• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    UNDERWORLD: Prostě může, jsou takoví lidé, kteří jsou hodně bohatí. Nezáviď.

EUCHENIE: na Praze 6 je takových zařízení několik, koneckonců oblast Dejvice-Hanspaulka-Bubeneč atd., to jsou bohaté čtvrti. Však nám tu bydlí i Kellner. ;-)

A dole v roztokách je slavná Riverside School, ta se vám o dítě postará od školky do 18 let, školné pouhých 300 000 ročně :-D
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    UNDERWORLD: mesicni plat jak koho (nez muj "plat" rozhodne), ale samo jsou lidi s vyssimi prijmy, kterym to problem nedela. kdyz jsem hledala jesle na pze 6, objevila jsem art nursery school neverland, 23k/mes. mit na to, malyho tam klido dam :) lec... :)
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    Znate bumblebee? Jak si nekdo muze dovolit skolku za 25000Kc mesicne? Zrejme je takovych lidi dost kdyz maji dokonce dve pobocky. Jenom ta skolka stoji vic nez mesicni plat. A jeste chteji nevratny registracni polatek 3000Kc. Uf.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    díky všem :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    FOXOVA: jeste k tomu, co vadi na odkladech - takovy ty bezny ucitelky na zakladkach nejsou vybaveny na to, ze tam obcas maji 16 lety a starsi vyrostky. Proste to s nima neumeji, vekove by tyto deti uz mely byt na strednich, kde ti ucitele preci jen uz spise vedi, jak na ne (ty prerostle deti).
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    LEPEK:
    LEPEK: "přechodné bydliště" už spoustu let neexistuje.
    Některé školky ale uznávají pro doložení toho, kde bydlíš, třeba nájemní smlouvu. Ale je jich skutečně málo.
    LILY
    LILY --- ---
    LEPEK: to mi neřekli. Já jsem se ve skutečnosti ptala, jeslti by stačilo něco jako čestné prohlášení, že tam bydlíme a odepsali mi tohle (takže jsem se už dál neptala, protože zatím ani žádné bydlení sehnané nemám).
    Ale zkus se optat v nějakém auditku o bydlení nebo v právní poradně.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    LILY: a řekli ti prosím, jak se dokazuje přechodné bydliště?
    LILY
    LILY --- ---
    LEPEK: psala jsem do jedné školky ohledně toho dotaz a odepsali, že jim stačí přechodné bydliště nebo když jim ukážeš nájemní smlouvu. Ale asi to je všude jinak.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MEDVED007: ja takhle rada ctu o pejskovi a kocicce :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    YENNEFER: pokud si z mého pohledu závadné knihy budou číst samostatně, tak nemám problém....ale JÁ to předčítat nebudu....když předčítám, tak sobecky krafám do toho co to bude, protože i já se u toho chci trochu bavit :-) miluju macha a šebestovou, když to čtu, tak úplně slyším Nárožného a děsně mě to baví :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LEPEK: znám několik lidí, kteří to udělali a nikdo to neřešil....prostě ukážeš při zápisu občanku....pak už nikdo občanku neřeší....nechala bych si pro jistotu trvalé bydliště do doby než dojde papír o přijetí a je to
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    LEPEK: já vidím hlavní problém v tom, někoho přesvědčit, aby ti ten trvalák u sebe schválil :-) jinak tedy abys pak nebyla zklamaná, že i přes to ti dítě nevezmou... a aby se potom na to nedívali jako na podvod, když hned po přihlášení najednou změníte adresy...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    YENNEFER: a myslíš, že to stačí fakt třeba na tři měsíce okolo přihlašování se do školky? logika mi dává, že by mohlo :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    LEPEK: trvalé bydliště je to, co máš v občance, takže pokud tě někdo, kdo bydlí u školky nechá u sebe zapsat na trvalák a ty si vyměníš občanku, pak to stačí
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    k přihlašování do školky mne zajímá jedna věc - TRVALÉ BYDLIŠTE V MĚSTSKÉ PRAŽSKÉ ČÁSTI STEJNÉ JAKO JE ŠKOLKA - máte někdo zkušenost?

stačí přechodné bydliště? jak by se prokazovalo? existuje vůbec ještě nějaká taková věc?

či myslíte, že stačí se přihlásit na tu určitou Prahu k někomu jen na třeba tři měsíce okolo přijímaček do školky??
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    YENNEFER: přesně, druhý díl Neználka se mi vždycky strašně líbil. :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ILLUZE: no jo, jen koza a kocour jsou trochu jiný obor, než tělíčko bez hlavičky, hlavička bez tělíčka... :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TERRYNKA: mamka tuhle vytáhla knížku o koze a kocourovi někdy z počátku minulého století - Ela ji miluje, ty obrázky jsou úžasné, příběhy srozumitelné, tak trochu na způsob Mikeše :)
    těším se, až vytaháme další...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TERRYNKA: já se vždycky jenom hrozně divím, co to v té knize je, když jsem to jako dítě nevnímala a nic takového si nepamatuju :-) takže soudím, že moje děti to budou mít stejně a bylo by škoda, kdybych nějaké knihy vyřadila jen proto, že je v nich několik *závadných* pasáží :-) jen jde o to, dostat se k nim v tom správném věku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam