• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: Přesně, Kazul dostala asi 10 knížek, protože hraček i hadrů maji habaděj, když se někdo ptal, co jí má koupit, doporučila jsem knihu :-)
    BEBERA: Přičítám to stádnímu efektu :-) Vůbec mi přijde, že ve školce se spoustu věcí naučej rychlej a snáz než doma. Jednak vidí, že to dělaj všechny děti, druhak vědí, že učitelku neukecaj ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: náš batolátor knížku pod stromeček nedostal, ale to primárně proto, že jsem při poslední předvánoční návštěvě knihkupectví, kde jsem chtěla jemu pořídit další leporela a sobě nějaké to hezké čtivo, zjistila, že jsem slevový kupon nechala doma. Tak jsem usoudila, že v záplavě dalších dárků si to šestnáctiměsíční nebožátko snad absence knížek nevšimne, a v knihkupectví utrácela až s kuponem po svátcích :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    QASHQAI: Muj syn ji doma obed klidne hodinu (dneska uz skoro dve), behem jednoho obeda zamatla 2 trika a pul misky skonci na zemi, neco i na zdi...Ve skolce maji deti snedeno do 15 minut a vraceji mi ho uplne cisteho a se snedenym jidlem...Byla jsem se tam nejdriv podivat, jak to funguje a vsichni ti cca dvouleti prtousove sedeli u stolecku a vzorne se ladovali, rikala jsem si, jak se tam ten nas asi naji...a voila, najednou mu to slo...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TERRYNKA: tak já i říkám ne, protože to už fakt nemáme kde skladovat, dokud nepředěláme pokojíček
    ale zároveň - zeptá-li se někdo, co koupit dětem za dárek, říkám: "Knížkou nic nezkazíš..."
    no a malá to vůbec vychytává, protože jak máme tolik oblečení a ostatních hraček, pod stromečkem jich dostala nejvíc :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Hned jak se Janek narodil, vyhlásila jsem, že na knížky pro něj bude, i kdyby nebylo na chleba. Kupuju mu je v průběhu roku kdykoliv nějakou chce nebo vidím nějakou, která se mi pro něj líbí, pod stromkem měl knih pět. Knihy (rozumné, přiměřené věku) jsou jedn az mála věcí, u které neříkám "ne", když se nějaké dožaduje.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MEDVED007: tak tomuhle doma knížky neříkáme :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    YENNEFER: my taky máme hafo knížek, po nás a tak, ale prostě tak nějak mi prijde normální, že děti v podstatě vždycky jako jeden z dárků nějakou knížku dostanou....obě třeba hrozně milujou různé vyplňovací úkolové nebo různé vystřihovací/samolepkové kde si oblékají nějaké princezny....což jsou oboje knížky "spotřebníů, které se po použití už můžou vyhodit...zejména teda ty úkoly, ale i samolepky nedrží donekonečna
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    tak my zatím moc knížek nekupujeme, ale to hlavně proto, že po mě i po manželovi je spousta jak pohádkových, dětských i encyklopedických knih a přijde mi zbytečné to kupovat podruhé :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RYBKA: + TERRYNKA: to je hodně drsný. to snad ani není možný, ne?
    rybka psala, že tchýně pracuje ve školce na praze 10 - skalce, myslela jsem, že tam nežijou vyloženě sociálně slabší lidi, u kterých by mě to ani neudivovalo, ale tahle...
    osobně neznám žádný děti, který by knížky nedostávaly, ale asi teda fakt existujou!
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    EDERA: To je podobně u nás, akorát já mám holku :) Mluví skoro od roka, chytrá jako opice, všechno ji zajímá, do všeho jde do hloubky, ale najíst se sama, nebo obléknout...katastrofa. Jak je to ve školce-pomáhá se s jídlem, nebo na to nejsou lidi a dítě nechají, ať se snaží jak umí? (V našem případě by si asi nabírala prázdné lžíce do pusy...:)) Bývá to podmínka pro přijetí, tak snad se to do léta naučí, i když je otázka, zda mi ji vůbec někde vezmou, když jsem doma s druhým malým miminem...
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: No, můj syn je zářným příkladem toho, že pokud Bůh někde přidá, jinde ubere. V jeho případě házel lopatou, když šlo o inteligenci, ale v praktických dovednostech potřebných pro každodení život mu dal tak sotva čajovou lžičku.:-) Nejspíš ho budeme muset oženit s nějakou Filipínkou, protože jinak nevím, kde sehnat trpělivou domácí ošetřovatelku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: V mém okolí taky, ale člověk se stýká většinou s lidma podobného založení, takže to není nic divného. V té školce/škole je to takový objektivnější vzorek. Co si pamatuju, když jsem ještě učila (2. stupeň), tak děti s knižníma dárkama byly ne ojedinělé, ale rozhodně v menšině...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: lucka byla vloni taky dost v šoku, když jim učitelka tvrdila, že Pluto je planeta, když je přeci léta ze seznamu planet vyřazená.....dceři tím padlo přesvedčení o neomylnosti učitelky :-)
    ale jinak jo, holky jsou v lecčem pro školu použitelnější :-)))

RYBKA: knížku dostalo jedno dítě ? :-O zjevně žiju v jiném vesmíru....rodiče v mém okolí dětem kupují knihy pravidelně a to nejen k ježíšku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam