• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    QASHQAI: asi jak které dítě, ale spíš bych s tou nemocností počítala. Dcera šla teda do školky ve 3,5 a určitě první půl rok byla víc nemocná, než obvykle, do školky ale chodila ráda a těšila se tam. Naopak syn, ten kdyby mohl, tak je doma, neprotestuje, když má jít, ale kdyby si mohl vybrat, tak je radši doma. Já bych to zkusila, když uvidíš, že je hodně nemocná nebo že to špatně snáší, tak si vždycky můžeš ještě rok nechat doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: řekla bych, že velká nemocnost v prvním roce je spíš obvyklá než neobvyklá...naše holky tím netrpěly...starší šla do školky ve 4,5 a to už je imunita zas o něco zralejší a je fakt odolná a mladší už od ní před nástupem nachytala různé choroby, protože úplně se tomu samozřejmě nevyhnula....tak si to aspoň zdůvodňuju....ale jsou spíš vyjimečné...proto ti to asi taky ta sestra rozmlouvala....já to viděla u holek jasně, luca přinesla ze školky nějaký bacil, měla dva dny rýmičku a dobrý, zuza to dostala a měla týden vysoké horečky :-( tím vůbec neříkám, že to nemáš zkusit, třeba to bude dobrý a ono otužit to mladší má taky něco do sebe, při nástupu do práce se to dost hodí :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    QASHQAI: Naše byla nejdýl v kuse ve školce 3 týdny, většinou vydrží tak dva a pak je týden až dva doma. Ale imunitu má lehounce sníženou, je poměrně chytlavá, takže taky není úplně směrodatná.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: Ty brďo, to zdraví mi vadí asi nejvíc, nejvíc mě nahlodává...:( Maruška má doposud imunitu výtečnou, ještě de facto nebyla nemocná, když nepočítám menší nudlování pár dní...To jsme byli s mužem už oba dost nemocný v její přítomnosti a zvládla to bez újmy. Aby ta školka pak neztrácela efekt-chci jí tam dát pro kolektiv a jiné a nakonec (jak píšeš) může většinu měsíce promarodit, to by bylo teda na houby...Vy, kterým už chodí děti do školek - opravdu jsou vaše děti pořád nemocné? Já jsem chodila už do jeslí a tam jsem prý byla marod furt, ale jakmile jsem pak šla do školky, tak tam prý vůbec - už jsem byla otužilá :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MEDVED007: malý nastupoval do školky v lednu,takže jsem byla sama matka ve školce.já se tam teda spíš vnutila z důvodu,že malý moc nemluvil(rozumněli jen domácí tým) a nechtěla jsem ho hodit do vody,navíc zrovna vyšlo,že učitelka v té době byla na děti sama,hledali další učitelku,tak by neměla ani čas se mu věnovat (to jsem se teda dozvěděla později).Malý to snášel dobře,tak chodil na dopoledne.. kdyby reagoval jinak,vzala bych ho..
    Byl tam třeba chlapeček,co od rána do odpoledne jen brečel,že chce maminku a pár dnů/tydnů to prý trvalo,říkala učitelka a maminka na to kašlala..ani po obědě ho nevzala a to snad prý byla doma. Takové jednání taky nechápu,ale školka s tím nic nemůže,snad jen doporučit!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: jako vyložme si karty na stůl...i pro tebe bude starší dítko ve školce přínosem...i pro mladšího sourozence.....jestli pro čerstvě tříletou dceru, to bych nechala na praxi....třeba to pro ní bude super a bude školku milovat, ale bude z měsíce týden zdravá...nebo se jí to líbit nebude, podle mě tohle jde předem dost špatně odhadnout.....ale každopádně když se to sejde , tak to je dobré !
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já nevím, mě tohle zvykání na školku s rodiči přijde jako divný koncept...taky mi nabízeli, že bych tam s dětma byla....ale jednak to byla pro starší dceru už druhá školka (v první to nechtěli, protože to byla školka nová a kdyby se jim tam nakýblovalo naráz 25 rodičů, tak to asi neustojí) a mladší dcera tam měla ségru....navíc já už byla v práci....ale i tak mi to přijde divné....děti byly srozumněné s tím, že školka je pro děti a rodiče tam nechodí, tak proč jim svou přítomností motat hlavu....myslím, že tyhle psychologické hrátky jsou někdy spíš na škodu....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LILY: tak vždy je to kus od kusu jiné :) tak jako u všeho. Pokud to ale dítě zvládne,a je místo ve školce,proč ne!Malý nejprve chodil na dopoledne a já tam s ním 2dny mohla být na začátku,tak jsem mu tam "pomohla najít",co kde mají. Jsem za to ráda.
    LILY
    LILY --- ---
    Záleží na povaze dítěte. Šoupnout teď do školky moje (za týden) tříleté dítě, tak bude mít trauma jak hrom. Společnost dětí nemusí, stačí mu bohatě jednou týdně hodina cvičení s dětmi, kam ho dostanu bez použití násilí jen díky tomu, že si oblíbil paní, co to vede.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Já teda taky vidím bytí ve školce jako přinos pro dítě. Pracuju na půl uvazku a malý (3,5) chodí do školky už rok na celé dny,i přesto že někdy mám volno celý den. Zbytečně bych mu v tom dělala zmatky,kdy se chodí domů a kdy spí. Naučí se tam,jak se chovat v kolektivu,což mu doma moc nemůžu dopřát,učitelky pořád něco vymýšlejí,doma bysme seděli jen u vláčků a blikacích aut. Když byl doma 3 týdny,tak ten konec už byl fakt o nervy. Bylo na něm vidět,že potřebuje ty děcka a den ve školce a byl jako vyměněný. Do školky ženeme ráno,doufá že tam bude první,odpoledne ho odtamtud nemůžu dostat. :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    QASHQAI: Takové debaty vedu s jednou svou kamarádkou :-) Taky nechápe, proč dávám dceru do školky, když je pak co 14 dní nemocná. ALe to je jediné mínus, jinak v té školce vidím samé přínosy a prostě nám to za to pořád stojí. Dcera dělá neuvěřitelné pokroky, hrozně ji to motivuje a posouvá dopředu. Chodí tam ráda, dopo si tam užije s dětma, odpo jsme spolu, takže ani o kontakt se mnou nepřichází. Navíc paní učitelky maj nápady a materiály, kterým se nám doma nedostává, takže se jí tam rozšiřuje obzor (a mně taky) :-)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    tyjo, hele zase z toho nedělejte něco, bez čeho se nedá žít ... já do školky nechodila, právě kvůli mladší ségře, se kterou máma byla doma. A nemyslím, že by to na mě zanechalo nějaké sociální šrámy - do školy jsem se pak moc těšila a problémy neměla. Rozvíjet se a nasávat další podněty může dítě klidně i bez školky, řekla bych.
    Tedy neznamená to, že nedoufám, že mi 3.5 letého do školky vezmou. Ale neberu to jako věc čistě pro něj, myslím, že tam aspoň ze začátku zrovna on šťastný nebude (stejně, jako by tam třeba nebyl šťastný v 5ti letech). Někdo je společenštější už v dětském věku a někdo není ... nemyslím, že by v tom školka hrála nějakou zásadní úlohu.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    TUTIK: 3 jí budou 1.srpna. No právě, když je navíc dlouho jen se mnou a muž např. pracuje i víkendy, tak pak je až chorobně fixovaná a nemůžu pomalu ani na WC...Musí se to i tou školkou odmajzlíkovat :)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    QASHQAI: A kolik je dceri? Presne jak pises - dite potrebuje se rozvijet, dalsi podnety, kamarady... Ja ted zacala davat dceru (2 roky 4 mesice) do mistni 'miniskolky', na dve dopoledne v tydnu a je tam tak spokojena!
    Krom toho, podle me, cim driv si dite zacne zvykat na skolku, kolektiv deti a hlavne na to, byt chvili bez rodicu, tim lip.
    Pak to snad neskonci tak, ze petilety kluk (ktery se nedostal do skolky, takze je porad doma s rodici) neni schopny (a uz pres rok a pul si 'zvyka') byt dve hodiny mezi detmi bez rodicu a tatinek s nim musi zustavat, aby nebrecel a aby si zvykl... :-/

Skolka je pro deti, aby mely moznost byt v kolektivu, vyvijet se, ucit se nove veci.. neni to hlidaci zarizeni a sestru neposlouchej!
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    EVIANAIVE: Taky že jo, akorát mě to jen v tu chvíli docela naštvalo.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Tak mám první pozitivní zprávy ohledně zápisů. Byla jsem se podívat do jedné pěkné školy, nedaleko bydliště, mají tam krásný prostorný plac na hraní s hodně zeleně a celkově ta zahrada působí moc příjemně. Paní ředitelka sympatická osoba, ptala jsem se na to trvalé bydliště a ona řekla, že je to fuk. Když prý bydlíme tady v okolí, mám napsat adresu současnou, i když není trvalá. Mc mě to potěšilo. Po příchodu domů mi majitel bytu odpověděl na mail na můj dotaz ohledně zařízení trvalého pobytu pro moje děti a také jsem byla nadšená, protože to prý udělá, udělá se dodatek k nájemní smlouvě a společně půjdem na matriku. Když se budem stěhovat, zas se odhlásíme. Takže mám velkou radost. Ale protože po smíchu obyčejně příjde pláč, u paní dr. jsem dostala sprchu od sestry, která na mě koukala skoro jako na tyrana, když chci holku dát do školky! Ptala se: "Proč PROBOHA? Vždyť vám bude domů nosit bacily a nakazí brášku...Je přeci tak HODNÁ (ach jo, že je hodná, to ji mám proto držet izolovanou doma? ) PROČ jí tam chcete dávat? Prosím vás, zvažte to...."No já jsem šla do mdlob. Přeci i když jsem doma s mladším dítětem, tak dítě se prostě vyvíjí a potřebuje už kolektiv dětí, zařadit se, plno věcí se naučit (sama jíst, snažit se napodobovat starší v oblékání atd...)Navíc pořád doma s mámou a malým miminem...Už se doma začíná chvílema nudit. Venku když potká školku někde na hřišti, přimísí se tam k nim a je jak v jiným světě, řádí, je prostě šťastná...:)
    No když jsem si pak šla později pro to potvrzení, tak na mě sestra hodila takovej dost hnusnej pohled se slovy:"Ach jo, tak jste si to teda nerozmyslela???"
    Myslím, že plusů na školce je prostě víc než mínusů, ať si sestra myslí co chce.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MARKYSHA: oni tam taky právě teď přihlásili syna. vzali ho, tak můžu poskytnout reference, ale nejdřív až v září
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: No pro jistotu, kdyby mi jí tady nevzali, tak aby byla aspoň v řadě na příští rok na té dvojce, kde by mi ji už museli vzít ve 4 letech, ne?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: a proč teda dáváš přihlášku na prahu 2, když je to pro tebe hodina MHD ? já myslím, že na Praze 11, máš šanci dobrou....je to tam relativně v pohodě, protože se fakt snaží a otevírají nové třídy nebo posouvají předškoláky do škol
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QASHQAI: a ta švagrová uspěla? Přijde mi, že u nás v okolí je těch školek dost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam