• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GANBOY: osobní zkušenost?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: no je to spis 15+15 nebo 22 v celku...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: sorry, ale hovno...

Prostě všichni v odvětví kradou jak straky, okrádaj všechny od hostů, přes stát, po zaměstnance/majitele a sebe navzájem. Tyhle nářky, že když budu muset platit daně, tak vohnouti budou mít pivo o tři koruny dražší, jsou toho jen důkazem. Nechápu, proč by zrovna v tomhle odvětví mělo bejt normou hromadný ochcávání veškerejch zákonů, jenom proto, že banda lumenů si není schopná sepsat smlouvy a fungovat v mezích zákona jako zbytek populace, zvládly to lopaty, zvládnou to i bejvalý vexláci...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Někteří i chcou, protože dávky nejsou dost vysoké. Ale jen natolik, aby o ně nepřišli. To jsou počty, že kolikrát kdyby tu energii vynaložili na rekvalifikaci, tak můžou mít plat trojnásobný, ale to ne.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: ?
    Jakože podle Tebe je lepší vzít 15k čistého plus 15k na ruku bokem, než třeba 28k čistého?

TAPINA: Ale ty mluvíš o lidech, kteří do práce vůbec nechcou. Já reagoval na tvrzení, že to takhle chtějí lidi, kteří stejně chodit pracovat budou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Jakmile je člověk jednou na nějakých dávkách, tak bohužel počítá i v těch sférách, že když půjde do práce, tak sice fajn, bude mít práci, ale vydělá si x, na dávkách mu seberou y, výsledný zisk nebude až tak zářivý, jak by se mohlo zdát, a ještě bude muset chodit do té práce. Nemluvě o úvaze "jestli se vůbec vyplatí do práce jít". Normální člověk o tomhle neuvažuje, do práce se prostě chodí, protože bez práce nejsou peníze. Uživatel sociálních dávek uvažuje jinak, on má tu svoji obživu nějak zajištěnou, a chtěl by hodně peněz, aby riskoval ztrátu svého jistého minima. A kdyby byl schopen si těch hodně peněz rozumně vydělat bez čachrů, tak zase není na těch dávkách.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GENTIANA: lol, to mas bohuzel pravdu no
    nicmene ja sem a znovu bych s dikem odmitl. nehodlam se pak po naky spatny sezone trast, nebo nedej boze doprosovat nekoho, kdo me zamestnava, aby mi vyplatil, na cem sme se dohodli. ste prece v cechach, ne? a co ja vim, tak valna vecna ustnich domluv sou asi tak platny, jak stiraci los...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: pochybuju, ze někdo vezme radsi nižší danenej plat místo vyššího neofiko. Pak by se dalo říct, ze to lidi vyžadují ne?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GENTIANA: Dost lidí je vyžaduje? Jak to víš? Stalo se to Tobě osobně? Kolik lidí z těch, co žádali o robotu?

Tuhle větu slyším převážně od hospodských, ti se ohánějí tím, jak "to většina lidí vyžaduje".

A je to podle mě alibistický bullshit. Ok, jsem ochotný uznat, že možná v té lokalitě Bruntálu, či kde to podnikáš, to místní svérázná komunita vyžaduje. Ale to jsou mimozemšťani.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: s těma minimálníma mzdama je to asi tak. Dost lidí, tedy, zaměstnanců, je vysloveně vyžaduje, a zbytek bokem, protože aby mohli dostat přídavky na děti, přídavky na pastelky dětem, přídavky na nájem, přídavky na uhlí, přídavky pro vosoby v nouzi a jánevimcoještě - nejsem profesionální parazit, nemám přehled. A protože některé tyhle sociální sračky fungujou tak, že když o korunu přetáhneš nějakej roční limit, "přijdeš" o, třeba, dvacet tisíc na rok příští (místo aby ti dali 19 999).
    Takže pokud jeden chce mít zaměstnance obecně, nebo třeba tyhle dva, co dobře dělaj a nekradou, holt mu nezbyde, než na to přistoupit. A na tohle někde musí vyrobit černej fond. Atd.

Samozřejmě, tihle chudáčcci ubzí pinglíci, kteří celý život živořili na minimální mzdě, pak budou mít minimální důchod, takže ti, co nějaký ten zisk vyrobili, chudáčům ubhým platili půl výplaty na ruku, za ně platili sociální a zdravotní daň, ještě budou platit nějaké chudobné na ty hlady trpící důchodce.

Na tenhle sociální systém fakt nasrat. Zvysoka.

Plus takové ty bonusy bokem. Jezdívám v jedné dědině kolem nového luxusního domova důchodců, nebo teda malometrážního bytového komplexu pro seniory, jak hrdě zní cedule. Akorát pro důchodce je to drahý, a proč by se tam stěhovali, když mají svůj byt v paneláku nebo chalupu, že. A aby teda instituce fungovala, jsou tam ubytovaní občané z místního azylového domu, všichni nezaměstnaní a dělat nebudou, protože by přišli o ty sociální příspěvky na cokoli, nájem za ně platí obec, a pokaždé, když teda jedu kolem, vidím několik osob produktivního věku sedět před francouzskýma oknama, obvykle v jedné ruce cígo, v druhé lahváč.
    VANEK
    VANEK --- ---
    EVILMIND: Proč? Krulec je magor a egomaniak...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    DOCKINEZ: ty by se asi do televize moc nehnali :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAPTAIN_TACUD: hm, že by Řízkárna? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja nevim jak se tomu rekne v cechach. vydavac? nebo proste expeditor?
    takovej ten co ze vsech sekci kuchyne vezme veci od entremetiera, garde mangera, broilu a saute, naserviruje a posila po jednotlivejch stolech do restaurace
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CLAVEN: zapomnels na prodej pervitinu detem ve vecerkach.
    VANEK
    VANEK --- ---
    OMNIHASH: Až na expa rozumím.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DEVIL:nabidli mi roli 'expa' v jedny plznirne a rekli mi, ze mi daj 15 vyplatu - tl;dr - tvůj příspěvek dává ještě menší smysl, než průměrnej festerovo post po pětipivu.
    LEADA
    LEADA --- ---
    ADAMIRA: já to četla celé :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Lol, prej "považuji svoji misi za splněnou". Pokud tahle scéna nebude na konci, ale na začátku, bylo by efektivní, aby Zdenda díl po 10 minutách ukončil :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CAPTAIN_TACUD: to bude veselý :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VANEK: tl dr
    kdyz sem byl na dovoleny v cechach a koukal se po naky praci, tak to bylo fakt lol. nabidli mi roli 'expa' v jedny plznirne a rekli mi, ze mi daj 15 vyplatu a 15 'kapesny' bokem, coz neni zly.
    cimz je to jasny. vsichni dostavaj od majitele co nejmin na bilo a zbytek jim majitel plati bokem cash, bez jakejchkoliv odvodu ci duchodu. zda se to pohodlny, ale ve finale na tom trati stat na danich a pak ty lidi, ktery budou chtit duchod dostanou almuznicku ;)
    v jednom pomerne normalnim hotelu v praze, kde by me vzali hned me rekli, ze mi daj 22 hrubost a muzu bejt rad :)
    ja uz se fakt nicemu nedivim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam