• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: já na plyn nešlapu:) Netvrdím, že berou 15, jen opravuju MAR_TINA: , která tam má imho chybu početní
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: tak zas uber plynu. desitka kapesnyho je tucnost. kuchari v ty plznirne maj treba jen osmicku k tem patnacti, kdyz jedou klasicky vareni a neexpedujou nebo nejsou sous chef/chef
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: asi jsem se nad něčím zamyslela :)
    celou dobu tam mělo být 10, ale klidně si to započítej s 15. Mimo Prahu (Brno apod.) mi čistě teoreticky plat 30 tisíc na nevedoucím místě připadá hodně nereálný.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: proč máš z 15k na ruku najednou 10k?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KLAAR: nahoď pak kde a skocime se zas podívat, teda najíst :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jen tak se tady zamýšlím jo...

On ten plat 15 hrubého + 15 na ruku je u rodiče dvou dětí 14 839 + 10 000 = 24 839 Kč s náklady pro zaměstnavatele 20 100 superhrubá + 10 000 na ruku = 30 100 Kč.
    Oproti 25 hrubého = 21 729 Kč s náklady pro zaměstnavatele 33 500 Kč. Zde jsem to zadávala http://www.finance.cz/dane-a-mzda/kalkulacky-a-aplikace/mzdovy-kalkulator/?

A v pohostinství mimo luxusní velkoměstské restaurace asi nepracují lidé, kteří by v jiném oboru měli 25 hrubého a víc. Jsou to lidi s maturitou nebo učňákem a srovnejte si s tím jiná zaměstnání se stejným vzděláním ve stejném kraji. U pásu ve škodovce to bude +/- stejně a v klídku, zdravotní sestra buď víc za cenu služeb nebo méně, na poště klídek méně, v zemědělských profesích sotva těch 15 hrubého (nebo taky 10) a dřina, totéž v prodavačky, pekaři...

Oni teoreticky vydělají mrzké tři tisíce navíc za cenu všech rizik peněz bez smlouvy. Jenže prakticky si ani v krásné utopii poctivého pohostinství s registrační pokladnou nějak neumím představit, že by někdo začal servírky a pomocné kuchaře plati průměrnou a nadprůměrnou mzdou. Spíš budou mít všichni patnáct a kapesné dle spropitného jako vždycky.

Mimochodem místa ve státní správě pro lidi s maturitou jsou v tabulkách nad 20 hrubého až po mnoha (15 -20) letech soustavné praxe a to musí mít dobré místo v dobrém oboru.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAAR: musis trochu tlacit! pokud to neni nakej franchise nebo podobny hovna, tak nasadis od zacatku vysokou latku, prilakas tam lidi a pak jim reknes, ze chces vic penez, nebo to prcas...
    a to uvidis, jak rychle ti daj 'kapesny' navic...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KLAAR: budu držet palce :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: to je fakt s tím partnerovým platem, máš recht.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: v součtu ale dostaneš po tom pul roku stejně. S vyšším platem akorat rychleji cerpas, kdyz chceš. Btw da se tam zapocitat i plat partnera..
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: jeste toho trochu, v gastru zasadne nedelam.
    nicmene par znamejch co v barech/hospodach delaj mam, takze uz i ke me se dostalo jak to funguje a bohuzel co si budeme nahlavat- pokut ti nekdo da moznost vybrat si zpusob vejplaty kdy ten jeden je sice legalni, ale na druhym za rok vydelas 80k a vic...
    vyber si zejo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: nebo tak, to je vic sexy a k nasrani. ja mam ale pocit, ze to pak stejne vsechno vodsere budouci konecnej zakaznik. reknou 'no tak co, to dam k ledu, prece to nevyhodime' (true story)
    rozmazany hovno je daleko silnejsi pocit pomsty, ver mi... ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: nebo viz chlápek z next dílu a jeho objednávání neexistujících skupin na routy, večeře :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KLAAR: Sefkuchar. Ofiko pulka, kapesny pulka.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: not sure. Plat ti ovlivní délku rodičáku a taky možnost volit si měsíční příjem.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAAR: se na to trochu povznes, ne? proste jim reknes, ze kdyz ti nezaplatej, tak se se zlou potazou. bud to zabere, nebo ne. nevim v jaky kuchyni nebo podnebi si delala/delas, ale konfrontace je jedna ze zakladnich zpusobu vyrizeni veci, ktery nesedej. nemusis u toho bejt mozna tak sprosta jako sem ja, kdyz sem v razi...
    a kdyz na to pride, tak hovno jim muzes rozmazat po klikach vyloze a aute kdykoliv pujdes okolo ne?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KLAAR: To by mě zajímalo taky, Hennyville je taková šedá eminence na zdejších jídloklubech :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KLAAR: u mateřský se řeší tvůj plat jen prvního pul roku. Pak jedeš podle tabulky..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: no to jsou ty dvě verze, které se tu dle mě trochu míjí i prolínají.

1) část lidí tu tvrdí, že když dojdou do hospody hledat práci, tak jim je nabídnuto část ofiko a část neofiko. Ber, nebo táhni dál.

2) druhá část lidí tu tvrdí, že když hledají do hospody zaměstnance, tak jim zaměstnanec řekne o část ofiko a část neofiko. Ber, nebo táhnu dál a ty si nakašli.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KLAAR: Ja :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam