• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    YENNEFER: To Janek, samozřejmě !!!, dělá též. Odlakovač !!!
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TERRYNKA: pche, moje děti řeší tetování propiskou... pravda je, že je to sice zadarmo, zato to jde hůř dolů, zvlášť pokud je to na celých nohách a rukách
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    YENNEFER: popřípadě tetování.
    "Kup mi Kostíky, chci tetouání jako má stuejda!"
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    RYBKA: tam přece ale vůbec nejde o lentilky, alébrž o ty magnetky, žeano
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: My zas dáváme do bílého jogurtu 3 lentilky, protože odmítám kupovat "jogurt" s přiloženýma lentilkama/křupíkama :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ANNAWA: noooo... Janek se, tehdy ještě hodně blbě mluvící, po italské kuchyni toužící, jednou na veřejnosti dožadoval piči .... :-)))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TERRYNKA: blbý je, když si dítě občas na jogurt s kakaem vzpomene na veřejnosti :-D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ANNAWA: "kokotííí" made my day :-) Já se s tou myšlenkou, adresovanou celému světu, budím často také, ale není to tak roztomilé, jako u tvého dvouletého a jogurtu s kakaem :-))
    WERKA
    WERKA --- ---
    ORIKA: Náš mladej obvykle snídal rozmačkaný banán s bílou Hollandií, posléze nějaký ochucený jogurt. Nejčastěji Fantazii, ale měl období Yoplaitů a taky jogurtů Prince, ze kterých jsem úplně odvázaná nebyla, ale časem z jejich obliby vyrostl a zásadní stopy to na něm snad nezanechalo (je mu 19 ;-)
    SHEDI
    SHEDI --- ---
    ORIKA: Já jsem se celkem bála, že syn nebude chtít snídat, mívá odjaktěživa složitá rána (to má po tatínkovi:))) a chtěla jsem, aby vždycky šel do školky nasnídaný, protože pak mají kolem desáté svačinu a to by padl hlady:) A hlavně jsem to chtěla kvůli návyku do školy, protože bez snídaně jsou ty děti prostě dopoledne mrtvý. Lupínky nedávám, kromě cukru v nich prakticky nic není a najít nějaké, které by měly hodně vlákniny a přitom chutnaly dítěti, není snadné. A samotné vločky (s rozinkami, oříšky atd.) mu nejedou. Takže snídá jogurt a po něm klasiku - celozrnné tousty s džemem nebo vyjímečně s nutelou.
    A tedy vstává v 6:30 a do školy odcházíme v 7:40 - už jsme to stáhli prakticky na hodinu, ale když chodil do školky, trvalo to 1,5hodiny tyhle ranní akce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    My jíme celkem zdravě a spoustu věcí vůbec nekupujeme a naopak se snažíme kupovat kvalitní potraviny. Ale spoustu věcí teda taky neřeším, protože mi to nepřijde tak zásadní.
    A tak ani moje dvouleté dítě asi nejí zrovna předpisově... když od starších sourozenců zjistilo, že bílý jogurt se dá posypat grankem, budí se se slovy "kokotííí" což znamená jogurt s kakaem a já mu tam vždycky pár zrnek dám. On je spokojenej a já se za to na sociálku udat nepůjdu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ORIKA: mladší syn obvykle snídá mandarinkový kompot. :-D

Ale když potřebuju, aby do sebe něco rychle hodil, tak mu dám Bebe Brumíka. Přiznávám nestoudně, že si s tím žádnou hlavu nedělám.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ORIKA: u nás děti snídají hlavně mlíko a k tomu nějaké pečivo, obvykle sladké....kousek závinu, buchtu nebo tak....a někdy ne, stačí jim mlíko. vzhledem k tomu, že ve školce je hned svačina, tak to moc neřeším...chci, aby se hlavně napily a taky si vzali nějaké kalorie, což mlíko splní najednou.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RENFRI: to vypadá hodně dobře, o víkendu zkusím, díky moc, jsi zlatá :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    A samozrejme neni problem je udelat spaldove, ty jedou u nas, nebo treba z mandlove mouky byly dokonale...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ORIKA: Ja je placam tak od oka, jako vsechno, jsem desna na tohle, ale na netu jsem nasla tyhle a ty se velmi podobaji, prichut pak uz pozmenis podle sebe, Majda ma rada s brusinkama a se sezamem...
    BEBE dobré ráno (fotorecept) - Recepty - Varecha.sk
    http://varecha.pravda.sk/recepty/bebe-dobre-rano-fotorecept/12824-recept.html
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RENFRI: máš recept na domácí bebe? pokud ano, jdu do toho, zní to bezvadně :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ORIKA: A napect si treba v nedeli do dozy domaci bebe na tyden a ty pak davat? a vis, co v nich je... to by se dalo i s novorozencem zvladnout, ne? Jina takhle rychla varianta me moc nenapada...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: nj, ale na snídani 5x týdně to není :/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ORIKA: hele, ale jestli tě to utěší - z hodnocení sušenek na českém trhu dopadají velmi dobře :)
    např. http://www.mezdravi.cz/celozrnne-susenky-recenze/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: aha, a já si myslela, jak je to (relativně) zdravý...snídala jsem to celé první těhotenství :)
    pořád přemýšlím, co mu na tu snídani dát, aby to měl snězený rychleji, nechci pečivo, protože to mají ve školce na svačinu a občas to má na sváču i odpoledne, navíc večeří zásadně pouze a jen suchý rohlík nebo chleba (teplé večeře bojkotují jak muž tak syn a cokoli kromě pečiva neprojde), tak mu to nechci cpát i na snídani..ale kromě toho jogurtu mě nic nenapadá, tak ho budu muset nějak motivovat aby jedl rychleji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam