• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ZOFI: rosím se, co zase bude po přihlášení...

minulý týden jsme se s kamarádkou dozvěděly, že se uvolní od března 2 místa ve školce - naše děti mají 4,5 roku, zkusily jsme tam zavolat...
    no a co se nedozvíme... není nárok - do školky se dodatečně (?) přihlásily další 4 přistěhované děti, které musí školka vzít, protože jsou v předškolním věku

zvláštní... v předchozích letech nám bylo řečeno, že pokud dítě nepřihlásíme v konkrétním termínu, není již šance, aby se dítě do školky dostalo až do další uzávěrky přihlášek
    navíc - teď se již nehraje na "předškolní věk", školka nemá povinnost přijmout 5leté děti

západní Čechy zdraví Brno...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZOFI: tak to je děsný.....ale kdo za to může....zastupitelé v obcích, nikdo jiný !!!!
    LILY
    LILY --- ---
    ZOFI: to víš, v Brně je tak krásně, že se tam všichni odstěhovali a teď tam plodí děti. :) Tak to já jim tu přihlášku snad ani dávat nebudu. Stejně bych tam musela odjet ze semináře, který mám v té době mimo Brno..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZOFI: zoufalý:-(
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    Tak nám v Brně včera skončilo elekr. přihlašování dětí do mš.
    Na 2 206 volných míst v Brně se přihlásilo (rodným číslem) 4 956 dětí, tedy 2 750 jich zůstane bez místa!
    4. a 5.3. si mohou tuto přihlášku rodiče okopírovat a podat na jakoukoli mš, v jakémkoli počtu, ale k čemu to je, když tolik míst chybí? Dostanou se nejmladší 4letí..
    V naší MČ je to nejhorší - ač máme 17 školek je na 270 volných míst, 622 vydaných přihlášek, tedy 355 dětí se na Brno severu do MŠ nedostane. Je to horší, než loni :-(
    Jsou ještě někde podobné problémy? Nebo je to problém speciálně jen města Brna?
    Seznam městských částí | Zápis do mateřských škol ve městě Brně
    http://zapisdoms.brno.cz/mestske-casti?order=nurseries_sum_pupils&sort=desc
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MARKYSHA: jsou dva druhy a jeden nakažlivý je a druhý není, což by měl očař poznat :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TUTIK: vzhledem k tomu, že očař na výslovnou otázku odpověděl, že školku klidně, pokud bude zajištěný to kapání do očí, usoudila jsem, že o jeho slovech nebudu pochybovat, páč paragraf by se mi zrovna tehdy extrémně nehodil
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    prosim mate , nebo vite o nekom kdo ma dite v pripravnym rocniku ZS? chtela bych vedet jak presne tam probiha den zda je v te tride opravdu vyssi koncentrace deti s poruchami chovani, reci a pod. /pro ktere je tato trida primarne urcena/ nebo jsou tam i deti nadany a pod.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MARKYSHA: Asi jo. :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TUTIK: nakažlivé? O tom nic nevím, já ho mám každou chvíli a nikdy ho nikdo nikde nechytil. Nepleteš si to se zánětem spojivek?
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: s jecnym zrnem chodil do skolky? To je ale dost nakazlive, ne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: nusle jsou dobré, tam bydlela kamarádka a zářijovou i únorovou holčičku jí vzali přesně od třetích narozenin.
    LILY
    LILY --- ---
    IBERIA: to jsme se musely těsně minout. Dostala jsem pořadové číslo 11. :) A taky tu informaci, že jí přišli hlavně čtyřleťáci, o nichž by prý předpokládala, že už někde ve školce jsou..
    EDERA
    EDERA --- ---
    IBERIA: Tak jestli jsi v situaci, kdy to nemusíš řešit, tak to potom chápu, že chceš radši počkat.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    EDERA: nebyly, pro me bude lepsi varianta pockat si na dobrou skolku nez ji dat nekam, kde o tom nejsem tak uplne presvedcena. Kdyztak zacleneni do kolektivu vyresime par dopoledny jinde. Par tipu uz mam.
    EDERA
    EDERA --- ---
    IBERIA: A jinde jste nebyli? Tyhle dvě školky jsou přístupem asi nejlepší na obvodě, takže celkem logicky se tam hromadí i čtyřleťáci, co třeba první rok strávili jinde.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    EDERA: dneska tam jdeme a vcera v Perunce pani reditelka take nevypadala moc nadejne - prislo pry pro ni prekvapive hodne ctyrletaku (a to jsme byli zatim asi desati)... Uvidime.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIDORKA:
    IBERIA: Tak jsem včera koukala, že do Milíčáku letos opravdu budou brát jen 12 dětí, z toho šest míst připadá na sourozence dětí, které už tam jsou. To fakt není nic moc. Ale je to dané tím, že vloni odešli všichni školáci, nezůstal nikdo s odkladem a nabrali celou třídu tříletých.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MEDVED007: No, proto říkám, že se vztekám jen v duchu :-) Je mi jasné, že mazáním jdou nad rámec svých povinností. Ale i tak mě točí ten vyčítavý tón, naznačující, že snad něco zanedbávám či synovi struhadlovitost způsobuji schválně. On už se umí mazat sám, takže učitelce zahlásí, že si jde do šatny pro krém a hryzající místa si omatlá samostatně.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: u nás ve školce se "nemocné dítě do školky nepatří" nevztahovalo na chroniku, takže pančelka tam není od toho, aby podávala kapky na kašel, ale léky užívané kvůli potravinové alergii synovi celé ty dva roky denně před obědem dávali.
    a když měl ječné zrno a mělo se mu kapat do oka několikrát denně, tak se s nimi taky dalo domluvit, že jednu dávku mu kolem spinkání kápnou... ale to už, uznávám, bylo nad rámec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam