• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: to je jak jsem psal, to je o tech preferencich a za co clovek utraci v zivote rad a hodne.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOODYCAT: Tady bude asi zakopanej pes
    Dat 25k pro single bydleni je dost i na prahu..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KASUMI: Kdyz beres 40k, 20-25k das za najem/bydleni, tak dat treba desitku za jidlo…nevim, nejak mi to nevychadza (musis platit i jiny veci, a co si budem, kazdej mesic je “neco”).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOODYCAT: tak musis jist menucka, nemuzes jist z beznyho jidelaku a co jsem tak u tebe navnimala, ty bys spis mela problem, ze si z jidel v menucku nevyberes.. potom kdyz te obed stoji 300 kc, pac vybiras z JL, tak to je uz jina liga ofc..

    chapu, ze tu trochu trollis, nicmene 110 kc na obed kazdej pracovni den si imho dovoli beznej prazak s prumernym platem (+-40k), kterej nema treba tri deti a je samozivitel.... jestli beres vyrazneji min a zijes v praze nebo pecujes o jine osoby apod., tak to asi na kazdej den v restauraci proste neni, o tom zadna
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    POHODAVOLE: Hlavne ja bych mela tendenci - kdyz uz za to utracim ty “nekrestansky” prachy si objednavat samy nezdravy prasarny…znam se.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOODYCAT: mas proste jinak nastavenej svet a zivot a evidentne utracis za jiny veci. Nech t obejt a respektuj zivot jinych.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: se nedivim. Mne ti casto prijde, ze jsou ty porce extremne velky. Vetsinou davam max pulku a zbytek nechavam na pak.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Je fakt, ze u me by pravidelny stravovani v restauracich melo jeste ten dusledek, ze bych mela tendenci vybirat si neco, co mi chutna, a to by byl pruser :D. Neprodla bych dverma.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAMOUT: Tak dovolena je snad neco jinyho :).

    Na beznej denni provoz na to proste nemam prachy, musim taky bydlet a platit jiny veci :D. Az budu vydelavat tech 200k, tak dam vedet :).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAMOUT: Dovolená je přece od toho, aby člověk jedl a co možná nejvíc, ne? Proč bych jinak někam jezdil? :-) ty výhledy (z restaurace) jsou bonus jenom :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOODYCAT: Tak s timhle nazorem tady neuspejes, tady jsou lidi, kteri kolikrat na dovoleny prozerou vic penez, nez probydlej nebo projezdej na benzinu :-). Pro dobrou veceri jsem uz spal tyden ve stanu po levnych kempech, abych usetril na jidlo :-).
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOODYCAT: tak asi špatně jíte slečno :)
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    Jim kazdej den menicko na obed a vetsinu dni v tydnu veceri venku (casteji bistro nebo hospody, nez restaurace). Jdu si stezovat na uctarnu, kde je mych 200k :)

    KASUMI: Highlight - souhlas! ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MEI: U me ovlivnuje zdravi spis negativne.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MEI: jako prekvapive (pro me) existuji lidi, co je jist obtezuje :D
    nechapu :D pro me je to highlight dne :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EXSECRABILIS: tak srovnavat 110 kc za cash a 110kc za stravenku je nesmysl, u stravenky neplatis plnou cenu a ne kazdy zamestnavatel stravenku dava
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MEI: amen
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAYUZ: me to proste bavi :-) i pro jednoho :-) Ale je fakt, ze jsem treba minulej tyden mel pul kila krutich prsou a udelal proste 5 jidel najednou. A teda, mne bavi i to nakupovani jidla no. To je relax proste :-)
    Ja u toho chozeni do restaurace vlastne kvituju nejvic to, ze si dam jidla, ktery bych si doma neudelal a mam je rad. Typicky poledni menu jidla jako cevabcici, smazenej kvetak, holandak s kasi, vypecky... To proste delat pro min nez regiment se nevyplati a na to je super restaurace na obed. Zaroven doma si clovek udela jidla, ktery by si (teda aspon ja) nikdy nedal v hospode, protoze je to imho ekonomicka blbost - testoviny s "cervenou omackou". Na to mivam nekdy takovou chut... A je to hotovy jen za dobu vareni testovin. A takovych jidel je vic (nebo kombinaci, ktery proste v restauraci nejsou).

    Kazdy ma neco do sebe, ale chodit denne do kantyny na obed pri urcitym typu prace(a ted nemyslim financni duvody) je proste uplne v pohode a zcela logicky a jina moznost ani neni a je to realne nejlevnejsi varianta.

    Kamarad si pred 5 lety spocital, ze se mu vyplati davat 250 denne za obed (a to byla cena obeda nekde jinde nez dnes) vic nez si ho varit a navic to bude mit se srvisem a dobry proste. Uz jen hodinovkou a tim klidem, co ma...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    CAIDEL: Dovolil bych si i poznatek, že když jsme byly doma pouze dva, skoro se nám vařit nevyplatilo, ten čas a úklid okolo byl horší než se vklidu posadit a nechat se obsloužit.
    Vaření stojí méně peněz, ale aby to bylo ekonomičtější, tak je potřeba toho uvařit více než jednu / dvě porce. Do toho někdo musí na nákup dojíst, uvařit to, kdo nemá myčku toho lituji ještě více...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MOODYCAT: Myslím, že 7-8 za „pitomý žrádlo“ dám nejspíš i při domácím stravování (260 Kč za den - do toho se dá hravě vejít, ale taky se to dá hravě překročit). A myslím, že i ti co se stravují v restauracích a doma si vůbec nevaří, tak si snídani asi většinou řeší svépomocí, málokdo jede restaurační full servis 3x denně.

    Hospoda 3x denně by nelezla ani tak do rozpočtu, jako spíš do objemu pasu (hotelová snídaně je kaloricky poněkud výživnější, než běžná domácí snídaně).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam