• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: nejsi....naše městská část neumístěné děti "přerozděluje" a tudíž tě případně informují, že je místo jinde a máš-li zájem.....
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    FIFI:
    MEDVED007: jo tak ano, na spani to chapu, ze to se obcas hlavne kolem tech 3 let stava.. zas si vem, kdyz se neco "povoli"ostatni rodice se toho chytnou. A to dohadovani je fakt taky sileny. Proste je jasny, ze vsechny pravidla kazdymu nevyhovuji, ale vyhovet kazdymu taky zase nelze.
    ty kalhotky/latkovy/ jsem mela pro dceru taky, a stacila kapka a byla skrz i postylka, ale zas ji to dvakrat stacilo, pak uz je nechtela a dusovala se, ze to zvladne. A zvladla:]]
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: ale když si vybereš "špatně" jednu a tudíž nepřihlásíš do jiné, tak jsi v kelu, ne?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Ono zrovna tahle MČ je na tom se školkama dobře a asi nebyl výrazný problém udat dítě v jiné. Ale prostě tahle naše konkrétní byla letos neprůchodná. Naopak třeba vloni nabrali celou třídu tříleťáků. Jde to ve vlnách.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: :-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    MARKYSHA: Praha.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    no u nas dneska zas problematickej odchod, Majda, ze odtamtud nechce, delala neviditelnou, schovavala se, kdyz se mi ji konecne podarilo oblict a dostat ven, tak zacala natahovat, ze deti deti, no tak aspon, ze neplace ve skolce. Akorat teda dneska taktne pani ucitelka rikala, ze jestli bychom mohli trochu vic vest Majdu k samostatnosti, ze ostatni deti si obuji boty samy a Majda pry ani nevi, ktery boty jsou jeji :-D Tak jsem se fakt musela smat, zacne ji tvrdej rezim, Berusce :-)) Oblekani ani svlekani opravdu neni jeji parketa ani trochu, nesunda si ani teplaky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: Brno? Já ho fakt dám do nějaký soukromý, prachy neprachy, takhle budu někde žebrat, ještě se mi tam nebude třeba líbit přístup (v jedný školce u nás, tuším, že Arabská, nutí děti spát pouze na levém boku a jíst jednou rukou a druhou mít skříplou mezi koleny a to si na stránkách píšou Montessori přístup), nervovat se, že neodplenkuju, že tam bude nějaká šikana, že tam bude zrovna nějaká zapšklá kráva, co si na něj zasedne apod.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Ty brďo - výsledky přijímacího řízení do naší školky:
    Do školy odchází 12 dětí.
    K zápisu přišlo 48 dětí.
    6 přijatých dětí jsou sourozenci dětí, které už do školky chodí. 5 přijatých dětí jsou děti speciálními potřebami do mikrotříd (i ty jdou podle věku a nejmladšímu budou v září čtyři). A poslední přijaté dítě je předškolák.
    To teda fakt bylo letos bez šance.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MEDVED007: ta původní je částečně dotovaná městem, takže chtěli 3.900,-Kč, my platíme cca 8 tis.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: tak to máte fakt levné soukromé školky...protože tady....praha východ a do centra jsem našla nejlevněji kolem těch 10 tis. :-( upřímně, to by musela být státní echt hnusná, abych tam dítě nedala, když už by se mi dostalo (hurá) :-)
    mmch vídeňská školka, o které jsem psala, je klasicky státní resp. církevní, což tam je v podstatě to samé....i tak stojí hrůzu peněz, na vídeňskou soukromou by kámoška nedosáhla ani ve snu a to nejsou žádné socky...a srovnání české státní a rakouské státní je dost šokující.....v neprospěch vídně....české děti nevědí co mají....tam je to fakt hlídárna nejhrubšího zrna, žádná předškolní výchova se nevede, to ať si dělají doma s dětma rodiče, ven se chodí stylem, že mají dvorek a když se domluví dvě děti spolu a přehodí si na nástěnce svoje značky, že jsou jako venku, tak můžou kdykoliv jít (třeba i blbě oblečené/obuté) bo to nikdo nehlídá, vybavení je mírně řečeno ubohé, ošuntělé.....kámoška tam přehazovala kluka ze státní pražské a byla dost v šoku....ale ráda, že ho má aspoň kam dát, protože situace se školkama je tam asi tak blbá jako tady
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MEDVED007: žiju na Praze západ - a pokud jsem správně četla, píšeš o školce ve Vídni
    a taktéž já píši o možnosti výběru mezi soukromými školkami
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: ty asi nežiješ v praze, viď ? mě připadá, že tady nejde o dvojnásobek, ale o desetinásobek ceny minimálně.....běžná státní školka má školkovné když 1000, tak to je hodně a rodiče brblají....soukromé se pohybují tak v rozmezí 10-20tis. za měsíc.....občas v tom ani není strava.....takže podle mě to je hodně markantní rozdíl a hodně lidí si to prostě nemůže dovolit....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MEDVED007: ale to si zase říkám, že to je i o přístupu rodičů - v současné době si už člověk může i vybírat mezi školkami - tedy co se týče soukromého sektoru

také jsem nedala dítě do školky, kde mají jídlo volně přes den položené na stolečku a jako nápoj se tam preferují Jupíka, který jim tam dělá sponzora, odmítají "děti vychovávat", "tak malé děti si mají jen hrát a hrát"...
    ano, platíme dvojnásobek ceny, ale za zdraví dítěte a podporu jeho vývoje nám to stojí
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FOXOVA: kamarádka bydlí ve Vídni, kluk jí chodí do školky tam, ve třídě jsou taky dvě učitelky, podobný počet dětí jako v běžné české školce a kamarádka bojuje naopak s tím, že kluka nemůže naučit na záchod, protože ve školce tam mají pleny všechny děti a učitelky se odmítají zabývat s tím, že se někdo počurává....2x za den se vyhlásí přebalování a všechny děti přebalí a hotovo. ....je pravda, že obecně ten přístup jejich školky je dost volný....plno věcí se tam vůbec neřeší.....takže třeba bojuje s tím, že jí kluk chodí ven bez bot (v zimě) a nikdo si toho nijak nepovšimne max se tomu zasmějou :-( spíš mi přijde, že to je o přístupu......já ale teda psala hlavně o spaní ve školce, se starší holkou jsem to řešila, má děsně tvrdé spaní a min 2x za týden byla skrz.....ale že bych jí dala ty natahovací gatě, které by si na spaní dala klidně i sama, tak o tom nechtěli ani slyšet....proč , to jako fakt nechápu
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Má někdo zkušenosti s touto školkou http://www.jazykova-skolka.cz/maxikova-jazykova-skolka/ cena tý pobočky na Praze 1 9.000 na měsíc včetně jídla mi přijde skvělá.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Tak u nas jsou dve ucitelky na 14 deti, plus zdravotni sestra, ktera ma vlastne na starosti jen to prebalovani a nejakou pomoc sem a tam, treba pri oblikani a tak. Pak je tam dietni sestra - svacinarka, co pripravuje jidlo a sestavuje jidelnicek (teple jidlo se dovazi) a ta obcas s necim taky muze pomoct, takze se nedivim, ze pleny plne toleruji a nemaji s tim problem. Ale jasny, to je proste soukroma skolka, nejmladsi holcicce v Majdine tride je 19 mesicu, to uz sice Majda bez plen byla, ale neni to uplne samozrejme v tomhle veku. Na spani ma v tehle tride pliny naprosta vetsina deti (trida 18m-2,5roku).
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    VALENTINA: fakt je neutíraj? to je dost hrozný teda :( chuděrky děti
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    já bych ve školce tolerovala plínu max. na spaní a to ještě tak u těch tříletých. Je fakt, že než pořád prát povlečení, tak to raději tu plínu. V naší školce mě překvapilo, že už u tříletých dětí odmítly píučky utírat děti po wc, to jsem fakt syna naučila až ke konci 4.roku se dobře utřít, do té doby mi domů chodil špatně utřený nebo spíš ve školce nechodil vůbec.
    FIFI
    FIFI --- ---
    FOXOVA: no jamyslim, ze tech variant plinovych deti je ovsem plno. Napr. dite, ktera ma plinu pouze na odpoledni spani a spani v noci, curani ho pri spanku neprobere. Naopak v bdelem stavu se dite nepocura nikdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam