• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: BTW minimálně by mohla obsluha přijít a slušně hosta odmítnout s tím, že opravdu mají všechny stoly obsazené/rezervované.
    Nechat hosta přešlapovat u vchodu a čekat, že se vypaří je imho fail jako řemen.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Přesně tak, neschopnost usadit hosta je fail, neschopnost usadit Charlieho Wattse je megafail a hrozná ostuda. Ausgerechnet je li na to upozorněn.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    77WHITE: tak jaksi západní turisti jsou především zvyklí na to, že nehledaj stůl, ale někdo je usadí- proto postávali u dveří a čekali, kdo se jich ujme. A schopný číšník s tím umí pracovat tak, že postupně ty rezervace přeskládává podle toho jak kdo přichází a nepřichází.

Zejména pokud je jiným hostem (!) upozorněn na to, že jaksi potenciální host má jak spoustu peněz, tak prachatých známých, kteří se ho budou ptát na to kam mají zajít.

Už to že jaksi někdo nejprve čeká u vchodu a pak hledá a nikdo se mu nevěnuje je dost problém - oni taky tu rezervaci mohli mít, ale možná je nenapadlo že si jich nikdo nevšimne. Protože jaksi počítají s tím, že tam je osoba, co jen usazuje hosty a nechtějí rušit číšníka, který se věnuje obsluze a kdo ke kterému stolu nemá páru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    77WHITE: ty hospody zející prázdnotou a 2/3 stolů s rezervací mi přijdou jako český nešvar. A často se v 16 hodin ukázalo, že rezervac je od 18 i 19, ale už je na stole.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Na druhou stranu, bubenik nebubenik, to meli sundat nekomu rezervaci?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    EFFKA: Jo, LH existuje 10 let.

ZUZKAOU: A nabidka se meni kazde jaro a podzim :) (par nejoblibenejsich teda zustava).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EFFKA: určitě ne - Rychvalský si tam zřídil druhou Dobrou čajovnu chviličku po vzniku té na Václaváku - tedy začátek 90. Pak tam, po té co se rozhádal s čajomilcem (98.), tuším byla nějaká jiná čajova a pak Lehká hlava - asi máš pravdu.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    ZUZKAOU: my tam chodili na caj a sisu ve 2003 a 2004 asi...a myslim ze hlavu z toho udelali az tak 2005...ale treba tam neco bylo jeste pred tou cajovnou....to nevim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EFFKA: já mám pocit, že jsem tam na jídlo byla ještě koncem gymplu - tedy 1999, ne? Ale hádat se moc nebudu.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    ZUZKAOU: Borsov v devadesatkach a dvatisice neco to byla cajovna...lehkou hlavu z toho udelali pozdejc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: OK - předělali to.

MENU - LEHKÁ HLAVA, Vegetariánský restaurant a čajovna, Boršov 280/2, Praha 1 - Staré Město
    http://www.lehkahlava.cz/cz_menu.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: tak nějak z principu jsem tam zatím nikdy nevkročila a i bez této historky bych neplánovala. Vona i ta Boršovská Lehká hlava byla fajn v devadesátkách, ale furt je to tam stejné (naposled jsem tam pravda byla tak 2010).
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ZUZKAOU: Neznám marnější obsluhu, než je v Maitrea.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nejspíš sem.

Vít Baloušek
    1 hr · Prague · Edited ·
    Tak dnes jsem byl s kamarádem Voloďou po sto letech v restauraci Lehká hlava MAITREA - dvakrát jsme upozornili obsluhu, že ten pán s doprovodem 2 lidí skromně postávající u vchodu a následně procházející celou restauraci a marně hledající místo k sezení, je opravdu a skutečně bubeník ze skupiny The Rolling Stones - tupý výraz číšníka a zvuk připomínající bučící krávu, takže bubeník odešel v tichosti po anglicku po 15 minutách marného hledání místa z poloprázdné restaurace, kde následovně byla další hodinu polovina stolů se vznešeným nápisem Reservace ...
    Tedy jestli jsem se za naši zem někdy styděl, tak právě dnes. Destinační marketing jak vyšitý, podle hesla Ještě větší burani, než jste si mysleli... Esotero obsluha možná jedná podle vzoru: "Před Buddhou jsme si všichni rovni a proto je to u nás tak drahé... "
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Raw Craft with Anthony Bourdain - Episode Four: Bob Kramer
    https://www.youtube.com/watch?v=4x0f2b_0kn0
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nejlepší knedlík, co jsem v životě měl v hubě, dojme Pohlreich optičku - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ve-byvala-rosa-pnt-/hobby-mazlicci.aspx?c=A150901_172010_hobby-mazlicci_mce
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    DR_COOPER: má na to podobný názor..... na něj je i pomocná škola málo.. :-)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    BLEVAJZZ: Co to je proboha? Ten člověk je nesvéprávnej, ne? Tohle už snad ani není vtipný... ten má odhadem IQ tak 75 a to jsem to možná ještě přehnal. :D
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    nová celebrita čtvrtečního dílu!!!!! tento chlapec překonal i kluka s kamením... už jsem mu založil i fb stránku :-D
    https://www.facebook.com/chlapeckteryukradlretizek
    LEADA
    LEADA --- ---
    DR_COOPER: nejlepší bylo, jak těm zpovídaným lidem vnucovali svůj názor :D
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    TOOMIX: Nejlepší je, jak tam ty dva onani chodějí mezi davem a chtějí znát vox populi :D Prej... a co sůvíčka? :D Bože to jsou kreténi... Mimochodem web iPrima bych nechal vypnout, za to,o jak tam nacpou každých 30 sekund reklamu. To je hnus...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Plesnivá lednice, mrtvé myši, zaschlé drobky. Kam raději nejít na oběd? | Moje peníze | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...avrela-10-hospod-1jy-/moje-penize.aspx?c=A150826_140851_moje-penize_pave
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam