• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    FIFI
    FIFI --- ---
    FOXOVA: no jamyslim, ze tech variant plinovych deti je ovsem plno. Napr. dite, ktera ma plinu pouze na odpoledni spani a spani v noci, curani ho pri spanku neprobere. Naopak v bdelem stavu se dite nepocura nikdy.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MEDVED007: ja ve skolce ucila, bylo tam par plinovych deti, asi 5 z 15, na deti byla jedna ucitelka, a ver ze prebalovat 5 deti 2x za den je dost divocina.
    1/ to neni jen 2x za den a po kudd ano, mas to i s prevlikanim.
    2/ detem se musis porad venovat, pripravovat jidlo, postylky a program... a kdyz ti behem programu, napriklad malovani vodovakami, prijde dite rict ze je skrz, nechas ostatni deti na pospas a venujes se pouze tomu jednomu a ver ze to netrva jen minutku
    3/ vychazky a vylety- jedes do divadla a mas sebou tasku plnou prebalovacich potreb pro 5 deti. Des.
    kdyz se diteti chce na vychazce, popadnu ho a vycuram nekde kde to jde, pripadne to zvladne i samo, ale nevim, jak na ulici budu resit prebalovani ditete, zvlast, kdyz mam kolem sebe dalsich 14 deti. ...

POkud se jedna o skolku s detmi mladsich 3 let, tak prosim, ale jinak jsem taky pro to, aby uz bylo bez plen:]

A jinak kdyz je curavejsi dite, davala jsem podlozku na spani aby byla matrace sucha.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já stejně nechápu, proč školky tak mohutně brojí proti plínám....myslím, že je pro ně daleko méně pracné dítě 2x za den přebalit než furt řešit počuraný všechno.....já větším dětem oblíkala plíny vestoje, tak by to učitelky taky určitě zvládly a kdyby byly levý, tak přeci existujou takový ty kalhotky jako plíny. to si dítě natáhne i samo. minimálně na spaní bych v tom neviděla jedinej problém.....ve většině zahraničních zemí to v pohodě berou jen u nás je furt středověk :-(
    KFF
    KFF --- ---
    ILLUZE: Vetsi korupce, nez v tezkem prumyslu, co?.)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Naše státní školka opět perlí...

V pondělí jedna paní přiznala naší paní učitelce, že jejich dítě je v pořadníku na letošní školní rok č. 12.
    Ehm, první den zápisu se konal dnes...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: tvůj popis je pro tříleťáky naprostá klasika.....takový nejobvyklejší průběh, řekla bych...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RENFRI: U těch mladších to zas může být tím, že jim se zpožděním docvakne, že tam nemaj mámu :-) Ale samozřejmě závisí na povaze. Jsou děti, které s nástupem do školky nemaj problémy vůbec, a jiné, které probrečí celý první rok.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Zatim usina vecer s tim, ze se ujistuje, ze bude moct druhej den za detma :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    RYBKA: Ja myslim, ze tohle, ze se do skolky musi, ji zatim nedochazi, no je tam chvilku, uvidime, to mi prijde uz takove horsi u starsich deti, ze si to vsechno vic uvedomuji, ji je 22 mesicu, uvidime..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: Možná to není způsobené změnou školky a kolektivu. Naše dcera nastoupila do normální školky s nadšením, které vydrželo asi 3 dny, pak onemocněla a po týdnu doma šla do školky s řevem a ztropila ve třídě parádní asi hodinovou scénu. Další dva dny řvala jen do té doby, než jsem zmizela za dveřma. Pak se to srovnalo. Ale učitelky tvrdily, že je to celkem běžné, že děti, které tam jdou s počátečním nadšením, časem zjistí, že se do školky musí, i když se jim zrovna nechce, a chvíli jim trvá (některým pár dnů, jiným pár týdnů), než ten fakt přijmou. Taky to trochu hrajou na rodiče, protože velká část z nich je ve školce spokojená a brečí jen, když je máma na dohled.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RENFRI: To je super. Takhle to bylo i se synem. Odesel ze satny sam do herny a při vyzvedavani jsem ho nemohla dostat domu. Druhy den hlasil, ze chce zas do skolky. A myslim, ze jsem udelala zasadni chybu a nenechala ho tam. Mne se tam moc nelíbilo - pristup učitelek, fakt, ze prakticky nechodili ven a tak. Nasla jsem mu mne sympatickou lesni skolku, jenze když nastoupil, nastoupila s nim ještě dvojčata a cely první den hystericky prorvala (byla jsem tam s nim a stresovalo me to teda taky dost, musim rict). Druhy den, když tam mel zustat sam, tak brecel a před další navstevou me prosil, ze vezmem věci a uz se tam nevrátíme, nakonec jsem tam zustala s nim, aby byl v klidu. Ted říká, ze do zadne skolky nechce, ani do lesni, ani do te puvodni, je to skoda, společnost deti mu dela vylozene dobře, rad se zapojuje, ale lamat ho nebudu, nepracuju, tak to není nutne...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    U nas teda je anglictina taky, ale zatim nemam pochopitelne zkusenost, vim jen, ze je to pulhodinka denne, s rodilou mluvci, vlastne takove hrani treba divadel a tak, nic se za to neplati a vubec mi nevadi, ze prijde do styku s anglictinou takhle brzy, zvlast s rodilou mluvci, ja doma taky hodne musim mluvit anglicky, tak to posloucha od mala, tak ted bude poslouchat lepsi prizvuk :-D

Jinak prvni den super, vubec neplakala, ani nebyla nijak moc zarazena, zapojila se do malovani a tiskani, hrala si s detma a kdyz jsem ji vyzvedavla, tak jsem ji musela honit po satne, ze uz vazne musime jit domu, a ze zitra urcite prijdeme zase, pak teprv byla ochotna odejit :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Zuza ma taky ve skolce anglictinu (maji ji vsichni, ale v ramci skolky). Videla jsem lonske a predlonske vanocni vystoupeni a mam pocit, ze Zuza umi stejne jako pani ucitelka. :-) To tedy myslim v nadsazce, ale urcite ma daleko lepsi vyslovnost a prizvuk. Rekla bych, ze tam pani ucitelku nechaji dochazet z laskavosti, aby mela nejakou 'napln' dne alespon jednou tydne a nesedela porad doma. :-)))

Neresim to, Zuze to neublizi, ale byt v 'bezne' situaci, taky by se mi to nelibilo - zvlast, jestli to mate platit a vyuka neni kvalitni.

I kdyz, ja si tedy vubec myslim, ze nejaka cilena vyuka v tomhle veku je k nicemu a mnohem dulezitejsi je pro ty deti, aby se naucily drzet tuzku, sedet pri nejake praci, oblikat se, zpivat a mluvit cesky, atd...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: doufám, že nás bude víc, kdo to chtít nebude, příští týden je ve školce nějaká schůzka, tak uvidím
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: a co ostatní rodiče ? ti jsou jako v pohodě ? já bych se ozvala a zkusila přibrat víc lidí, aby to mělo nějakou váhu.....
    naše zuza na angličtinu chodí, ale mají to jako kroužek, vede to paní, která je opravdu výborná a hlavně zuza hrozně chtěla, protože ségra to má ve škole....přijde mi, že obě umí anglicky tak nějak podobně :-)
    STERIGMA
    STERIGMA --- ---
    Třeba je tady někdo z okolí Kutné Hory a neví o této novince ...

www.skolkavzahrade.cz

http://facebook.com/skolkavzahrade

LAURA
    LAURA --- ---
    VALENTINA: díky
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LAURA: nevím odkud jsi, tohle je Praha 3-Jarov http://www.zsjarov.cz/
    krom normálních tříd jsou tam i ty třídy s angličtinou, tam se samozřejmě platí nějaké školné
    LAURA
    LAURA --- ---
    VALENTINA: můžu se zeptat co je to konkrétně za školu?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LAURA: no tak ve vašem případě bych mu hledala školu, kde už se s angličtinou počítá, něco jako angličtina napříč předměty, máme takovou školu kousek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam