Jo. Byl jsem na microsoftím architekt fóru o Azure. Dojmy rozporuplné. Storage mají docela pěkně vyřešenou -- jde ovládat z Management Studia, nebo jak se ta správcovská grafická konzole k SQL serveru jmenuje. Ostatní věci, přestože od začátku říkali, jak je to jednoduché, už mi moc pěkné nepřišly. Ukázali několik příkladů, které byly kódem poměrně rozsáhlé a výsledku udělaly o málo víc než hello world. Tak nějak mi to připomíná Javu Enterprise Edition v plenkách, kdy se musely ručně programovat různé stuby a interface objekty. Už se to chystají prodávat, ale u AppFabric ještě jmenovali další asi tři použití, která se teprve vyvíjejí a stávající řešení se bude nejspíš trochu měnit. Na CD nám dali kromě dalšího nějaké SDK, přičemž několikrát zmínili, že máme počkat na únor, že vyjde nové SDK.
Zajímavé mi přišlo, že tvrdili, že stávající aplikace se nebudou muset pro přesun do cloudu téměr vůbec měnit. To mi tedy nepřijde úplně pravdivé. Jsou tu požadavky na bezestavovost a snadnou škálovatelnost, a s tím architektura dnešních aplikací ne vždy počítá. A další faktory.
jestli bude zájem, tak bych někam vykopíroval to CD, co jsme tam dostali.