• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Pan restauratér patrně není alergik. Kdyby aspoň jednou zažil anafylaktický šok, patrně by mluvil a psal jinak.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: S aurorem článku absolutně nesouhlasím, naopak reakce restauratéra z Kolína mi přijde naprosto věcná, koneckonců, stačí citovat z článku "A tak jsem si vyfiltroval podniky a obchody, kam je bezpečné chodit, a když jsem v neznámém prostředí, tak se zeptám, nebo jdu “na jistotu”, no anebo jdu jinam. Já jsem si tedy “svůj” alergický problém vyřešil předtím i bez nařízení a budu si ho řešit i po nařízení úplně stejně." A tomhle to je, o osobní odpovědnosti každého jednoho člověka za jeho život. A to nikoho žádný byrokrat nenaučí, k tomu musí každý dospět sám. Sorry za OT, ale mě takovýhle věci vždycky hrozně naštvou. Sdělovat nečekané pravdy, jako že losos obsahuje rybu, nebo pivo ječmen je typická oirobolševická demence.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    WITTGENSTEIN: a kromě toho si myslím, že to stejně nevyřešil, anžto to spíš bude probíhat v tomto smyslu:

    Není ale možné, aby restauratér uvedl někde na tabuli celý seznam 14 alergenů, aby splnil svou povinnost. Údaje musí odpovídat realitě, znamená to, že kuchař musí případné kontrole doložit, z jakých surovin jídla uvařil.
    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/...est_fih#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LÁĎOVA PŘÍŠERNÁ PATLANINA parodie
    https://www.youtube.com/watch?v=h1CpJh-Y9Nw
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://zpravy.aktualne.cz/...-mnam-tv-tvari-bude-znamy-ital-ridi/r~4e124c30846d11e4aff10025900fea04/

    Od února začne vysílat Mňam TV. Tváří bude známý Ital Ridi. Televize půjde naladit volně, chce získat tříprocentní sledovanost. Stojí za ní britský investor.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    ALI: zalezi kolik chces minusu. jestli jenom par nech to tady...jestli chces hodne, hod do narkoplejbrejku :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Nebo nějaký pořádný neionogenní tenzidy a pak omýt vodou.
    ALI
    ALI --- ---
    nevim, jestli to patri sem, nebo spis k narkoplejbojum, klub o sjetejch kucharich tu zatim myslim neni .)

    Skandály od televizní plotny (1. díl): Kokainová královna Nigella. Drogy jako ingredience | Prima Style
    http://style.iprima.cz/...d-televizni-plotny-1-dil-kokainova-kralovna-nigella-drogy-jako-ingredience
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    BBC Lorraine Pascale: How to be a Better Cook

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lorraine_Pascale
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b04hcm51/episodes/guide

    With plenty of deceptively easy recipes and fantastic tips, Lorraine Pascale shows people with no kitchen confidence how to pull off an impressive meal for friends and family.

    1/6 Lorraine helps builder Tony master a Mediterranean-inspired menu.
    2/6 Lorraine helps Bryony host her best friend's hen party.
    3/6 Lorraine shows mother of three Sonia how to create homemade family meals.
    4/6 Lorraine teaches Neil how to create asparagus and cream cheese puff pastry tarts.
    5/6 Lorraine Pascale creates a menu inspired by a student's Caribbean roots.
    6/6 Lorraine Pascale creates a Chinese-inspired menu including sweet and sour ribs.

    http://www.uloz.to/xpHvUUuS/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e01-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xwXMjjnZ/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e02-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xMcKrrSq/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e03-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xVunmmP6/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e04-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xw9jUUny/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e05-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xy6vwwuP/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e06-hdtv-x264-c4tv-mp4
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Šéfkuchař se vzbouřil proti náhražkám z učebnic, učí vařit na webu - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...-skol-i-profesionalu-p5p-/ekonomika.aspx?c=A141031_154312_ekonomika_ozr


    Úvodní stránka - Kulinářské umění
    http://www.kulinarskeumeni.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ale vosky jsou rozpustné v oleji - takže omýt olejem, nechat chvíli stát a pak odrbat olej mýdlem.

    Jde to taky v benzínu, nebo třeba v toulenu ale to té jedlosti úplně nepomůže.
    VANEK
    VANEK --- ---
    SAMIEL: Na http://www.yelp.com/biz/voltaire-kansas-city už jsem to nenašel, jen nějaké zmínky u jiných -- asi se paní smazala; taky je tam z posledních dnů pár set jednohvězdičkových recenzí smazaných pro porušování pravidel. Ale v jiných jsou i dost legitimní stížnosti na nabubřelost podniku.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Velmi pekne :)

    Woman Leaves Bad Online Review, The Owner Finds Out And Responds - The Meta Picture
    http://themetapicture.com/woman-leaves-bad-online-review/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CAPTAIN_TACUD: nic úžasného, ale jako dvacetiminutovka před spaním dobré. Člověku se pak zdá aspoň o pěkných italkách a jídle, což je slušná kombinace:)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Channel 4 - Simply Italian (2012)

    http://www.channel4.com/programmes/simply-italian

    Simply Italian teaches viewers how to cook delicious Italian family dishes like a true aficionado. Presenter Michela Chiappa is Welsh, but comes from a massive Italian family originally from Emilia Romagna in northern Italy.Michela takes viewers through the basics of making dough to learning how to make authentic Italian sauces, mouth-watering filled pasta and some fantastic celebratory specials.


    Episode 1 - Linguine, Farfalle, Bologna, Ragu

    The first episode is about getting started, as Michela shows how easy it is to make fresh pasta at home, without gadgets, and delicious pasta sauces. On the menu is linguine primavera and farfalle in an oozy mozzarella and tomato sauce. Michela travels to Bologna, and a specialist pasta shop. She also learns the secrets of authentic bolognaise - or ragu as the Italians call it. She also makes lasagne verdi with walnut and sage pesto.


    Episode 2 - Tortelli, Lobster Ravioli, Vongole, Pasta Reale

    The gadgets are out as Michela shows how to create the perfect filled pasta, making lobster ravioli and tortelli with a butter and crispy sage sauce. On the stunning Cinque Terre coastline in north west Italy, Michela learns the dos and don'ts of cooking shellfish from chef Alessandro Barili. Back in Wales, Michela goes foraging and shows how to make a zingy lemon filling with spinach, and pasta reale - a rich chicken broth with delicious parmesan dumplings... the very best Italian comfort food.


    Episode 3 - Gnocchi, Torta, Pancake Nidi, Tagliatelle

    Michela Chiappa explores some amazing variations of pasta, starting with gorgeous gnocchi tricolore served with a creamy hazelnut sauce, making them small and evenly sized so they stay light and fluffy. In Bardi in northern Italy, Michela calls in on her dad's cousin, Paolo, who's a master baker and makes the best torta di patate and spinaci - pasta pies filled with potato and spinach. While she's there Michela also visits a parmesan farm. Back home in Wales, Michela makes pancake nidi with a classic tomato sauce, and demonstrates how to make the most simple of Italian sauces - olive oil, garlic and chilli - which she serves with a fantastic gluten-free tagliatelle, proving that even if you're wheat intolerant, you can still enjoy the gorgeous taste of pasta.


    Episode 4 - Ravioli in Uovo, Pappardelle, Beetroot Pasta, Tortelli

    In this final episode Michela Chiappa makes celebratory Italian dishes for her own wedding day. In Italy, Michela learns how to cook ravioli in uovo, containing individual egg yolks inside each raviolo. Then she makes silhouette pappardelle - pasta strips beautifully studded with basil, chervil and parsley - offset with a cold tomato sauce, and pink beetroot pasta with sweet pear and crispy pancetta, topped off with morsels of creamy gorgonzola. Michela's final recipe is tortelli piacentini with a sage and butter sauce - tiny filled pasta creations which are only ever made for traditional Italian celebrations. For Michela, these tortelli are the perfect special recipe to serve on her own most special day.

    http://www.uloz.to/xEgoh5ye/simply-italian-s01e01-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xuu6zHxC/simply-italian-s01e02-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xyY2LaV5/simply-italian-s01e03-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xARDEyxF/simply-italian-s01e04-hdtv-x264-c4tv-mp4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam