• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: Taky neřikám, že mám svatou pravdu. Jenom jsem logicky odvodila zhruba to, že když má někdo deset krav (kuřat, husí...), tak k nim má asi trochu bližší vztah - a tím nemyslím nějakou lásku alá blbka muchluje čivavu, jenom je prostě líp rozlišuje a vnímá jednotlivě - než když jich má na povel sto nebo tisíc, nadto na šichty (fenomén To né já, to předešlá směna funguje asi taky všude).
    Ale samozřejmě klidně hrr do mě, jsem dítě z paneláku a netajím to.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GANBOY: hovno, soudruzi.

(1) řez ostrým nástrojem prakticky nebolí
    (2) zastavíš-li přívod kyslíku do mozku, upadne majitel mozku do bezvědomí
    (3) košer/halal řezník má být mistr svého řemesla s dobrým nožem, ne gramlavec s rybičkou.

Kromě toho, když se se zvířetem slušně zachází, tak není vyděšené, ať ho hodláš propíchnout, zastřelit nebo podříznout. (koncentráky npkc).

Ale tohle ateistické zanícení proti čemukoli, co smrdí náboženstvím, je stejně trapné jako bů hů, žereš mrtvoly.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mě nedávno v souvislosti s veganskou agitkou nahlas rozesmála jedna věc. Na jedné straně je nám tvrzeno, že zvířata jsou zneužívána a měla by si volně běhat po pastvinách a žit divokým způsobem života, což by všechna s chutí udělala, kdyby v chovech praskly panty ve dveřích, a na straně druhé se na facebooku lidi, kteří nejsou kdovíjací lumeni, ale pořád by měli být přece jen inteligentnější, než ta zvířata, vyjadřují ve stylu "jdite do řiti se svobodou, co je mi platný, že můžu jezdit kam chci, když na to nemám. Zlatí komunisti, kteří nám dali pevnou klec a jistý žvanec". Takže asi tak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: A to je právě rozšířený omyl člověka, co velkochov viděl nanejvýš z dálnice na obzoru.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: wtz. Jak už tu padlo, veganské škvarky jsou asi tak něco jako masový falafel. Prostě pitomost.

ZUZKAOU: Obávám se, že ty kuřata, krávy atd. někde v hangáru, kde jim po pásovém dopravníku jede žrádlo, žádného chovatele nemají. Jenom sypače granulí.

GANBOY: a ano, můžeš se cukat, jak chceš, a krákat něco o vegefašounech do alelujá, ale fabriky na zvířata, kde má slípka prostor jenom o malý kousek menší, než je papír áčtyřka, jsou koncentráky.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    GIANT: vetsina veg*nu vetsinou ztrati slova, kdyz jim reknu holej fakt, ze kdyby lidi ty zvirata nezrali, tak by spousta plemen neexistovala
    To se pohybuješ mezi divnými veg*ny, protože na to je jednoduchej argument – přijde ti lepší neexistovat, nebo za život nepoznat nic jinýho, než život v koncentráku.
    Každý vegan, který to má srovnané moc dobře ví, že by ta zvířata neexistovala a přijde mu to lepší.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    me teda ty dva manici v burgrarne rozhodne nepripominali ty dva experty z bohemy... pokud vim tak si nidko nestezoval ze mu dluzi vejplatu za ctvrt roku jako v boheme...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Tak voni to především kazej militanti, žejo. Ti jsou nejvíc slyšet, vidět, hádat se. Na druhou stranu znám i pár veleslušných a normálních veganů, u kterých by se na to ani nenarazilo, kdyby se nezačlo mluvit o jídle. A ty mám rád :-)
    GIANT
    GIANT --- ---
    ZUZKAOU: jo tak to uz jsem zapomnel, kazdopadne ale podobnej pripad jako ten majitel z dilu. proste kdyz presvedceni vitezi nad zdravim rozumem. jen doufejme, ze ten majitel si nasel opravdu nejakou rovnovahu a nebude za par let upne zhuntovanej. bylo videt, ze ten personal ho bral taky trosku s usmevem, kdyz tam vysvetlovali, ze pres sefa to moc neprojde, aby to treba trosku vic dochutili.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ve veganským kluvu ten díl z Plevelu velmi chválí
    GIANT
    GIANT --- ---
    jo to jo. je to casto zbytecny, at si kazdej dela co chce. musime rozlisovat neskodne popichovani a fakt magora, co razi drsne svuj smer. s takovejma lidma se neda ale vetsinou dlouho bavit, at uz je z jakykoliv strany. pruser je, ze tady ted muze vzniknout zase prestrelka typu: a co vegansky deti. je to ok? ale radsi at se k tomu nikdo nevyjadruje. radsi pockame na nakej dalsi dil s normalnima zouflacema. mimochodem, videl jsem posledni dva vcera naraz a ten s tema burgerama me teda docela zklamal. toho kuchare jasne otestovali na zatez. tam spis nepochipim, ze ho vubec prijali, protoze to byl ocividne chudak, co nmoh maximalne v kuchyni pomahat, ale spis bych cekal, ze trochu vic serve ty vysmaty multipodnikatele. trochu mi to zavanelo. nevim kdo to vybira, nebo kolik komu kdo dava, ze tahle nebo takhle hospoda pude do nataceni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIANT: moment - selhání ledvin bylo ze syrové stravy, ne z vegan. Respektive nejspíš z dlouhdobé ketozy z hladovění.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GIANT: Tak nebo tak, hlavně sem naznačoval, že řada lidí se do "veg*anu" (šikovné, to budu používat) úplně zbytečně a trochu dětinsky naváží a kalí vodu a má tím pádem máslo na hlavě taky.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    za me k Plevelu:
    je to muj tzv. rajon, takze se tam pohybuju pomerne pravidelne, kdyz Plevel otevreli tak jsem to navstivil a v podstate jsem musel souhlasit s uvodnim zhnusenim ZP z toho ze je vsechno nahrazka puvodni dobre veci s masem ve veganskem militantnim podani, navic zoufale nedochucena pripadne naprosto hnusne ochucena. jediny co se tam dalo jakz takz pozrit byl hummus a mrkvovodynovy krem se zazvorem, pokud jim zrovna neujela ruka se zazvorem. Po skouknuti tohodle dilu jsem dostal chut zajit tam jeste jednou.
    GIANT
    GIANT --- ---
    SALVATOR: myslim, ze agresivni je slovo, kterym by me kdokoliv kdo me zna nepopsal. tim jsem reagoval na toho cloveka, co skoncil na transplantaci ledvin. celkove ironickej prispevek, ikdyz chapu, ze se to z textu tezko pozna takze odted se smajlikama. hlavne mi jde o spravedlnost ;-). nevim proc by rostliny nemeli mit pravo na zivot, kdyz nekdo argumentuje etikou, nebo moralkou ;-)

A ted vazne - vetsina veg*nu vetsinou ztrati slova, kdyz jim reknu holej fakt, ze kdyby lidi ty zvirata nezrali, tak by spousta plemen neexistovala a casto by byly ohrozeny nebo vyhubeny cely druhy davno pred tim, nez se danej jedinec narodil a stal se veganem. Nema cenu to tu dal pitvat, sam ZP z toho vybruslil celkem diplomaticky ackoliv bylo videt, ze si nemysli, ze je to nejak extra dobry takhle jist.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    FILIPSZ: to je moje takova zabavna "pozicka" abych udelal radost pocetnemu zastupu vege a vega kamaradu v mem okoli :)

ackoliv je to mozna trohu blaznive koreny jsou vcelku racionalni.

pri porazce masa musis dodrzovat stale prisnejsi normy tak aby byla porazka v ramci eu legalni, tyto normy jou prisnejsi jak moc si spolecnost uvedomuje ze zvire neni vec (coz pokud se nepletu uz mame i v ustave) a ze ma nejake pocity a prava- treba pravo na rychlou a stresuprostou smrt. tyto normy ale neplati pokud chces jist nabozensky nezavadne maso- to potom dostavas vyjimku ze zakona a muzes dal vesele telatum podrezavat krk a kontrolovat aby byli spravne natoceni k mece. protoze tak se to pise ve svatych knihach...
    no a jelikoz s tim nesouhlasim rozhodl jsem se proti teto skutecnosti protestovat- tim ze prestanu konzumovat takto porazene maso (nejvetsi vojeb je ze nemuzu jist kebab :D)
    a jelikoz turecko je sekularni stat- tj stat ktery nemuze(nemel by) byt rizen olitickou stranou ktera je ovlivnena nabozenstvim tak jsem vytvoril tento novotvar- sekularian je clovek co odmita nabozenske zvyky pri priprave potravin.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    FILIPSZ: ted sem se fakt zasmal. Jinak halal a koser porážka je ta nejlepsi jaka vubec muze bejt. Dlouho sem s halal pracoval a ta kvalita je uplne jinde
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    Něco z Krymsky?
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    SEKULARIAN? Co to kurva je?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GANBOY: npkc = napokec. Zlozvyk z okouna - ve významu - je tu téma, které je potřeba vzít v úvahu, když něco takového říkáš.

Jím maso, piju mléko a miluju velmi divné kousky masa. Umím zabít rybu a pracuju na tom, abych zvládla i slepici a králíky.

Mluvila jsem o tlaku na minimalizaci utrpení zvířat - kam kožešinové farmy bezesporu patří.

Zbytek tvého rozohnění nechám bez komentáře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam