• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    SCHWITA: Jak kdysi říkal v jednom pořadu Vodňanský - básník může nespisovné slovo použít, ale musí vědět, že je to nespisovně!
    A zrovna u Gentiany bych si byla dost jistá, že si pohrála zcela záměrně.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ADAMIRA: Nemáš pravdu. Už proto, že ne každý pivovar má vlastní závoz, a třeba blahé paměti plzeň byla přímo od nich nejdražší široko daleko. Bernarda beru, jak se mi zachce, a skla mi cpou, že málem nevím, co s ním, i když to byla spíš práce pošahaného PR trotla, kterej měl pocit, že musíme mít sto kusů od každého druhu skleniček, který vyrábí.

No, a když není ubrus, tak stačí utírat stoly.

SCHWITA: Aha, voni neslyšeli vo tom, že jazyk je flexibilní a nabízí rozličné možnosti používání. Pravda, to se v té třetí třídě neučí, protože pomalejším dětem by to motalo hlavinky.
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    GENTIANA: Že se po třídních schůzkách zaměříme na přídavná jména.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SCHWITA: A podstata sdělení je...?
    BAAL: No, nejsem pivní velkoobchod a zas tak intenzivně se mi to nechtělo hledat a počítat, navíc jsem měla zrovna cosi za práci.
    Nicméně jsem si teď vyhodila padesátky sudy v makru a i relativně drahý Bernard je za 1811 s daní (jedenáctka), takže když to budu prodávat za dvacku, nemusím nutně prodělat - počítám, že dostanu sklo a výčepní zařízení a v putyce, kde není režie v podobě praní ubrusů a podobných serepetiček, to může vyjít. A takřka cokoli jiného je levnější, takže dojdu k tomu, co ty.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BAAL: ještě před cca pěti rokama byla v Krkonoších uprostřed ničeho hospoda, kde měli Krakonoše desítku za desetikorunu a jedenáctku za jedenáct.
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    GENTIANA: Špatnější. Jistě.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    No, špatnější/noname pivo by se dalo i za tu dvacku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://zpravy.aktualne.cz/...u-kdo-prodava-tocene-za-20-korun-mu/r~b79809225d4511e58f1e002590604f2e/

"...Schůzka s účetním nejmenované pražské restaurace probíhá téměř v konspiračním duchu: na neutrální půdě, bez záznamu na diktafon, hned několikrát zazní požadavek na anonymitu. Jen při dodržení těchto podmínek je nynější spolumajitel hospody, který v minulosti s "kreativním" účetnictvím pomáhal i v několika dalších restauracích, ochoten nechat týdeník Ekonom nahlédnout do střev restauračního byznysu...L
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    Kolik stojí vršovické buřty na černém pivu? A černé pivo?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Taky právě dosledoval.
    Díl v poho, Zdenda nezvykle milý, klidný, vstřícný.

Dojmy z podniku rozporuplné. Parta lidí jako taková ok, ale prostě asi jsem na tu vlnu hipsterství, potřeby oživit společnost a dát něco jinýho, nového asi ještě věkově nedozrál.

Taková ta piana na ulici, zpívání, vše doprovázený úsměvama, tohle na mě není. I Zdenda měl obličej jako trochu WTF?

A epizoda s tím, jak Zdenda objevil vegakvality ukrajinky? Ta blondýnka i (zpočátku) majitel totální přezírání ve stylu "proč bychom MY, kteří vedem vegarestauraci a jsme teda profíci, měli se potřebu učit něco od ukrajinské pomývačky nádobí"?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak jsem jako první díl koukla na ty vegany a čekala jsem, že to bude horší. Bavilo mě, jak Ukrajinka pana majitele setřela, že má internet a může si informace o půstu najít sám :)
    Také koukám na ceny té restaurace, a taky jsem čekala, že to bude tak o stovku víc.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: :D dobre tyy
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CAPTAIN_TACUD: tak krávama, slepicema, řepou a nevypeckovanýma třešněma to jídlo jaksi začíná, ne?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    FILUS: jj, ja mám tiež chuť zobrať pár kamošov a vyraziť na večeru

FILUS
    FILUS --- ---
    No ve mně ten díl z Plevelu, celkem vyvolal chuť navštívit nějakou veganskou restauraci!
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    mohli byste se na to uz vysrat
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    dopr tady se resi kravy a slepice??? Zpatky ke Zdendovi a vareni pls
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A samozřejmě jsou zootechnici dobří a špatní a potkala jsem v praxi obojí, ale ti špatní brzy končí, protože jim jde dolů produkce a družstvo si prodělávající kravín držet nebude. Dobrý zootechnik pak vypadá tak, že sice má na starost 200 krav, ale když jde s veterinářem po chlívě hledat léčené krávy na aplikaci léků, tak koukne na lísteček a řekne "xxx052, to je taková s bílou hlavou, ta bude někde na kraji, furt čumí ven, tady ta xxx 046 je černá a asi bude ležet, a ta poslední na tu bacha, taková potvora s flekem přes oko, ta kope" Tolik k anonymitě velkochovu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Ono třeba zrovna ty krávy nejsou slepice, co snášejí vejce bez ohledu na období. Chceš od nich mléko, musejí mít telata. Chceš od nich telata, musíš je oplodnit. Kráva říjí jendou měsíčně asi 12 hodin. Což znamená, a zařiď si to chovateli technologicky jak chceš, že i když máš krav tisíc, budeš je mezi sebou jednoznačně rozlišovat a budeš kterýkoliv den v roce vědět, která je v říji, která bude zítra a která už je asi březí. Běžný laický pohled na velkochov skotu stylem "naženeme to do haly, strčíme tomu žrádlo a dvakrát denně to odvedeme na dojírnu" by skončil s produkcí mléka nejpozději za půl roku.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: Taky neřikám, že mám svatou pravdu. Jenom jsem logicky odvodila zhruba to, že když má někdo deset krav (kuřat, husí...), tak k nim má asi trochu bližší vztah - a tím nemyslím nějakou lásku alá blbka muchluje čivavu, jenom je prostě líp rozlišuje a vnímá jednotlivě - než když jich má na povel sto nebo tisíc, nadto na šichty (fenomén To né já, to předešlá směna funguje asi taky všude).
    Ale samozřejmě klidně hrr do mě, jsem dítě z paneláku a netajím to.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GANBOY: hovno, soudruzi.

(1) řez ostrým nástrojem prakticky nebolí
    (2) zastavíš-li přívod kyslíku do mozku, upadne majitel mozku do bezvědomí
    (3) košer/halal řezník má být mistr svého řemesla s dobrým nožem, ne gramlavec s rybičkou.

Kromě toho, když se se zvířetem slušně zachází, tak není vyděšené, ať ho hodláš propíchnout, zastřelit nebo podříznout. (koncentráky npkc).

Ale tohle ateistické zanícení proti čemukoli, co smrdí náboženstvím, je stejně trapné jako bů hů, žereš mrtvoly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam