• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: u nás ve školce se "nemocné dítě do školky nepatří" nevztahovalo na chroniku, takže pančelka tam není od toho, aby podávala kapky na kašel, ale léky užívané kvůli potravinové alergii synovi celé ty dva roky denně před obědem dávali.
    a když měl ječné zrno a mělo se mu kapat do oka několikrát denně, tak se s nimi taky dalo domluvit, že jednu dávku mu kolem spinkání kápnou... ale to už, uznávám, bylo nad rámec.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TERRYNKA: tak to buď ráda, že je tak hodná....mě bylo dycky velmi jasně naznačeno, že nemocné děti do školky nepatří....grrr...a že oni tam nejsou od toho, aby někoho nějak léčili.....
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MEDVED007: Ona ho maže - tubu s krémem s sebou Janek táhl už předloni při nástupu do školky. Bez toho to prostě nejde. To je ten důvod, proč si věty o líbání řitního otvoru pouze myslím a nesděluji je paní učitelce. Aby ho mazat nepřestala, je mi jasné, že tohle v popisu práce nemá. Ale i tak mě točí ten obžalobný tón, kterým mi sděluje, že synek má momentálně ekzém rozjetý do podoby preterminálního stadia lepry.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TERRYNKA: starostlivosti paní učitelky bych využila...já se toho teda nikdy neodvážila, ale když jí to tak leží na srdci, tak bych jí vrazila kyblík s mazadlem ať kluka namaže tak 1-2x za den a budou spokojení všichni :-) já teda ve špatných ekzémových obdobích dycky bojuju s tím jak zajistit, abych dítě namazala aspoň 5x za den, když je do tří ve školce....

SUCUBIS: já tohle řešila s mladší dcerou , je narozená v lednu, byla i přijatá, ale do školky jí vzali opravdu až po těch narozeninách....do té doby byly ochotní ji tam mít na 5 dní v měsíci (což je v souladu se zákonem, že když je dítě dýl, tak bych přišla o mateřskou), nicméně já řešila, že bych případně pracovala i dřív a mateřské se vzdala, ale oni mi jí ani tak nechtěli pod tři roky vzít na víc než 5 dní v měsíci....nevím, jestli to je běžná praxe nebo jen výmysl ředitelky, ale u nás to tak bylo.....takže bych se školkou pro mladší než tříleté dítě s ohledem na práci moc nespoléhala...
    LILY
    LILY --- ---
    SUCUBIS: někde snad berou i 2,5leté, ale prý spíš na vesnicích. Jinak někde existují i jesle a jinak holt člověk musí zainvestovat na těch pár měsíců do soukromé. Případně si protáhnout o pár měsíců RD.
    Buď ráda, že nebydlíš třeba v Brně, to by ses strachovala, jeslti ti vezmou dítě čtyřleté.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    dobrý přehled kontaktů mateřských školek http://www.naseporodnice.cz/materske-skolky-ms.php
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LILY: neberou do skolky mladsi deti kdyz maji potrebne dovednosti ? nikde ? ja vim ze stresovat se tim dneska je proste blbost, ale hlave clovek neporuci :)
    LILY
    LILY --- ---
    SUCUBIS: tebe stresuje, jestli ti za dva roky vezmu dítě do školky? :)))
    To ti fakt nikdo neřekne, ale teoreticky by se ta situace měla pomalu zlepšovat. Ale do státní školky ti ho s největší pravděpodobností vezmou stejně až v září poté, co bude ty tři roky mít.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Poslední dva týdny mám chuť paní učitelce ve školce něco nehezkého udělat.
    Dnes a denně - "Paní H., Honzík má ošklivý ten ekzém....................."
    "Ano, já vím, bohužel, někdy je to v klidu, někdy to zlobí."
    "Ale on ho má ošklivý.....mažete ho? Fakt to má ošklivý, takový suchý. Drbe se............................"

Ne, ty náno pitomá. Nemažu, dítě krmím alergeny po lžících a aby si to jó užilo, mazlím ho struhadlem !! Grrr !!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    Zdravím - neví někdo jak moc je reálné, aby mi vzali dítě do skolky v Nuslích ? rodičák mi bude končit 3 měsíce před jeho 3. manorezinama (ty má v dubnu - teda za 2 roky) ... nějak mě to stresuje už dneska
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOFI: Já Ti nevím - prudila jsem místostarostu pro školství velmi usilovně a mj. i díky tomu ledacos začalo fungovat.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    EDERA: co jedinec může udělat, než napsat, zavolat, stěžovat si... ale to moc nepomáhá.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    taky jsem měla problém s umístěním děti do školky a moje zkušenost je, že když člověk prudí na městské části, tak tím nic nezkazí....minimálně si ho zapamatujou a když se někde přeci jen najde místo, tak dají vědět spíš prudičům než těm, kteří trpně rozhodnutí přijmou....
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOFI: Což si řeknou všichni a nikdo nic neudělá. Pak se ovšem nelze divit, že se taky nic nezmění.:-P
    LILY
    LILY --- ---
    ZOFI: já bych prodloužila o rok rodičovskou dovolenou a dala bych rodičům adekvátní dávky, když nemají, kam děti umístit, ale to je jen takové scifi :)
    LILY
    LILY --- ---
    QUAACA: v Brně je jiný systém než v Praze..
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    YENNEFER: a co jiného navrhuješ, při těch počtech dětí, co v Brně je nepřijatých ( 2200 míst a jednou tolik nepřijatých). Jak to řešit? Ředitelky do systému zasahovat nEmohou
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ZOFI: opravdu tomu věříš? :-)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    YENNEFER: ale co s tím? Takhle se apon pohlídá, aby je nepředběhlo dítě mladší, kde rodič zasponzoroval školku nebo paní ředitelku..
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ZOFI: takže rodiče budou lítat jak šílenci a na stížnosti jim nezbyde čas, to bude prima :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam