• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    SAMOUT: tak ono je rozdíl, když nastoupíš do nějakého řetězce, kde mají už předem vypracovaný plán provozu (včetně toho kdy začít dávat co do fritézy, jak dlouho to vydrží čerstvý, jakou teplotu fritézy nastavit, v jakém pořadí skládat věci zákazníkovi do tašky) a když začneš pracovat dejme tomu v nějakém stánku na festivalu a sám si musíš "optimalizovat" co v jakém pořadí a jak děláš, aby to zvládalo odsejpat. Pokud to učiliště fakt chce produkovat budoucí námezdní sílu pro Mcdonalds, tak je to samozřejmě nonsens. Pokud z tohoto oboru vylezou lidé, kteří pak například budou schopní provozovat vlastní foodtrack nebo stánek s občerstvením (se všemi specifiky, které rychlé občerstvení narozdíl od klasické kuchařiny obnáší), tak proč ne.
    SITH
    SITH --- ---
    SAMOUT: imho pane kolego, ta doba a příprava se za posledních 15 let ve fast foodech dosti změnila
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Co je chtej proboha, ucit? Kdyz jsem si pred 25 lety vydelaval v McD ve Vodickovy na svuj prvni cd prehravac, tak jsem se delat burgery ucil asi 5 minut, dtto hranolky / tasticky. Trochu dyl mozna trvala kasa, to uz si nepamatuju.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Heh

    Vzdělávat specialisty na fastfood? Prokristapána, diví se Pohlreich - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...denek-pohlreich-fastfood-brno-uciliste-blansko.A201014_576404_brno-zpravy_vh
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Pohlreich: Možná skončím, na situaci ve státě jsem rezignoval, okýnka byznys nespasí
    https://www.youtube.com/watch?v=VkPklUtowt8
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CAPTAIN_TACUD: super rozhovor! Nejvic me potesily nefasounstvim zastankyne alternativni stravy.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    FOOD RELIGION - Speciál o jídle, stravování, mýtech, trendech a tradicích
    http://www.youtube.com/watch?v=4Fy0EdEyF84
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já poslední dobou relaxuju u https://www.youtube.com/channel/UCQG_fzADCunBTV1KwjkfAQQ
    Zajímavá jídla, hezky udělané, pohodka.

    Pokud by někdo znal něco podobného o indické/japonské/thajské kuchyni, sem s tím.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JUNIOR: jo, je to skvělý. A tenhle kanál s touhle babčou taky

    Italian Grandma Makes Canned Peeled Tomatoes
    https://www.youtube.com/watch?v=Qn_Yx3NmaNY


    Italian Grandma Makes Stuffed Cabbage
    https://www.youtube.com/watch?v=s5PdJxshxuo
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    A kanál Pasta grannies znáte ? Pani navštěvuje staré babičky v celé Itálii, Sicílii a Corsice a kouká na recepty. Naprosto výživný
    Pasta Grannies - YouTube
    https://www.youtube.com/user/pastagrannies



    SAMOUT: Určitě. Už jenom tím, že jsou všichni najednou chytří jak rádia :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RUTHLESS: Sice to nejde nijak verohodne zmerit, ale zajimal by me podil sefovy pruditby v Ano sefe na vzestup gastra v CR v podlednich deseti letech (kterej je nezpochybnitelnej).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Spolubydlící si včera do tri pouštěl ten slovensky ano šéfe. Prej brutální masakr a o několik lvl jinde než to naše (kuřecí plátek, tatarka a jahodovy kompot)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Why Italians NEVER Eat Spaghetti and Meatballs | The Rules of Authentic Italian Pasta
    https://www.youtube.com/watch?v=DTqvM1h7WhI
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DAWIDOS: bacha
    ano šéfe! - vodnik (Bílý Koníček)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZYI93FbN_Os
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KRUTAS: Netusite nekdo, z ktereho dilu je spor v kuchyni v case 1:32?
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    77WHITE: aktualni zkusenost: v Albertu kilo hovezi kyty v akci za 170/kg, jabka z Cech za 80/kg
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    hele parto jestli se Vam stejska po hlaskach od Zdendy tak tady je hodinovej sestrih

    ANO ŠÉFE! ZDENĚK POHLREICH HLÁŠKY | HODINOVÁ VERZE TOHO NEJLEPŠÍHO
    http://www.youtube.com/watch?v=cwi6STpbhVU
    VANEK
    VANEK --- ---
    CLUBEER: Zčásti.
    Exotika socialistické gastronomie: Ananas v plechu a čínská restaurace zvaná Čínská restaurace | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...cialisticke-gastronomie-ananas-v-plechu-a-cinska-restaurace-zvana-7178791
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    VANEK: nebylo by to někde on-line?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    no jestli mate nekdo radi rajcatove dochucovadlo, tak ja teda doporucuji toto
    https://www.rohlik.cz/...kecup-jemny&cartUpdateSource=%3AFront%3ASearch%3Adefault-product-basketForm

    skvela vec :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALI: Já byl na jeho přednášce o restauracích za socialismu a byla dost dobrá.
    ALI
    ALI --- ---
    o kečupu. jinak me ten clovek hrozne bavi (a ne, neni to nejaka vymyslena postava).

    http://www.mall.tv/zmlsane-dejiny/jak-se-ocitl-kecup-v-ceske-kuchyni
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LYNCH: autodoprava fungovala temer stejne, protoze byla napric evropou vyjmuta z omezeni. Letecka doprava byla dost problemova, napr pracovat s fedexem byla nocni mura. Ale papriky letadlama moc casto nelitaj. u nekterejch surovin to bylo/ mohlo byt zpusobeny nedostatkem pracovniku na farmach, ale proto sem byl prekvapenej, ze sem nezaregistroval dopad i u nas.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    doprava zeleniny v koronavirovem svete asi nebude uplne jednoducha
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: pro zajimavost, ceny v Dansku za potraviny se v prubehu krize nezmenily, nebo jen v radech procent a nepocituju to. Samozrejme sou v porovnani s cz nekolikanasobne vyssi, ale stejne podeziram takhle razantni zdrazeni jen jako urcitou vypocitavost cz dodavatelu...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    RUTHLESS: nebylo to tak tezky, i kdyz se slo obejit bez drobnyho popichnuti a proste napsat cenu napoprvy, diky;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    77WHITE: Jsi mimo. Nežiješ tu. Květák stal 80-90 za hlavku. Teď šel dolu na 30-40. Ale opravdu stal tolik. Netozporuj to. My tu žijeme, vime to :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KASUMI: jako cervenou papriku nerozporuju, ale kvetak? pravda ze na sklizen kvetaku je stale trochu brzo a tak je dovazenej buhvi odkud, ale stejne, 20-30 korun za hlavku, nebo sem uz mimo?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak uz to neni tak divoky. V sobotu jsem na Naplavce kupoval kvetak za 30 kc / ks, a ma asi 80 deka. Spis supermarkety se posmali v kine, ale jejich ceny me netrapej, ted v lete v nich zeleninu prakticky nenakupuju.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    coz neni zrovna dvakrat prekvapivy
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    77WHITE: tak to bude asi tim, ze tu nezijes
    tvrda realita..
    maso levnejsi jak zelenina
    nevim, jak hovezi, mozna zalezi na druhu, ale treba veprove bylo v jeden moment vyrazne levnejsi jak treba cervena paprika a ten kvetak mohl byt taky chvili drazsi..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CAPTAIN_TACUD: “kvetak drazsi jak kilo hoveziho masa”... uz sem nejakou dobu v CR nenakupoval, ale i tak mi to prijde trosinku pritazeny za vlasy:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam