• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BRUKEV: Nový nevím, ale můj nedávný objev jsou vařící babky. Třeba

    "De mi rancho a tu cocina" (španělsky) https://www.youtube.com/channel/UCJjyyWFwUIOfKhb35WgCqVg
    "Italian grandma cooking" (skoro anglicky) https://www.youtube.com/user/SuperWarp3/videos
    "Nonne d'Italia in cucina" (italsky) https://www.youtube.com/playlist?list=PLCS2iJgMnWqrvm67pEPP_fb3WZ4LdJIG7
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaký nový zajímavý pořad o vaření, jídle? Jazyk mi je celkem jedno, samozřejmě angličtina neurazí, italština potěší.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TACHIBANA_UKYO: tak ty si dobrej lol. troll level 88 ;)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TACHIBANA_UKYO: to si neber nijak špatně/osobně, sám jsem podobnejma pokusama strávil značnou část mládí při pěstování hůlia a snaze o vytvoření matečních rostlin, a i řezy v indooru ze stejný matky se docela dost lišily ve výnosech, natož semena ze stejný kytky nebo jenom stejná oddrůda. Venku už to bylo naprosto o náhodě a stačilo, aby na jednu kytku víc svítilo/pršelo/foukalo aby byla hodně někde jinde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TACHIBANA_UKYO: jako v malém můžeš pokus udělat jednoduše, zalévat 2 týdny běžně svoje kytky jednou vodou, druhé dva týdny jinou atd. Kdyby byla mikrovlnková voda extra jedovatá, zajdou bídnou smrtí taky. Nikdo jiný by ke kytkám neměl mít přístup, protože lidí, kteří chtějí očernit mikrovlny je moc.
    Jen ti to nezveřejní v impaktovém časopise.
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    OMNIHASH: Ano, souhlasím s tím, že jsme neměli ideální podmínky takové, aby to bylo jasně průkazné.
    Děkuji za osvětu a vrtá mi teď hlavou, jestli iniciátorka pokusu v noci ještě tajně nepomáhala tomu, aby výsledek byl takový, jaký chtěla...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TACHIBANA_UKYO: sorry, ale to je strašná kravina, pokud jste si neinfikovali něčím ty nádoby, ve kterejch jste to dělali, nebo nezvorali setting. Jestli jste to dělali ze semen, tak je ten pokus naprosto zbytečnej, aby byl jakkoliv průkaznej, musely by to bejt klony ze stejný matky v kontrolovaným prostředí nějakýho growboxu s jasným světelným tokem a složením atmosféry.
    VANEK
    VANEK --- ---
    TACHIBANA_UKYO:
    Mythbuster: Microwaved water can kill plant? Meh, just a fiction!
    http://dssmythbuster.blogspot.com/2015/02/microwaved-water-can-kill-plant-meh.html
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    VANEK: Výstup z našeho pokusu byl publikován maximálně v paměti účastníků.
    Samozřejmě pokus mohlo ovlivnit spoustu dalších faktorů (kvalita substrátu a semen, kontaminace nádob s vodou...), kde různě "upravená" voda byla pouze jedním nich a výsledek tak není pro čistě racionálně uvažujícího vědce relevantní a výstup do článku by tak ani nebyl na místě.
    VANEK
    VANEK --- ---
    TACHIBANA_UKYO: A kde byl publikován?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TACHIBANA_UKYO: Nemyslím si. Spis bych to viděl na naprosté nepochopení toho, o co jde a hledání “senzace” a argumentu proti mikrovlnce. Což je teď úplně zcestny
    TACHIBANA_UKYO
    TACHIBANA_UKYO --- ---
    WITTGENSTEIN: Zřejmě jen nešťastná formulace. To, že voda převařená mikrovlnce nesvědčí květinám, to je stará ověřená věc.
    Sám jsem se účastnil pokusu v laborce se zaléváním květináčů vodou převařenou z mikrovlny, na indukční plotně, na kahanu a bez převaření. Výsledek možná překvapivý, ale voda čerstvá a voda převařená na kahanu, obě jasně překonaly tu z indukce a ta mikrovlnná byla úplný propadák...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    V Česku se nehorázně plejtvá, bojím se, že za tenhle mejdan draze zaplatíme, říká Pohlreich
    http://www.youtube.com/watch?v=odkE84tMPtc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hanka Michopulu spouští podcast a je to chytré a zajímavé.
    Potraviny (podcast) - Hana Michopulu | Listen Notes
    https://www.listennotes.com/podcasts/potraviny-hana-michopulu-ZSzdnTiLyU9/

    A teda hlavně je fascinující poslouchat, jak se Michal zklidnil, jak se odstěhoval. Jestli ho neznáte, tak si schválně pusťte nějaké jeho starší Ve vlastní šťávě - ten rozdíl v intonaci a hlase je neuvěřitelný.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    A French dinner for the Queen - in the kitchens of the Elysee Palace
    http://www.youtube.com/watch?v=zkE3PxmaR1o
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hodně videí z téhle cesty dával na YT

    Jídlo prolomí ledy. Gordon Ramsay vařil s Berbery a sjížděl řeku Mekong - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...omov/gordon-ramsay-rozhovor-serial-do-neznama.A190820_184500_hobby-domov_brv
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    Ja kdybych neměl konvektomat tak se muzu jít klouzat. Ještě když si představím ty objemy co varej tak nechapu vůbec
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    WITTGENSTEIN: ja hlvne nechapu v čem to všechno delaj. Kdybych neměl v práci konvektomat tak muzu jít možná tak doprdele a ne vydávat
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    WITTGENSTEIN: ufff, ty vole :D slušnej kalibr
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam