• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Nikdo netvrdí, že to není vnímáno negativně. Ale prostě nejsou páky. Nemůžeš vyhodit učitelku proto, že má nemocný děti. Ze zákona má nárok na OČR. Častá absence není důvod pro výpověď. Na druhou stranu jednak je většinou možné, aby učitelka posílala přípravy a úkoly, takže suplující jde do hodiny s papírem, co maj děti dělat, a druhak to všichni vnímají jako dočasné omezení. Nejhorší to může být jen pár let, pak děti povyrostou a můžou stonat doma bez dozoru, taky pak už nestonají tak často. A takovýhle ženský bejvaj snaživý a loajální zaměstnankyně, když vidí, že jim škola vychází vstříc, maj tendence se revanšovat (dělaj třeba nějaký akce navíc apod.)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    QASHQAI: nase doktorka je taky proti skolce (J. nastupuje od zitrka na pravidelne dve dopoledne v tydnu), uvidíme, jak se jeji prognozy vyplni. Pocitam, ze bude nemocnejsi, ale snad to nebude zas az takova hruza...Jak mu jinak doprat detsky kolektiv bez nasledku? Říkám si, ze kdybych ho brala do mateřských center, musim s sebou tahat i mladšího a ten by tam mohl chytit i to, co by třeba starsi nechytil a domu nepritahl. Nehlede na to, ze se svoji imunitou bych toho tam nejvic pochytala ja...
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MEDVED007: hele já si fakt nemohu stěžovat, dokonce se mi nabízej.... asi je to i tím celkove víc kladným vztahem k detem:-) ovšem nevím jak je to v jiných školách.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FOXOVA: zrovna ve školství bych myslela, že když musí za kolegyni věky věků někdo suplovat, tak je to vnímáno dost negativně....v kanceláři se dá ta práce tak nějak rozhodit mezi víc lidí, chvíli odložit nebo dát na home office, ve školství je tohle utopie :-(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FOXOVA: Ano :-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    RYBKA:
    RYBKA: navic jsi-li stale ve skolstvi, tak tam je to taky jinak chapano. Aspon ja mam velmi tolerantni kolegyne a reditelku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: V soukromé firmě možná, ve státním těžko. Vím, jaký byl problém zbavit se opravdu neschopné kolegyně, která dělala průser za průserem.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    EVIANAIVE: to jsem se přesně chtěla zeptat.
    VALENTINA: No a já mám babičku pracující ještě x let a druhá je v cizině, takže to bude taky zajímavý, až se po mateřský vrátím-ještě než jsem otěhotněla poprvé tak se v práci celkově dost nelibě k rodičovství stavěli :(
    MEDVED007: přesně, mojí známou také kdysi zaměstnavatel vyhodil, když byl její malej pořád nemocnej...:( nakonec to prý nebylo kvůli absenci, ale proto, že se tam dělalo do šesti a dál a její denní odchody již v půl páté kvůli školce byly neakceptovatelné...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QASHQAI: zase na druhou stranu' když si to odmarodí teď' lepší než by SIS musela pořad brát OČR, ne? Stejně tomu neutečeš.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: šéf s tím nic neudělá ? to si nemyslím....když ho budeš hodně krkat, tak tě prostě vyhodí....nebyla bys první ani poslední....ano, není to fér, ale bohužel to je realita....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EVIANAIVE: Jsem doma s druhým děckem, takže mě to netrápí. Až nastoupím do práce, bude to blbý, šéf může zuřit, ale nic s tím neudělá. Kolegyně měla děti taky pořád na hromadě, ale byla s nima sama, nešlo to jinak. Holt se za ni suplovalo. Vzhledem k propastnému rozdílu mého a mužova příjmu vůbec nehrozí, že by s dětma zůstal doma on.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    EVIANAIVE: Já mám velké štěstí, že můj šéf je v tomhle naprosto ok. Loni jsem měla dvě ošetřovačky, letos jednu a nebyl v tom žádný problém. Vysvětluju si to tím, že má dvouletého syna a velkou empatii.)

Jinak dcera byla nemocná kolem zimy, ale to si myslím, že by byla stejně, jen je blbý, že dítě se uzdraví a jde do školky, kde to oslabené nemocí chytne zas. Velmi doporučuju nechat úplně douzdravit včetně několika klidových dní, kdy už je zdravé - vyplatí se to.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EVIANAIVE: řeknu ti to upřímně, nemít babičku, tak jsem na dlažbě, bo syn je doma každou chvíli a můj zaměstnavatel časté absence netoleruje.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: já měla dvojí kliku...jednak děti marodily celkem málo, ale pro zaměstnavatele je to i tak dost, ten to neporovnává s tím, že ostatní děti jsou na hromadě furt :-) a druhak jsem měla dohodu, že v případě kratších nemocí můžu být doma na home office a totéž má v práci manžel...takže my to dycky pytlíkovali tak, že jsem byla s dětma den dva já, pak den dva manžel a tak nějak se to překlepalo...za dva roky v práci jsem si brala ošetřovačku jen jednou, když už to bylo po několikáté v krátké době a bylo mi to blbý.....
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    QASHQAI: asi jak které dítě, ale spíš bych s tou nemocností počítala. Dcera šla teda do školky ve 3,5 a určitě první půl rok byla víc nemocná, než obvykle, do školky ale chodila ráda a těšila se tam. Naopak syn, ten kdyby mohl, tak je doma, neprotestuje, když má jít, ale kdyby si mohl vybrat, tak je radši doma. Já bych to zkusila, když uvidíš, že je hodně nemocná nebo že to špatně snáší, tak si vždycky můžeš ještě rok nechat doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: řekla bych, že velká nemocnost v prvním roce je spíš obvyklá než neobvyklá...naše holky tím netrpěly...starší šla do školky ve 4,5 a to už je imunita zas o něco zralejší a je fakt odolná a mladší už od ní před nástupem nachytala různé choroby, protože úplně se tomu samozřejmě nevyhnula....tak si to aspoň zdůvodňuju....ale jsou spíš vyjimečné...proto ti to asi taky ta sestra rozmlouvala....já to viděla u holek jasně, luca přinesla ze školky nějaký bacil, měla dva dny rýmičku a dobrý, zuza to dostala a měla týden vysoké horečky :-( tím vůbec neříkám, že to nemáš zkusit, třeba to bude dobrý a ono otužit to mladší má taky něco do sebe, při nástupu do práce se to dost hodí :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    QASHQAI: Naše byla nejdýl v kuse ve školce 3 týdny, většinou vydrží tak dva a pak je týden až dva doma. Ale imunitu má lehounce sníženou, je poměrně chytlavá, takže taky není úplně směrodatná.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: Ty brďo, to zdraví mi vadí asi nejvíc, nejvíc mě nahlodává...:( Maruška má doposud imunitu výtečnou, ještě de facto nebyla nemocná, když nepočítám menší nudlování pár dní...To jsme byli s mužem už oba dost nemocný v její přítomnosti a zvládla to bez újmy. Aby ta školka pak neztrácela efekt-chci jí tam dát pro kolektiv a jiné a nakonec (jak píšeš) může většinu měsíce promarodit, to by bylo teda na houby...Vy, kterým už chodí děti do školek - opravdu jsou vaše děti pořád nemocné? Já jsem chodila už do jeslí a tam jsem prý byla marod furt, ale jakmile jsem pak šla do školky, tak tam prý vůbec - už jsem byla otužilá :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MEDVED007: malý nastupoval do školky v lednu,takže jsem byla sama matka ve školce.já se tam teda spíš vnutila z důvodu,že malý moc nemluvil(rozumněli jen domácí tým) a nechtěla jsem ho hodit do vody,navíc zrovna vyšlo,že učitelka v té době byla na děti sama,hledali další učitelku,tak by neměla ani čas se mu věnovat (to jsem se teda dozvěděla později).Malý to snášel dobře,tak chodil na dopoledne.. kdyby reagoval jinak,vzala bych ho..
    Byl tam třeba chlapeček,co od rána do odpoledne jen brečel,že chce maminku a pár dnů/tydnů to prý trvalo,říkala učitelka a maminka na to kašlala..ani po obědě ho nevzala a to snad prý byla doma. Takové jednání taky nechápu,ale školka s tím nic nemůže,snad jen doporučit!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: jako vyložme si karty na stůl...i pro tebe bude starší dítko ve školce přínosem...i pro mladšího sourozence.....jestli pro čerstvě tříletou dceru, to bych nechala na praxi....třeba to pro ní bude super a bude školku milovat, ale bude z měsíce týden zdravá...nebo se jí to líbit nebude, podle mě tohle jde předem dost špatně odhadnout.....ale každopádně když se to sejde , tak to je dobré !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam