• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Jsem si říkal :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Vzhledem k jejich vztahu k Rusku s nima mám zásadní problém, ale jinak mi je jejich program extrémně blízký.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Nech mě hádat - volič SSO?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: Sám restauratér píše, že pokud mu někdo řekne " mám alergii na...", tak že je naprostio schopen mu vyhovět. Tohle je prostě věc, o kterou by se stát vůbec neměl starat, nejlépe tak, že vůbec nebude existovat úředník, který by to měl v popisu práce.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    WITTGENSTEIN: zrovna tady uvažuju nad tím, že nejvíc keců kolem toho nařízení mají ti, kdo to nikdy sami nepotřebovali řešit.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAMOUT: Pan restauratér patrně není alergik. Kdyby aspoň jednou zažil anafylaktický šok, patrně by mluvil a psal jinak.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITTGENSTEIN: S aurorem článku absolutně nesouhlasím, naopak reakce restauratéra z Kolína mi přijde naprosto věcná, koneckonců, stačí citovat z článku "A tak jsem si vyfiltroval podniky a obchody, kam je bezpečné chodit, a když jsem v neznámém prostředí, tak se zeptám, nebo jdu “na jistotu”, no anebo jdu jinam. Já jsem si tedy “svůj” alergický problém vyřešil předtím i bez nařízení a budu si ho řešit i po nařízení úplně stejně." A tomhle to je, o osobní odpovědnosti každého jednoho člověka za jeho život. A to nikoho žádný byrokrat nenaučí, k tomu musí každý dospět sám. Sorry za OT, ale mě takovýhle věci vždycky hrozně naštvou. Sdělovat nečekané pravdy, jako že losos obsahuje rybu, nebo pivo ječmen je typická oirobolševická demence.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    WITTGENSTEIN: a kromě toho si myslím, že to stejně nevyřešil, anžto to spíš bude probíhat v tomto smyslu:

    Není ale možné, aby restauratér uvedl někde na tabuli celý seznam 14 alergenů, aby splnil svou povinnost. Údaje musí odpovídat realitě, znamená to, že kuchař musí případné kontrole doložit, z jakých surovin jídla uvařil.
    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/...est_fih#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LÁĎOVA PŘÍŠERNÁ PATLANINA parodie
    https://www.youtube.com/watch?v=h1CpJh-Y9Nw
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://zpravy.aktualne.cz/...-mnam-tv-tvari-bude-znamy-ital-ridi/r~4e124c30846d11e4aff10025900fea04/

    Od února začne vysílat Mňam TV. Tváří bude známý Ital Ridi. Televize půjde naladit volně, chce získat tříprocentní sledovanost. Stojí za ní britský investor.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    ALI: zalezi kolik chces minusu. jestli jenom par nech to tady...jestli chces hodne, hod do narkoplejbrejku :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Nebo nějaký pořádný neionogenní tenzidy a pak omýt vodou.
    ALI
    ALI --- ---
    nevim, jestli to patri sem, nebo spis k narkoplejbojum, klub o sjetejch kucharich tu zatim myslim neni .)

    Skandály od televizní plotny (1. díl): Kokainová královna Nigella. Drogy jako ingredience | Prima Style
    http://style.iprima.cz/...d-televizni-plotny-1-dil-kokainova-kralovna-nigella-drogy-jako-ingredience
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    BBC Lorraine Pascale: How to be a Better Cook

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lorraine_Pascale
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b04hcm51/episodes/guide

    With plenty of deceptively easy recipes and fantastic tips, Lorraine Pascale shows people with no kitchen confidence how to pull off an impressive meal for friends and family.

    1/6 Lorraine helps builder Tony master a Mediterranean-inspired menu.
    2/6 Lorraine helps Bryony host her best friend's hen party.
    3/6 Lorraine shows mother of three Sonia how to create homemade family meals.
    4/6 Lorraine teaches Neil how to create asparagus and cream cheese puff pastry tarts.
    5/6 Lorraine Pascale creates a menu inspired by a student's Caribbean roots.
    6/6 Lorraine Pascale creates a Chinese-inspired menu including sweet and sour ribs.

    http://www.uloz.to/xpHvUUuS/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e01-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xwXMjjnZ/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e02-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xMcKrrSq/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e03-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xVunmmP6/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e04-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xw9jUUny/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e05-hdtv-x264-c4tv-mp4
    http://www.uloz.to/xy6vwwuP/lorraine-pascale-how-to-be-a-better-cook-s01e06-hdtv-x264-c4tv-mp4
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Šéfkuchař se vzbouřil proti náhražkám z učebnic, učí vařit na webu - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...-skol-i-profesionalu-p5p-/ekonomika.aspx?c=A141031_154312_ekonomika_ozr


    Úvodní stránka - Kulinářské umění
    http://www.kulinarskeumeni.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam