• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Hanka Michopulu má taky podcast.

    Podcast | Hana Michopulu
    https://www.michopulu.cz/podcast
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Komentář: Svoboda jídla po třiceti letech. Zprávu o stavu země najdete na talíři - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...a-jidla-po-triceti-letech-zpravu-o-stavu-zeme-najdete-na-taliri-82415
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zdeněk Pohlreich

    Známý český šéfkuchař a gastronom vypráví o svém listopadu 1989.

    Co jste tehdy dělal a jak vypadal váš život?

    V listopadu 1989 můj život vypadal špatně. V té době jsem čekal v Holandsku na politický azyl a už jsem věděl, že důvody pro jeho poskytnutí určitě zaniknou a z Holandska budu vyhozen.

    Kdy a jak jste se poprvé dozvěděl o listopadu 1989 – dění na Národní třídě?

    Pokud si dobře vzpomínám, tak z holandské televize.

    Jak na tu dobu vzpomínáte?

    Moc na ni nevzpomínám. Rozhodně se nepozastavuji a nepřipomínám si, co se tehdy dělo. Matně se mi vybavuje, že jsem z listopadového dění v Česku žádnou velkou radost neměl, jelikož neprospívalo soukromým plánům, které jsem v té době měl.

    Jak hodnotíte těch 30 let? Naplnily se myšlenky listopadu 1989?

    Co se týče svobody, tak se myšlenky určitě naplnily vrchovatě – podle mě jsme svobodná země. Nějaké další myšlenky už pak byly nejspíše pro každého jiné. Podle mého názoru si tu změnu mnoho lidí představovalo jinak. Určitě bych se nedivil, kdyby bylo určité procento lidí ve společnosti, kterému se dosavadní vývoj nelíbí. Já si myslím, že už jsme mohli být o kus dál, než právě jsme. I tak ale pozitiva jednoznačně převládají. Řekl bych, že dívat se zpět v této chvíli nemá cenu. Daleko prospěšnější by bylo, kdybychom se všichni dívali více dopředu, protože minulost se stejně změnit nedá.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    FAT: Ok
    FAT
    FAT --- ---
    KUBAN88: Já ho párkrát slyšel vyprávět o jídle...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    FAT: že je někdo tlustej neznamená, že žere na úrovni, mohl se zprasit po kuřeti s broskví
    FAT
    FAT --- ---
    FRK_R23: Jedinej, kdo je tam asi správně, je, ohledně žrádla, Kopta.
    :-DDD
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EVILMIND: Na tomhle obrazku je asi vsechno spatne...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    z textu o vanocnim TV programu CT - Na obrazovky se rovněž dostane česká verze britského formátu Peče celá země (The Great British Bake Off), jenž se ve své domovské zemi dva roky po sobě stal nejsledovanějším pořadem. Soutěží dvanácti amatérských pekařů a cukrářů provedou Tereza Bebarová a Václav Kopta.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    New York zakázal foie gras. Příště zakážou telecí, bouří se restauratéři - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...hranicni/new-york-foie-gras-zakaz-od-roku-2022.A191101_153154_zahranicni_jhr
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: videl jsem 3 dily tohohle a bylo to celkem zajimavy.
    Million Pound Menu | Netflix Official Site
    https://www.netflix.com/cz-en/title/81004322?preventIntent=true
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ATUARFIK: Pasta grannies už znám, takže vařící babky mě neurazí :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BRUKEV: Nový nevím, ale můj nedávný objev jsou vařící babky. Třeba

    "De mi rancho a tu cocina" (španělsky) https://www.youtube.com/channel/UCJjyyWFwUIOfKhb35WgCqVg
    "Italian grandma cooking" (skoro anglicky) https://www.youtube.com/user/SuperWarp3/videos
    "Nonne d'Italia in cucina" (italsky) https://www.youtube.com/playlist?list=PLCS2iJgMnWqrvm67pEPP_fb3WZ4LdJIG7
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaký nový zajímavý pořad o vaření, jídle? Jazyk mi je celkem jedno, samozřejmě angličtina neurazí, italština potěší.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TACHIBANA_UKYO: tak ty si dobrej lol. troll level 88 ;)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TACHIBANA_UKYO: to si neber nijak špatně/osobně, sám jsem podobnejma pokusama strávil značnou část mládí při pěstování hůlia a snaze o vytvoření matečních rostlin, a i řezy v indooru ze stejný matky se docela dost lišily ve výnosech, natož semena ze stejný kytky nebo jenom stejná oddrůda. Venku už to bylo naprosto o náhodě a stačilo, aby na jednu kytku víc svítilo/pršelo/foukalo aby byla hodně někde jinde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TACHIBANA_UKYO: jako v malém můžeš pokus udělat jednoduše, zalévat 2 týdny běžně svoje kytky jednou vodou, druhé dva týdny jinou atd. Kdyby byla mikrovlnková voda extra jedovatá, zajdou bídnou smrtí taky. Nikdo jiný by ke kytkám neměl mít přístup, protože lidí, kteří chtějí očernit mikrovlny je moc.
    Jen ti to nezveřejní v impaktovém časopise.
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    OMNIHASH: Ano, souhlasím s tím, že jsme neměli ideální podmínky takové, aby to bylo jasně průkazné.
    Děkuji za osvětu a vrtá mi teď hlavou, jestli iniciátorka pokusu v noci ještě tajně nepomáhala tomu, aby výsledek byl takový, jaký chtěla...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TACHIBANA_UKYO: sorry, ale to je strašná kravina, pokud jste si neinfikovali něčím ty nádoby, ve kterejch jste to dělali, nebo nezvorali setting. Jestli jste to dělali ze semen, tak je ten pokus naprosto zbytečnej, aby byl jakkoliv průkaznej, musely by to bejt klony ze stejný matky v kontrolovaným prostředí nějakýho growboxu s jasným světelným tokem a složením atmosféry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam