• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Jsme strašně nasr..., dnes jsem se dozvěděla, že v naší školce chtějí plošně zavést angličtinu, ne jako kroužek, ale pro všechny. Nemám vůbec nic proti angličtině, ale pokud nemá návaznost ve škole, přijde mi to zbytečné u předškolních dětí. Vidím to na dceři, která se nikdy aj ve školce neučilaa ve škole se plynule zařadila mezi děti, které se učili celou školku, jelikož stejně začali zase od začátku.
    Myslíte, že nám může školka jen tak nařídit, že se najednou budou všechny děti učit angličtinu a to v době, kdy mají normálně probíhat výchovné činnosti? plus to samozřejmě nebude zadarmo a budeme si muset připlatit. Fakt mě to vytočilo.
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    KEBAB: Na P11 to na přihlášce je, jestli dáváš přihlášku i do jiných školek. Ale letos prvně si ředitelky okolních školek nepředávají seznamy přihlášených dětí, jako to bylo dřív a nevyškrtávají duplicitní. Na přihlášku lze napsat, kterou školku preferuješ.

QASHQAI: U nás dvě nejbližší školky jsou na tom podobně, do 20ti dětí (včetně rezervy neustutečněných odkladů). Jen v té větší, která má celkem 7 tříd a odchází jí 55 předškoláků, mají těch 55 volných míst... ale odhad mají 10-15 na předškoláky a když jsem viděla, že během prvního dne (a to ještě ten den neskončil) vydávání přihlášek se zapsalo 80 lidí... Mohlo jich být celkem včera tak 100 a i kdyby dnes přišlo jen 50 lidí, tak ze 150ti vydaných přihlášek, pokud to všichni podají, vezmou tak třetinu.... a jediné kritérium je věk a P11, nic jiného se nezohledňuje, bodový systém tam není...

Mám depku. A koukám po soukromých školkách.
    IORETH
    IORETH --- ---
    RENFRI: Držím :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Tak drzte palce, zitra ma Madlenka prvni den ve skolce, zatim jen na dve hodky na zvykacku, tak snad bude vsechno dobry :-)
    LILY
    LILY --- ---
    KEBAB: Asi doufají, že v tom pak nebude takový zmatek a vyhnou se chaosu v září, kdy se tam část dětí vůbec neobjeví, protože nastoupí jinde, aniž by to rodiče sdělili.
    Záleží na místním systému. Někde chtějí potvrdit, že dítě opravdu nastoupí, jinde s ním rovnou počítají. Někde šoupnou dítě do jedné ze školek, kam je přihlášelo, aniž by to byla ta mš, kterou preferují. V místě, kde bydlí bratr se zase sejdou ředitelky všech školek, projdou si všechny seznamy a domluví se, kam které dítě půjde...a někde to řeší tak, jako u vás.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Praha 8 počet přihlášek neomezuje, rodič jen vyplní preferenční lístek (a měl by ho vyplnit ve všech školkách stejně:), v jakém pořadí školky upřednostňuje. Školky se podle toho snaží řídit.
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    RYBKA:
    LILY:
    LBW: a kam tím směřují? Chtějí lidi odradit? Nebo se bojí, že jim pak přijaté děti nenastoupí?
    LBW
    LBW --- ---
    KEBAB:
    RYBKA:
    napr. na Praze 9 chteji podepsat, ze prihlasujes dite maximalne do dvou skolek; na Praze 6 to nejak neomezujou
    LILY
    LILY --- ---
    KEBAB: jak kde, ale respektovala bych to. Jinde se zase ptají, jestli rodič souhlasí s umístěním do jiné školky, když je dítě nad počet.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KEBAB: V Praze to tak je v některých městských částech.
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    Je na přihlášce do školky běžné prohlášení, že rodič dítě nepřihlašuje do žádné jiné školky?
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    LILY: a nebo měli nahlášený odklad šd, který se neuskutečnil... jak se dole psalo...
    LILY
    LILY --- ---
    ZOFI: 16 mi přijde jako takový průměrný počet (po tom, co jsem porůznu viděla)

QASHQAI: říkala mi spousta lidí, že i když se děti nedostaly, tak rodiče, kteří jsou aspoň trochu aktivní a obvolají v průběhu září školky, kam přihlášku dali, tak se jim obvykle dítě umístit nakonec podaří. Pár dětí často nakonec nenastoupí a sem tam některé hned na začátku odejdou, protože se ukáže, že nejsou způsobilí ještě do školky chodit. Ale dost často zabírá právě argument matky, že je už zaměstnaná a nemá jak to jinak udělat.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    QASHQAI: v me favoritni berou 6...
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    ZOFI: Ne z Phy. Mně nejde o nic v podstatě, jsem na MD, holka může být dál 2 roky doma, dokud mi neskončí RD na druhé dítě, ale co asi jiné matky, co musejí do práce a nemají hlídání ani na drahé školky a chůvy??? Je to prostě na dvě věci...:(
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    QASHQAI: jsi také z Brna? Tady je na 1 školku až 200 přihlášek, míst 10 -20 uplně běžně...
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    V Brně chybí 2 500 míst pro děti veškolkách ... z toho plyne, že rodiče zkouší vše možné, aby dítě do školky dostali a máma nepřišla po 3 letech RD o práci.. Když je matka samoživitelka a má 2 děti na krku, či má rodina hypotéku a sotva z jednoho platu přežívá, tak se není čemu divit, že udělá vše... i že dá z tohoto důvodu dítě o rok později do základní školy.
    Můj syn také má odklad, sice ze zdravotních důvodů, je chytrý, hlavně na matiku, ale dostal se z páté třídy na 8letý gympl a je naprosto spokojený, ten rok nebo půlrok (je konec dubna), co je starší, není vůbec poznat. Tak bude maturovat ve 20 místo 19 - aspon bude zralejší a bude dřív vědět, na jaké vš by ho to bavilo, co chce vlastně v životě dělat...
    Tohle mě netrápí, horší je ta ztráta zaměstnání... a pokud dítě opravdu moc do školy chce, jde to v mš v červnu domluvit a odklad zrušit... aspon za něj mohou přijmout dítě, co se nedostalo
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Ve školce o kterou mám největší zájem-blízkost domu a rozlehlá zahrada, berou prosím pouhých 16 dětí!!! Mají prý hodně dětí s odkladem...Bezva, pomalu ale jistě ztrácím pro letošek se školkama naději...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TORUVIEL: jsem stejného názoru. No poptam se učitelek,jestli jeste bude focení a toto budu bojkotovat. Jinak ja ze školky mám fotky,jsem ročník 80
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ZEMINO: 4x za rok je moc podle mého názoru, mně by stačila na památku jedna fotka za rok, A5, takhle to aspoň bylo když jsem chodila do školy já. Ze školky nemám fotky žádné (jsem ročník 88).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam