• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    ACIDLUMIX: ale dopadlo to dobre docela
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    Tak jsem videl dil 8 a to byl mazec... strasny, smutny...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONOPKA: veprovku neasi 😀
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    nebo kuřecí tyvole :))
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KONOPKA: nebo vepřový tatarák!
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    Dalo by se rict, ze dle kataku poznáš hospodu. Kuchař kterej rozvari zeleninu do mrtě a dochuti omáčku kecupem a kyselou okurkou dle norem bude mít hnusny i zbytek menu. Pak tu mas podniky které to nazvou vepřové nudličky se zeleninovou směsi a každou zeleninu i maso orestuji a dochuti zvlášť, pak vše smicha, krátce podusi v omáčce napr. z rybí, ustricove, sójové, srirachy, česneku, protlaku a vývaru. Dle potřeby zahustime solamylem aby omáčka byla bezlepkova. Ale uznávám, ze už to není ten správný kaťak.

No a s tím zbytkový masem. Co má kuchař dělat, když mu z valecku krkovice/pecene na plátky zbyte orez? Samozřejmě ze jídlo obsahující nudličky/kosticky.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    CAIDEL: Přesně, jak se říkávalo v kuchyni. Kaťák a rizoto spolkne všechno 😀
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    POHODAVOLE: protože to nemá, narozdíl např. od úžasného "aglio olio" nebo jiných pičovin tohoto typu, přesný (ideálně italský nebo francouzský) recept. Takhle si tam každý může dát co chce. To přece nejde takhle to dělat v restauraci.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    POHODAVOLE: Hate spočívá v tom, že "silně kořeněné maso relativně libovolného druhu" v hospodě znamená sděláváme zbytky s diskutabilním faktorem čerstvosti.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kaťák je super, jen si ho nedávám v hospodě.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PSILESIA: katak jsem párkrát delal a moc nechápu ten hate na něj, když je to jen maso a zelenina 😀
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ja mam rad taky takove ty gastroperly ze sociku takze to chapu, dnes dostal chut na kung pao po cesku, kdyz jsem videl novej dil dneska
    mame tady celkem dobre cinany v okoli, ale silene to vzdycky smrdi, kdyz to vezu :D radsi nepatram z ceho to vyrabi
    jeste me napada jeste vetsi gastroperla co zminuje i Zdenda a to Katuv sleh :]
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    KASUMI: nevim kolik ti je, ale ja si pamatuju kdzy tohle bylo jedno ze dvou jidel na vyber a nechtel bych ty doby zpet :]]
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Nechci spoilovat, ale Pohlreichův souboj restaurací byl úctyhodný zápas.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TOOMIX: zaujal mne požitkový brambor (na zlomek seknudy probleskla projekce na plátno s tématikou žážitkové gastronomie aby pak vše zmizelo když se zjevilo pravdivé pojmenování)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOOMIX: ja byla jednou skolit v plzni ve skodovce, tak jsem si takhle zasla do nejaky obyc hospody v plzni na obed a meli to tam.. bylo to nadherny.. byt to v dobe socialnich siti, tak mam urcite fotku na instagramu :D

ja si obcas doma delam prsa plnena nivou a broskvi, je to nase jedno z nejvic oblibenych jidel doma.. sorry no :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: ja vlastne zvladam ovoce/maso/slany jidlo jen todle. Waldorf treba nedavam, stejne jako jiny salaty s hruskou. Ale todle je takovej retro bizar, ze to muzu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: jojo, a nebo ještě s ananasem. Já tyhle kombinace masa s ovocem nevyhledávám, ale na katův šleh s hranolkama bych zašel hned :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: tak to vsude v praze taky :-) no je to fakt pomerne casty jidlo. A vsichni restaurateri rikaj, ze je HNED pryc, kdyz to daj na poledni menicko. Ze to jede suverenne nejvic :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: to sice bylo, ale nejpozději do měsíce bude zas :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: bylo v utery...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam