FIFI: jenže ty to řešíš, kdežto dneska to matky neřeší, protože "to dělá každý". Takže zatímco ty to jako problém vnímáš, tak matky dnešních prvňáků ne.
To, jestli to problém je nebo není, se ukáže za těch patnáct let - podle mě, z důvodů, které uvádíš, to problém je, ale sama s tím nic nenadělám, a bohužel se mi může stát, že budu donucena "jít s proudem" - sice zatím to vypadá, že Pavel bude na svůj věk velký, tak tohle se taky může zlomit a poslat "podměrečného sotva šestiletého ťunťu" mezi samé velké skoro osmileté děti taky mohlo být o hubu.
Navíc už teď jsou legislativní tendence přesunout nástup do první třídy až na ukončený sedmý rok - zase, já s tím nesouhlasím, ale těžko s tím něco udělám, krom toho, že můžu psát petice.
A v okamžiku, kdy tedy všechny děti půjdou do školy v sedmi, se holt bude muset přizpůsobit celý systém - ano, bude normální, že budeš mít doma "děťátko" do šestadvaceti, protože do školy v sedmi, na střední v 15, maturita v 19, 4+2 (bakalář + magistr) roky na vysoké plus jeden rok se někde nabere na zdravotních problémech, studijní stáži nebo rozkladu studia. A žádnej rodič na tom nebude líp..