cooked pasta..." ; je fakt, ze vzato v potaz zbytkovy teplo jsou doba vareni i ten interval kdy to vyndat u certvejch testovin extremne kratky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: udělá to porézní strukturu (pod lupou to vypadá jako mikropěna na espressu, ale mnohem menší dírky) a v tom lépe drží omáčka. Bylo to fakt výborné.

    A jinak si myslím, že kdo ochutnal čerstvé těstoviny, vůbec nespekuluje nad tím, kterou značku sušených koupit. Prostě čerstvé jsou špička, sušené polotovar, když není čas a možnost.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: a rozdíl? Měď udělá jinou strukturu, nebo tam zůstanou chrumkavé kousíčky bronzu, nebo co?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: nevím, zda je to případ těhle značek, ale krom kvality mouky záleží i na době válcování a materiálu, ze kterého ty válce v lisu jsou. Zkus někde koupit těstoviny lisované na bronzových matricích (obchody s italskými specialitami).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Uz jsem to kdysi načal jinde v klubu - v čem jsou rozdíly v těch těstovinách, aby Barilla byla průměr (a u nás nadprůměr) a třeba De Cecco výborné?
    K8Z
    K8Z --- ---
    SOJKA: tak ja netvrdim, že jsou špatné rozhodně.. vždycky mě pobaví, když si všimnu, že Panzani jsou dražší.. ale zkus si tam někdy koupit De Cecco, ty sou vyborny a myslím, že Garofallo za 1,80 taky nejsou k zahození :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    K8Z: Na jare sem kupoval v italii asi deset kilo barill,sou to moje oblibene.Kilovky staly 60 centu.Nemyslim ze to patri mezi to horší, spis je to takova lidová značka,co sem koukal k talianum do kosiku tak kupovali vyhradne barilly. U nas patrej k těm lepším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam