• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VENDULKA: Ty naprosto netusis, jak vypada česky ucnovsky vzdělávání, viď?
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    SAMOUT: jak říkám, pokud to studium dá těm dětem něco "navíc", aby se mohli lépe uchytit v fastfoodové branži jako takové (a bude na nich, zda je bude lákat víc minimálka v McDonalds nebo vlastní stánek s hranolkama), tak proč ne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jako tohle mě upřímně pobavilo

    "Skvělý nápad! Výhoda takového studia je, že jednoznačně zbavuje stresu, protože student buď školu úspěšně dokončí a stane se váženým specialistou u Mekáče nebo školu nedokončí a jako nekvalifikovaný neumětel bez vzdělání může dělat tak leda u Mekáče! :-D :-D

    Tím se tato prestižní vzdělávací instituce stává jedinou na světě, jejíž dokončení nebo nedokončení nemá žádný vliv na kariéru studenta! “A víte, co to znamená?! Že jsme zase o krok před nimi!!!!” :-D"
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VENDULKA: Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kritizuje plán školy z Blanska, která chce dát hrstce vyvolených učňů šanci vyjít ze školy jako specialista na fastfood. Zdejší Střední škola technická a gastronomická se totiž spojila s řetězcem McDonald’s a jako jediná v Česku pomůže vychovávat pracovníky pro jeho restaurace.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/...denek-pohlreich-fastfood-brno-uciliste-blansko.A201014_576404_brno-zpravy_vh
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    SAMOUT: tak ono je rozdíl, když nastoupíš do nějakého řetězce, kde mají už předem vypracovaný plán provozu (včetně toho kdy začít dávat co do fritézy, jak dlouho to vydrží čerstvý, jakou teplotu fritézy nastavit, v jakém pořadí skládat věci zákazníkovi do tašky) a když začneš pracovat dejme tomu v nějakém stánku na festivalu a sám si musíš "optimalizovat" co v jakém pořadí a jak děláš, aby to zvládalo odsejpat. Pokud to učiliště fakt chce produkovat budoucí námezdní sílu pro Mcdonalds, tak je to samozřejmě nonsens. Pokud z tohoto oboru vylezou lidé, kteří pak například budou schopní provozovat vlastní foodtrack nebo stánek s občerstvením (se všemi specifiky, které rychlé občerstvení narozdíl od klasické kuchařiny obnáší), tak proč ne.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PALEONTOLOG: Nicmene mi nic nechybelo, vedel jsem co mam delat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAMOUT: jednotky minut je blbá zaučovací doba. že tě měli na salámu je věc jiná.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Coze? Tehdy byla zaucovaci doba jednotky minut :-). Proste clovek roboticky opakoval jasne dany kroky. 3 mesice jsem tam ani nepracovalm (respektive pracoval, ale prvni dva jen o vikendu, pacto jsem chodil na gympl).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Už teď je zaučovací doba v McDonald's 3 měsíce. Za tu dobu si člověk vyzkouší a osvojí všechno od grilu přes přípravy, hranolky a fritézy po pokladnu. McCafé je pak vyčleněno bokem, tam se učí samostatně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SITH: jakože si musí víc hlídat, at nezapomene na okurku??
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    87HIGHFLYER: Nahodou, dva druhy tasticek (jablecny a snad jahodovy) jsme zvladali uz tehdy, zas tak nas nepodcenuj :-).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SITH: jakože taštiček jsou dva druhy a lidi častějc řikaj že maj alergii na lepek?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak jestli ty lidi pak budou mířit spíš na vedoucí směny, zácvikáře a baristy, tak to tak hrozný není. tak by se jinak srali na praxi s ruským vejcem, chlebíčkama a čištěním mrkve.
    SITH
    SITH --- ---
    SAMOUT: imho pane kolego, ta doba a příprava se za posledních 15 let ve fast foodech dosti změnila
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Co je chtej proboha, ucit? Kdyz jsem si pred 25 lety vydelaval v McD ve Vodickovy na svuj prvni cd prehravac, tak jsem se delat burgery ucil asi 5 minut, dtto hranolky / tasticky. Trochu dyl mozna trvala kasa, to uz si nepamatuju.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Heh

    Vzdělávat specialisty na fastfood? Prokristapána, diví se Pohlreich - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...denek-pohlreich-fastfood-brno-uciliste-blansko.A201014_576404_brno-zpravy_vh
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Pohlreich: Možná skončím, na situaci ve státě jsem rezignoval, okýnka byznys nespasí
    https://www.youtube.com/watch?v=VkPklUtowt8
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CAPTAIN_TACUD: super rozhovor! Nejvic me potesily nefasounstvim zastankyne alternativni stravy.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    FOOD RELIGION - Speciál o jídle, stravování, mýtech, trendech a tradicích
    http://www.youtube.com/watch?v=4Fy0EdEyF84
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já poslední dobou relaxuju u https://www.youtube.com/channel/UCQG_fzADCunBTV1KwjkfAQQ
    Zajímavá jídla, hezky udělané, pohodka.

    Pokud by někdo znal něco podobného o indické/japonské/thajské kuchyni, sem s tím.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JUNIOR: jo, je to skvělý. A tenhle kanál s touhle babčou taky

    Italian Grandma Makes Canned Peeled Tomatoes
    https://www.youtube.com/watch?v=Qn_Yx3NmaNY


    Italian Grandma Makes Stuffed Cabbage
    https://www.youtube.com/watch?v=s5PdJxshxuo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam