• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: kolik tak stojí, kilo oškrábaných brambor...koukám že dle odebraného množství cca 25kč/kg

    BRAMBORY loupané syrové krájené 1kg (10kg) - Potraviny domů, nákup online
    https://www.potravinydomu.cz/produkt/35151-BRAMBORY-loupane-syrove-krajene-1kg-10kg/index.htm

    Normální syrové brambory se slupkou stojí cca 15kč.

    BRAMBORY 25 kg pytel - Zelenina a ovoce | Maneo s.r.o.
    https://www.eshop.maneo.cz/brambory-25kg-pytel-ean51002-skup14.php?18_let=ano



    Podívám se z okna a velmi nahrubo to spočítám:


    1000kg oškrábanách brambor mě bude stát 24000Kč
    1100kg neškrábanáých brambor mě bude stát 16500Kč. (10% ztráta za slupky)

    Rozdíl je tedy 7500Kč. Už po cca dvou tunách oloupaných brambor se mi zaplatí ten automatický škrábač. Nezapočítal jsem vodu, elektriku a čas stroje, ale pořád tam nevidím tu velkou úsporu, když i ten obyčejný škrábač za 13761Kč bez DPH zvládne 160kg brambor za hodinu.

    Maxima škrabka na brambory MPP 8 | Gastrokuchyn.cz
    https://gastrokuchyn.cz/shop/skrabky-na-brambory/maxima-skrabka-na-brambory-mpp-8
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: *i v makru. Samozrejme hospodam to vozi nejakej dodavatel jako Fany nebo tak
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: kupuje se to po pytlich v makru, nic neobvykleho. naprosta klasika
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZCR: no nebo na to koupí automatický škrábač, koukám začínají na 15000Kč
    ZCR
    ZCR --- ---
    TOOMIX: no já bych se spíš dost divil, kdyby tohle v jakékoli větší restauraci ještě pomocná síla dělala
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jak cena loupaných brambor se zvedla??? To jako nedělá nějaká pomocná síla v kuchyni?

    https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/restaurace-zdrazily-obedva-se-v-praci-40367293#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=CIDbimU4G1g-202107270820&dop_id=40367293&source=hp&;amp;seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    „Třeba cena loupaných brambor se zvýšila během týdne o téměř sto procent. Pivo mi už před covidem pivovar zdražil dvakrát a já zůstal na původní ceně. Jenže dál to tak už táhnout nešlo,“ vysvětlil.


    Ano šéfe - Pohlreich - „mrdina s.r.o.“
    https://www.youtube.com/watch?v=5d-hZnrgR_k
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Zdeněk Pohlreich: Číšník má obsluhovat, ne kontrolovat testy - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/pohlreich-zahradky-mohou-byt-i-bez-testu-cisnik-ma-obsluhovat-hosta-ne-kontrolovat-testy-25019
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: finis coronat opus - (spoiler!) - R. K. vypadl v 5. dílu, ale v 6. následovala wtf-dada-koda.
    Abyste byli v obraze, co se tam děje: soutěžící rozdělení do tří týmů mají podle pěti postupně odhalovaných obrázkových indicií popořadě hádat, o jaké jídlo se jedná, a když dospějí k názoru, že vědí, jaké jídlo to je, přihlásí se o něj a pak ho mají uvařit. No a jedno z těch jídel...:
    (pozor, finální pickozudovazu kupodivu není vlajka, nýbrž až porotcovo vysvětlení nápověd, které končí 1:22:05)
    https://youtu.be/K1l3hQzR86g?t=4765
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR: (jinak ten product placement se týká elektrospotřebičů, ale především olivového oleje, kuchyňských utěrek a pečicího papíru, ho fihure... taky je to asi první Masterchef, kde porotci sem tam provedou reklamní spot na sponzora... no jak říkám - svéráz, a sleduju to místo kamaráda)
    ZCR
    ZCR --- ---
    (kam s tím, asi sem - pokud by to někoho zajímalo - jistý Radek Konečný, takto český kuchař působící na Ukrajině, znáte z YouTube, hraje podivuhodnou mnoharoli v poslední sérii МастерШеф. Профессионалы (něco mezi 'cizorodý element', 'comic relief', dinosaurus, ambivalentní potvora)... celé epizody jsou na YT, akorát pojaté poněkud velkoryse, durata kolem 3 h, product placement everywhere, no prostě uk svéráz)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V luxusním hotelu skončil kvůli covidu. Teď šéfkuchař vaří v domově důchodců - Deník.cz
    https://www.denik.cz/pribehy-a-rozhovory/z-luxusniho-hotelu-do-domova-duchodcu-sefkuchare-to-bavi-20210410.html
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    NIGHTFURY: Expres menu jsem si koupila jednou v praci a sotva jsem se najedla sama...
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    NIGHTFURY: Tak od urciteho poctu porci neni duvod aby se to nevyplatilo. Dodavatel se na tebe diva jinak pokud beres 2kg nebo 1000. A myslim, ze se zelenyma cislama par let nepocitaji.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    VANEK: Tohle (Expres menu) si pořídili naši na dovolenou v karavanu, testovali doma španělského ptáčka a byli moc spokojení a to jsou dost mlsní. Prý jsou to opravdu poctivé dvě porce, zajímalo by mě, jak se to může tomu výrobci vyplatit.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VANEK: tohohle objednal muj kamos asi 10kg selection pro svoji mamu, co je vybirava a normalne to do ni padalo, jak nemci do krytu. prijela k ni prej jeho segra neohlasene a matka nevedela co delat, tak rychle ohrala veprovy ve vlastni stave a uvarila k tomu brambory a jeho segra ji prej chvalila, ze takhle dobry veprovy a tak rychle snad nikdy nejedla :)
    snad bude expandovat i do jinejch, cizich kraju
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VANEK: no jo... taky neumim cist :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAWERICK: To jsem možná taky byl moc přísný, "Každý den si můžete objednat do 9:30. Vaše krabička bude připravena v lednici cca od 12hodin" (a ještě až do 10 následujícího dne; pak to vyhodí, aby bylo místo na čerstvou dávku obědů). No ale stejně.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VANEK: fiha. to je zajimavy :)

    jj. uvidime. jsem si puvodne nevsiml ze je to na den dopredu. to to trochu meni to je pravda. Ale ani tak bych to nezavrhoval. kdyz si vezmes ze jen na chodove v tech kostkach je pres 10000 lidi tak i pri malych procentech mas hromadu potencialnich zakazniku.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAWERICK: Mně nějak utkvělo, jak jsem četl tadyhle o pánovi
    Dva roky to zkoušel. Nyní má Petr Sogel patentovanou metodu, jak uchovávat jídlo i bez chemie | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ma-patentovanou-metodu-jak-uchovavat-jidlo-i.A210203_112148_dobra-chut_ape
    To zní zajímavě (při srovnatelné ceně u mě je větší selling point ta možnost strčit si to do šuplíku a ohřát za rok než účast celebrity), ale masového distributora a marketingovou konzultaci zřejmě ještě nenašel.

    Nezpochybňuju, že ve velkých office centrech je dost velká koncentrovaná poptávka po obědech (o to víc nechápu ten Vnitroblock: budou se jim tam zhmotňovat hipstři? chodit přes půl čtvrti úředníci z Rosmarinu, pivovaru a Lighthousu, vesměs s vlastní kantýnou/bistrem/restaurací, kolem několika dalších?), ale jak už naznačuje CAIDEL, přijde mi, že lidi si radši zajdou fyzicky za roh do "normální hospody" pro krabičku s něčím čerstvým, co můžou donést ještě teplé, než aby si den předem museli naklikávali něco, co budou strkat do mikrovlnky. (Kolik se zatím podařilo udat neveřejných lednic přímo do budov za recepci, moc jasné není.) Jak říkám, uvidíme a klidně sežeru vlastní skepticismus; existuje dobrý důvod, proč na rozdíl od některých přítomných nejsem konzultant v horeca byznysu ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam