• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CAPTAIN_TACUD: tohle už znám, někde se mi ukrývá Sardinie
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    The Hairy Bikers Asian Adventure S01E01 720p HDTV x264-FTP - Release BB
    http://www.rlsbb.com/hairy-bikers-asian-adventure-s01e01-720p-hdtv-x264-ftp/

    In their most adventurous road trip yet, the Hairy Bikers tour the birthplaces of favourite Asian cuisines.

    Season 1, Episode 1 – “Hong Kong”
    In their most adventurous road trip yet, the Hairy Bikers tour the birthplaces of favourite Asian cuisines. In this episode they are in Hong Kong, where they discover the secrets of wok chi at one of the city’s street food stalls, and cook with a grandma in her tiny kitchen. Breakfast reveals a surprising legacy of British rule, and the bikers are sent on their way with a traditional Chinese good luck ceremony.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Včera jsem na youtube shlédnul Ottolenghis Krétu plus Tunis. Víc dílů tam není.
    Máte někdo link na celou jeho serii/pořady ke stažení?

    KONDIK
    KONDIK --- ---
    Hmmm

    Pohlreich otevřel japonskou restauraci. „Tady nejsou patlalové,“ tvrdí - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ch-restaurace-yamato-dgi-/hobby-domov.aspx?c=A140209_163128_hobby-domov_bma
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: ano - pračlověk byl vegan a po vynálezu zemědělství začal jíst maso...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Á, to je ten chytrák, který nikdy nebyl v Nomě, zato moc dobře ví, jak to tam vypadá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Gastronomie krize: Poznámka k masu | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/02/gastronomie-krize-poznamka-k-masu/

    varovné signály .... Autor je umělec a gastronomický aktivista.... Rádi bychom představili gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti a poukázali na alternativy, které začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami....

    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    PEPAZZ: 40% - nešetřil jsem.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    VANEK: to by vadit nemelo, krom toho ze to bude shit cokolada
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ZOIDBERG: a pozor i vysoko kakaove cokolady se delaji odtucnene od kakoveho masla takze stat se to asi muze, nicmene kdyz smichas 2 ruzny saturovany tuky (tuhy pri pokojove teplote) melo by to držet. Takze tvuj postup je asi spatny. jakou smetanu si pouzil jak si rozpoustel cokoladu?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZOIDBERG: No tak jestli to byla čokoláda s rostlinným tukem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nejznámější český vězeň se stal spisovatelem a kuchařem: Kajínek píše kuchařku!
    http://www.blesk.cz/...amejsi-cesky-vezen-se-stal-spisovatelem-a-kucharem-kajinek-pise-kucharku.html
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    AFRI: nám přistály na stole se smetanou v Toskánsku i v Apulii(v Apulii mi přišlo, že rvou smetanu úplně do všeho), Italové běžně kašlou na to jak má podle středoevropanů vypadat pravá italská kuchyně a dělají si to tak jak jim rovna chutná.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    O víkendu jsem dělal pařížský krém na roládu (v podstatě tak, že jsem rozpustil čokoládu ve smetaně a druhý den ji po vychlazení našlehal), ale tentoktát mi nechtěl pořádně ztuhnout. Kamarádka tvrdila, že je to tím, že se tam bijí dva tuky - mléčný a ten z čokolády.. Je to možné? A bylo by potom příště vhodnější použít řekněme 70% čokoládu?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A nekdy je nejlepsi si objednat kafe picollo, i kdyz si normalne davate svoje ristretto. Znechucenej pohled zmrdu od vedlejsiho stolu, kteri vypadaji, ze jim z vasi objednavky praskne zilka, je k nezaplaceni.
    DIVER
    DIVER --- ---
    SKAFF: ale tak ja jsem to stejne snedl. stejne jako jsem si dal carbonara u nas v podnikovy restauraci, i kdyz jsem tam tu smetanu videl. ale lepsi to rozhodne neni :)
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Celej zivot jsem slychal, jak je italska pizza tenka a propecena a kdesi cosi, po tom, co jsem v jedny malinky sicilsky vesnici mel nejlepsi pizzu ve svym zivote, ktera byla tlusta, prehnana a celkove naprosto neodpovidajici evropskym parametrum, tak si rikam, ze tyhle ty variace muzu nekdy pozitivne prekvapit, jen se clovek nesmi zavrit se svou pravdou do svy krabice od pizzy, nekdy je dobry kouknout, co si dava soused :]
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    AFRI: dle mě to je tolerovaná změna. Byť bez smetany je to originálnější. Jde ale hlavně o ZP, který neustále o originalitě u klasických receptů pěl.

    Nicméně v důsledku jde samozřejmě o co, o nic:)
    AFRI
    AFRI --- ---
    Ja mel carbonara se smetanou v Neapoli, coz teda moc turisticky mesto neni... Striktne tam ta smetana asi byt nema, ale je to tak obvykla variace (nikoliv prasarna: to je opravdu nutne brat to takhle puristicky?), ze se to da tezko povazovat za nejakej ulet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam