• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: nj, ale na snídani 5x týdně to není :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORIKA: hele, ale jestli tě to utěší - z hodnocení sušenek na českém trhu dopadají velmi dobře :)
    např. http://www.mezdravi.cz/celozrnne-susenky-recenze/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: aha, a já si myslela, jak je to (relativně) zdravý...snídala jsem to celé první těhotenství :)
    pořád přemýšlím, co mu na tu snídani dát, aby to měl snězený rychleji, nechci pečivo, protože to mají ve školce na svačinu a občas to má na sváču i odpoledne, navíc večeří zásadně pouze a jen suchý rohlík nebo chleba (teplé večeře bojkotují jak muž tak syn a cokoli kromě pečiva neprojde), tak mu to nechci cpát i na snídani..ale kromě toho jogurtu mě nic nenapadá, tak ho budu muset nějak motivovat aby jedl rychleji
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ORIKA: Maty občas bebe dostane,když ho sbalím na svačinu.Každý den to není,to bych mu asi nedala,ale zase tak to neřeším.
    My pokud jsme vstavali v šest,tak vyfasoval občas brumika v autobuse cestou,pokud jsme neměli napečeno a já mu to dala v krabičce,at si to pak sní.
    pokud jsme chodili do školky tak na půl devátou (až jsme vstali),tak doma jsme měli čas i na snidani,nemusela být ale velká,protože před devátou ve školce měl hned svačinu.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ILLUZE: diky
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LAURA: manželé Vojtovi - léčitelé z Brna, jsem u nich už přes 10 let, pomohli nám nejednou
    u pí. Vojtové si i nechávám dělat ty jídelníčky
    LAURA
    LAURA --- ---
    ILLUZE: muzu se zeptat, kdo je pani Vojtova?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORIKA: o Vojtech si ode mne už párkrát slyšela ;-)

pí. Vojtová - že zásadně se těmhle věcem vyhýbat - ať už složení (cukry a příměsi), druhá záležitost je skladování těchto příměsí - onehdá byl i někde článek o plísních v těchto výrobcích...
    nejsme ideální, takže i po tomhle zjištění se k tomu malá občas i přese mne dostane (jeden, max dva plátky, třeba cestou ze školky) - mladší se k tomu zatím nedostala vůbec

a vím, že muž to Eli občas ke snídani dá, když ráno nestíhali - přiznám se, že mne to vyburcovalo k tomu, že jim chystám snídaně večer, když vím, že nemám čerstvě napečeno - a vrazím to na noc do lednice, ráno jim to tu pak, než vyrazím, připravím na talíře nebo do pytlíků s sebou
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    mám dotaz ohledně snídaně :) synátor obvykle snídá jogurt s musli, jenže mu to strašně dlouho trvá, je ochoten se s tím paplat i půl hodiny a vymrčovat, co všechno mu do toho mám ještě přihodit...vzhledem k tomu, že ráno je docela spěch a já k tomu musím obstarat i čerstvý novorozeně, tak mě to jeho tempo celkem ničí, ale chci, aby do školky šel nasnídanej...je velký prohřešek dát mu k snídani Bebe dobré ráno? nedávno to dostal od muže a olizoval se až za ušima a měl to snězený během chvilky, což jsem dosti ocenila...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    U nas je 60(!!) predskolaku ze sta deti ve skolce. To bude pristi rok zapis do skoly. :-( Zas ale pristi rok budou mit snad deti vetsi sanci ve skolce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ORIKA:tak nějak. Jak jsem tu psala, u nás letos brali z 54 hlásících se 20, vesměs jen předškoláky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: např. dánsko to pokud vím nastavené má - rodič požádá a městská část má určitou lhůtu, do které mu místo má zajistit. a nemyslím si, že by byli sami, ačkoliv je to jistě méně častá varianta.

EDERA: a kvalita péče tady nikoho asi netankuje, že jo... proč nenechat dítě hlídat 18ti letou maturantkou, ehm, to je myslím fakt spíš výraz zoufalství, že ty rodiče nemohou jinak. nemluvě o tom, že představa, že dáš dítě do školky a tím pádem se o něj nestaráš, ale stará se stát, je poněkud ujetá. stát přebírá péči o děti, které jsou v děcáku a hele, to je zvláštní, že tam teda je míst spousta, na ty se žádné fronty nestojí... grr....
    EDERA
    EDERA --- ---
    ORIKA: Taky poněkud zapomněl na fenomén aupair - v Anglii, Francii, Německu, Rakousku najdeš hlídací slečnu v podstatě za byt a stravu, protože ty holky se chtěj naučit jazyk. Čeština nějak netáhne:-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: "Nyní se do školky dostane každé tříapůlleté a starší dítě."
    že ho huba nebolí, takhle lhát! Ari se dostal jako v létě 4,5-letý a to je poslední nad čarou, všechny děti před ním mají 5 a 6, on byl nejmladší přijatý...a ve svém okolí znám opravdu hodně dětí ve věku 3,5 a školka je pro ně letos bez šance

navíc neskutečně lže i co se toho zahraničí týče, konkrétně v Anglii instituce babiček/dědečků příliš nefunguje, rodiče platí k malým dětem drahé chůvy a od určitého věku jdou děti do školky, stejně jako u nás...to stejné Francie atd...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    na jednu stranu, ano, právo na umístění dětí ve školce od tří let opravdu není (a není ani v zahraničí).
    na druhou stranu, pokud je celá legislativa a celý systém (tedy rodičovský příspěvek, rodičovská dovolená jako omluvená absence v práci) nastavená na to, že se matka vrací do práce úderem třetích narozenin dítěte, tak si stát může vybrat, jestli bude radši dotovat školky nebo nezaměstnané matky dětí 3+, že...
    LILY
    LILY --- ---
    A pak si budou pro změnu stěžovat, že je čím dál víc důchodců a málo lidí v produktivním věku, protože lidi jsou líní si pořizovat děti.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mě na tom rozčílilo, že člověk s tímhle přístupem k věci šéfuje odboru školství. Je-li legální, aby úředník na tomto postup měl takovíto názor, je něco shnilého ve státě českém.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA:
    LILY: já jsem si řekla, že je to takový idiot, že se snad kvůli němu ani nebudu rozčilovat či nějak rozepisovat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LILY: To mě rozčílilo už včera úplně do běla. Pitomec!
    LILY
    LILY --- ---
    ILLUZE: mě dostalo tohle: "lidi si pořídí děti a pak chtějí, aby se o ně od dvou tří let staral stát"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam