• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: tak to, mám dojem, bývalo na P4.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Vždyť říkám, že to celé bude o výkladu a o vůli.:-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MEDVED007: takhle to máme my ve školce,3 různé školky a 1 ředitelka,a díky otho máme zavřenou školku jen 2 týdny během prázdnin. Děkuju za to,protože jakým stylem jsem tu školku vybrala,jsem mohla chodit do školky vedle a mít to jinak. :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: Když se nemůžou stěhovat učitelky, mohly by se stěhovat děti? Každý týden do jiné budovy?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ale pravda, všechny patří technicky pod jednu ředitelku a školky jsou vedené jako detašovaná pracoviště ač technicky a fyzicky jsou to tři naprosto oddělené jednotky....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tak to je divný....na prázdninový provoz jsou tam seskládané učitelky ze tří různých školek v jedné budově.....
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Já tomu taky nevěřím. Ovšem místostarosta pro školství tvrdil, že to nejde, protože učitelky si musejí vybrat dovolenou a protože prý nesmějí pracovat v jiné školce, než je ta jejich kmenová, tak to prostě nejde.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: u dcery ve školce se seskládají dvě třídy na prázdninový provoz (3 týdny) z celkem deseti tříd...takže nevěřím, že by se z celé městské části nedaly dohromady děti, které naplní celou školku...
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: Jo, možná monitoruje - v tom smyslu, že si napíšou, kolik procent rodičů projevilo zájem, ale tím to končí. A podle mých zkušeností už rodiče stejně vědí, že to k ničemu nebude, takže se ani nehlásej.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: Já měla pocit, že ty počty zájemců i hlásej na úřad, takže jsem dospěla k závěru, že se to v rámci mč nějak monitoruje, ale možná jsem si to jen špatně vyložila. Na druhou stranu přiznávám, že jsem po tom nijak nepátrala, protože jsem doma s mladší.
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: Ano, já chápu, že z každé jedné školky by se našlo málo dětí. Ale dřív se to prostě dělalo tak, že hrstka z každé školky dala dohromady jednu plnou, kam se sjížděly děti z celého obvodu. MČ se poslední roky vymlouvá, že to podle nové zákonné úpravy nejde. Ale protože vím, že jinde to jde, tak zjevně jde jen o to, jak se komu zrovna chce ten zákon vykládat.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: Možná je to kvůli malému zájmu, na Perunce zjišťovali zájem o prázdninový provoz, stálo o to málo rodičů, takže bude školka zavřená. Mám dojem, že říkali, že aby provoz městská část povolila (a zaplatila), musí se nahlásit asi 10 % dětí (ale tím číslem si nejsem úplně jistá). Tchýně dělá na P10 a každoročně jeden týden o prázdninách "slouží", takže tam to asi nějak funguje.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: no kdybys jí chtěla vozit na jižák, tak tady je příměšťák od městské části za 200 Kč na den a stačí přihlásit dva dny předem....aspoň vloni to tak bylo.....
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: Ne, nefunguje. V pravěku, když byl malý Jr., tak to tak bylo. Fungovala jedna školka na obvodě, kde se sbíraly děti z celé městské části. Teď fakt ne.

VALENTINA: Jo, nějaké dotované tábory, většinou u DDM, existují, ale musí se to zajistit v únoru. Takhle máme třeba jeden týden dokonce jen za pětistovku.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A jako douška, právě tenhle týden naše vesnická školka zveřejnila seznam přijatých a nepřijatých dětí.
    Poměr je ještě výživnější než loni - 20/34.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    WERKA: já jsme v pravěku bydlela na P4, kde taky vždycky nějaké školky fungovaly, já bláhová to tehdy měla za normu, až později jsem od kamarádek zjistila, že to norma není ani náhodou.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: příměstské tábory od DDm Ulita - 190/den, ovšem dítěti musí být 6 let, mají docela pěkný výběr-keramika, výlety, sport atd...příští rok plánuju tam oba udat aspoň na týden, letos ještě bohužel-filipovi je pět.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    WERKA: Nejspíš to tak už nefunguje.. my teda v naší městské části máme zavřenou školku pouze první a poslední týden prázdnin,jinak jeden měsíc se chodí do jedné školky,druhý do druhé - naše školka,ale patří do nějakého sdružení 3 školek,tak se takhle prostřídají.. švagrová ale v centru mají zavřenou školku celý červenec a žádnou náhradu
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: V pravěku (tj. 15 zpátky) u nás na JMvždycky nějaká školka fungovala. Já to tedy nevyužívala (měla jsem výhodu babiček),, ale jsem přesvědčená, že vždycky aspoň jedna byla v provozu. Na P3 to tak nefunguje? I když pravda - netuším, jestli to tak dneska ještě funguje u nás...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    EDERA: soukromá školka, resp. přípravka na školku v rámci školy a školky, kam bude syn od září chodit, nefunguje o prázdninách první 3 týdny, pak jede v týdenních "turnusech", které stojí 1500 na ten týden, je to ovšem pouze na dopoledne a bez jídla...samozřejmě lepší, než drátem do oka, ale ta částka je docela vysoká, na to, že to provozuje přímo daná škola ve svých prostorách a daná přípravka přes školní rok stojí na celý měsíc 2500 (taky jen dopoledne a bez jídla)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam