• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    RUTHLESS: z učňáku zrovna nejsem, takže přiznávám, že tuhle diskusi asi prohrávám
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VENDULKA: Ty naprosto netusis, jak vypada česky ucnovsky vzdělávání, viď?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    že se nad něčím pohoršuje pohlreich mě ale vůbec neznepokojuje... naopak, kde pláče pohlreich je šance, že jde svět kupředu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    87HIGHFLYER: to co píšeš bych celkem chápal na nástavbě. skutečně průřez technologií pro fastfoody, ekonomický základy a manažerský a bozp nalejvárny. ale škola se přizpůsobila trhu, tenhle obor ti prostě pomůže udělat startovní linii jinde, protože základy máš z praxe.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VENDULKA: hele ja taky delal hovado k ruce na stavbe a krajel salamy v samosce. To neni argument pro 3 letej ucnovskej obor "poskok v mekaci". Jak sama na sobe vidis, v mekaci si to zvladla v pohode i bez tohoto narocneho studia.

    Tvuj argument s necim "navic" je sice fajn, ale o tom se v tom clanku nepise. Ano, pokud by se jednalo o obor jak podnikat ve fast food byznyse, od technologie vyroby, pres logistiku, skladovy hospodarstvi az pro systemy franciz apod, tak asi klidne. Ale tak nejak to z toho clanku neplyne:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Navic to ma i priznivej vliv na zdravou stravu, po jednom dnu na friteze jsem asi 7 let nejedl hranolky.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VENDULKA: Jako chapu, skola ve smyslu "ty vole, tak tohle fakt delat nechci" je to dobra.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    87HIGHFLYER: hele náhodou mekáč je skvělá zkušenost do života. Já tam pracovala dva roky při střední (protože jsem nenašla jinou brigádu, kde by mě vzali od 16). Získala jsem obrovskou motivaci k vysokoškolskému studiu. Zásadně to ovlivnilo mé hodnoty a názory. Doporučuju všem. Pro mě za mě, ať ten obor klidně nabízí
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAMOUT: jasně že za prvních 8 směn jsem uměl zhruba všechno, ale za ty 3 měsíce je pak člověk samostatný (i na kase) a nemusí ho hlídat crew trenér
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    SAMOUT: jak říkám, pokud to studium dá těm dětem něco "navíc", aby se mohli lépe uchytit v fastfoodové branži jako takové (a bude na nich, zda je bude lákat víc minimálka v McDonalds nebo vlastní stánek s hranolkama), tak proč ne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jako tohle mě upřímně pobavilo

    "Skvělý nápad! Výhoda takového studia je, že jednoznačně zbavuje stresu, protože student buď školu úspěšně dokončí a stane se váženým specialistou u Mekáče nebo školu nedokončí a jako nekvalifikovaný neumětel bez vzdělání může dělat tak leda u Mekáče! :-D :-D

    Tím se tato prestižní vzdělávací instituce stává jedinou na světě, jejíž dokončení nebo nedokončení nemá žádný vliv na kariéru studenta! “A víte, co to znamená?! Že jsme zase o krok před nimi!!!!” :-D"
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VENDULKA: Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kritizuje plán školy z Blanska, která chce dát hrstce vyvolených učňů šanci vyjít ze školy jako specialista na fastfood. Zdejší Střední škola technická a gastronomická se totiž spojila s řetězcem McDonald’s a jako jediná v Česku pomůže vychovávat pracovníky pro jeho restaurace.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/...denek-pohlreich-fastfood-brno-uciliste-blansko.A201014_576404_brno-zpravy_vh
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    SAMOUT: tak ono je rozdíl, když nastoupíš do nějakého řetězce, kde mají už předem vypracovaný plán provozu (včetně toho kdy začít dávat co do fritézy, jak dlouho to vydrží čerstvý, jakou teplotu fritézy nastavit, v jakém pořadí skládat věci zákazníkovi do tašky) a když začneš pracovat dejme tomu v nějakém stánku na festivalu a sám si musíš "optimalizovat" co v jakém pořadí a jak děláš, aby to zvládalo odsejpat. Pokud to učiliště fakt chce produkovat budoucí námezdní sílu pro Mcdonalds, tak je to samozřejmě nonsens. Pokud z tohoto oboru vylezou lidé, kteří pak například budou schopní provozovat vlastní foodtrack nebo stánek s občerstvením (se všemi specifiky, které rychlé občerstvení narozdíl od klasické kuchařiny obnáší), tak proč ne.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PALEONTOLOG: Nicmene mi nic nechybelo, vedel jsem co mam delat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAMOUT: jednotky minut je blbá zaučovací doba. že tě měli na salámu je věc jiná.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Coze? Tehdy byla zaucovaci doba jednotky minut :-). Proste clovek roboticky opakoval jasne dany kroky. 3 mesice jsem tam ani nepracovalm (respektive pracoval, ale prvni dva jen o vikendu, pacto jsem chodil na gympl).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Už teď je zaučovací doba v McDonald's 3 měsíce. Za tu dobu si člověk vyzkouší a osvojí všechno od grilu přes přípravy, hranolky a fritézy po pokladnu. McCafé je pak vyčleněno bokem, tam se učí samostatně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SITH: jakože si musí víc hlídat, at nezapomene na okurku??
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    87HIGHFLYER: Nahodou, dva druhy tasticek (jablecny a snad jahodovy) jsme zvladali uz tehdy, zas tak nas nepodcenuj :-).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SITH: jakože taštiček jsou dva druhy a lidi častějc řikaj že maj alergii na lepek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam