• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TERRYNKA: starostlivosti paní učitelky bych využila...já se toho teda nikdy neodvážila, ale když jí to tak leží na srdci, tak bych jí vrazila kyblík s mazadlem ať kluka namaže tak 1-2x za den a budou spokojení všichni :-) já teda ve špatných ekzémových obdobích dycky bojuju s tím jak zajistit, abych dítě namazala aspoň 5x za den, když je do tří ve školce....

SUCUBIS: já tohle řešila s mladší dcerou , je narozená v lednu, byla i přijatá, ale do školky jí vzali opravdu až po těch narozeninách....do té doby byly ochotní ji tam mít na 5 dní v měsíci (což je v souladu se zákonem, že když je dítě dýl, tak bych přišla o mateřskou), nicméně já řešila, že bych případně pracovala i dřív a mateřské se vzdala, ale oni mi jí ani tak nechtěli pod tři roky vzít na víc než 5 dní v měsíci....nevím, jestli to je běžná praxe nebo jen výmysl ředitelky, ale u nás to tak bylo.....takže bych se školkou pro mladší než tříleté dítě s ohledem na práci moc nespoléhala...
    LILY
    LILY --- ---
    SUCUBIS: někde snad berou i 2,5leté, ale prý spíš na vesnicích. Jinak někde existují i jesle a jinak holt člověk musí zainvestovat na těch pár měsíců do soukromé. Případně si protáhnout o pár měsíců RD.
    Buď ráda, že nebydlíš třeba v Brně, to by ses strachovala, jeslti ti vezmou dítě čtyřleté.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    dobrý přehled kontaktů mateřských školek http://www.naseporodnice.cz/materske-skolky-ms.php
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LILY: neberou do skolky mladsi deti kdyz maji potrebne dovednosti ? nikde ? ja vim ze stresovat se tim dneska je proste blbost, ale hlave clovek neporuci :)
    LILY
    LILY --- ---
    SUCUBIS: tebe stresuje, jestli ti za dva roky vezmu dítě do školky? :)))
    To ti fakt nikdo neřekne, ale teoreticky by se ta situace měla pomalu zlepšovat. Ale do státní školky ti ho s největší pravděpodobností vezmou stejně až v září poté, co bude ty tři roky mít.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Poslední dva týdny mám chuť paní učitelce ve školce něco nehezkého udělat.
    Dnes a denně - "Paní H., Honzík má ošklivý ten ekzém....................."
    "Ano, já vím, bohužel, někdy je to v klidu, někdy to zlobí."
    "Ale on ho má ošklivý.....mažete ho? Fakt to má ošklivý, takový suchý. Drbe se............................"

Ne, ty náno pitomá. Nemažu, dítě krmím alergeny po lžících a aby si to jó užilo, mazlím ho struhadlem !! Grrr !!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    Zdravím - neví někdo jak moc je reálné, aby mi vzali dítě do skolky v Nuslích ? rodičák mi bude končit 3 měsíce před jeho 3. manorezinama (ty má v dubnu - teda za 2 roky) ... nějak mě to stresuje už dneska
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOFI: Já Ti nevím - prudila jsem místostarostu pro školství velmi usilovně a mj. i díky tomu ledacos začalo fungovat.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    EDERA: co jedinec může udělat, než napsat, zavolat, stěžovat si... ale to moc nepomáhá.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    taky jsem měla problém s umístěním děti do školky a moje zkušenost je, že když člověk prudí na městské části, tak tím nic nezkazí....minimálně si ho zapamatujou a když se někde přeci jen najde místo, tak dají vědět spíš prudičům než těm, kteří trpně rozhodnutí přijmou....
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOFI: Což si řeknou všichni a nikdo nic neudělá. Pak se ovšem nelze divit, že se taky nic nezmění.:-P
    LILY
    LILY --- ---
    ZOFI: já bych prodloužila o rok rodičovskou dovolenou a dala bych rodičům adekvátní dávky, když nemají, kam děti umístit, ale to je jen takové scifi :)
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: v Brně je jiný systém než v Praze..
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    YENNEFER: a co jiného navrhuješ, při těch počtech dětí, co v Brně je nepřijatých ( 2200 míst a jednou tolik nepřijatých). Jak to řešit? Ředitelky do systému zasahovat nEmohou
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ZOFI: opravdu tomu věříš? :-)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    YENNEFER: ale co s tím? Takhle se apon pohlídá, aby je nepředběhlo dítě mladší, kde rodič zasponzoroval školku nebo paní ředitelku..
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ZOFI: takže rodiče budou lítat jak šílenci a na stížnosti jim nezbyde čas, to bude prima :-)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    YENNEFER:
    takhle to taky bylo dřív (mám známou ředitelku mš...) že se sešli a domluvili, ale ted chybí jednou tolik míst kolik je třeba na celém Brně a rodiče se rozčilovali,ztěžovali a podpláceli... takže z toho nakonec vzešlo tohle... místo nových školek a míst.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ZOFI: to je tedy celkem zoufalý systém...

QUAACA: tady na čtyřce se ředitelky jednotlivých školek po zápisu schází, nějak konzultují přihlášené děti a mě volali z té školky, kam jsem syna hlásili, že sice nás neberou, ale o kus dál, že místo je a pokud mám zájem, bude naše :-) z toho důvodu i ty duplicitní přihlášky v rámci jednoho obvodu vyřazují
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    EDERA: jeden člověk asi nic neprosadí
    Momentálně tlačíme na naši MČ, aby otevřela školku pro 100 dětí, kterou slíbila starostka. Psala to už v prosinci i do novin, že mš bude otevřena, ale nic se neděje.Zatím nikdo ten dům, kterej je potřeba celej opravit, zařídit a vybavit zahradu neopravuje a po telefonátech na školství MČ jsme se dověděli, že teprve probíhá výběrové řízení na st. firmu! A je konec unora. Ale mluví se o tom už od října! Už dnes dle el.zápisu do MŠ bude na Brno severu nepřjato již 270 dětí. I když se nová školka otevře, bude i tak nepřijatých hodně dětí :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam