• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: co si pod tím 'zajímavou gastronomii' představit? :) Za mě asi Pelmeňárna, ale mají velmi úzkou nabídku

    Pelmenarna - pravděpodobně nejlepší PELMENĚ v Praze
    https://pelmenarna.cz/cz
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hele je někde v ČR nějká ruská restaurace/bistro, které by se dalo brát jako že dělají zajímavou gastronomii?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Doba se změnila, je třeba se adaptovat, říká Zdeněk Pohlreich - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/recepty/zdenek-pohlreich-sefkuchar-rozhovor-tanec-restaurace-vareni.A210914_152539_recepty_job
    LALO
    LALO --- ---
    https://www.youtube.com/watch?v=gyJZ5h2sATs nevim jestli to je parodie na Polericha nebo Babicku :§
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BOTA01: Jaký ztráty? Ja z toho naopak vždycky vytahnu jen slupku a mám čistý i ten lis. Pro mě je to win win
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    VANEK: na video jsem nekoukal, hodil jsem první odkaz na to co vypadalo jako to co mám doma :) ale funguje to celkem v pohodě.
    VANEK
    VANEK --- ---
    RAHUF: Video by bylo přesvědčivější bez tolika střihů ;)
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    RUTHLESS: Jako nemusi, ale ja jsem na ty ztraty v kuchyni trosku vysazenej ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: Tak do lisu se to loupat nemusí vůbec :-)
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    DEVIL: reálně jeden. na hospodský provoz to asi není, ale na domácí vaření to stačí.
    jinak je to něco v tomhle stylu: https://eshop.tescoma.cz/loupac-na-cesnek-presto?gclid=Cj0KCQjw1dGJBhD4ARIsANb6Odm05KLp39l2S531RNCkQymmoseHQePu-_51QrGga9zzaVzxPfq9VuIaAuNdEALw_wcB
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RAHUF: a kolik se tam da strouzku? nakej link na to? to neznam. ja sem ale dycky loupal do foroty treba 20 palic cesneku, ze kteryho se pak trela pasta. to bylo este predtim, nez se zacal prodavat loupanej cinskej v pixlach
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RAHUF: když se to zmáčknutí nožem nepřežene, jde to pak dát i do lisu ;)
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    DEVIL: Já na to mám v kuchyni bazmek - gumovou trubičku, do které dá člověk stroužek, promne a je oloupaný. Ale docela mě zajímalo, jestli existuje nějaký trik není technika, jak to loupat ručně :)
    Rozmáčknout stroužek nožem taky znám, ale to se zase hodí jen v momentu, kdy chce člověk ten česnek krájet, a ne třeba lisovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RAHUF: cesnekovy palice rozbijes na strouzky a pak das do naky zelezny pixly s a brutalne s tim klepes treba minutu. pak to vysypes ven a mas oloupano...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CLUBEER: lol:D
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    VANEK: no kuchař který něco umí bere minimálně 2500 na den no
    VANEK
    VANEK --- ---
    Zkusím tady: netuší někdo, za kolik se dá sehnat slušný kuchař na tábor nebo podobnou akci?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Best Gordon Ramsay Reactions To Bad TikTok Cooking
    https://youtu.be/H7UyksVeoZk
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: To jo. Ale to se blbě dela na několik hodin dopředu na prepu :-) a chuťově se to taky nehodi všude.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    co jsem zažil, tak v restauracích se normálně česnek namáčí přes noc do vody. co se týče brambor tak jsem za patnáct let v kuchyni nezažil aby šéf objednával loupané brambory. A co se týče automatické škrabek tak tam byl vždycky moc velký odpad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam