TAPINA: Vystihla si to stručněji než můj román :)
Kuchařka pro dceru, Hovory s řezníkem (Kuchařka pro dceru z masa a kostí), kuchařky od Vaňka, Apetit, dobrá jsou ta videa od Itala v kuchyni, jsem teď zjistila.... Kdybys něco náhodou potřebovala.
Dobré ale drahé jsou Bible šéfkuchaře, tam nejsou recepty, ale návody, jak pracovat se surovinama. Mám Maso a naučila jsem se maximum, ze schopnosti osmažit malý výsek krávy a vepře jsem se dostala ke zpracování čehokoli, co mi někdo donese, mrtvá nutrie nebo mamutí chobot by nebyl problém.
Naopak z moderních nefunguje Pohlreich a Rákosníková, recepty dobrý, ale pro zkušené.
MOIRAIN: Vrabec byl strašlivej a ani dobře uvařené mi to často nechutnalo. Za mala a mlada jsem se učila podle Fialové Juliany, ale pomáhala mi maminka (čti stála mi za zadkem celou dobu, pak stále v jiné místnosti a roky byla na telefonu.)